tez o nim trochę słyszałam , przy następnym dziecku na pewno się na niego zdecyduje ![]()
U nas zdecysowanie hulajnoga scootandride sluzy nam do dziskaj a synek ja dostal na roczek ![]()
Teraz u 5 latka to lego ![]()
Ja tez sprzedaje na vinted albk olx. Nie mam niestety nikogo kogo moglabym obdarowac wiec i zdublowane prezenty i rzeczy po corce, ktore sa jak nowe wystawiam i sprzedaje, bo to szkoda wyrzucic😔
Tak pewnie zawsze też jakiś grosz wpadnie ![]()
Mam tak samo, jak coś się nie przyda, a jest w świetnym stanie, to lepiej sprzedać niż wyrzucać. Szkoda, żeby leżało lub się zmarnowało.
A ja sprzedawałam ale się wkurzyłam bo sprzedałam kobiecie za 60 zł arkę Noego w stanie idealnym. Mały w ogóle się nią nie bawił. I laska mi napisała że chce zwrócić zabawkę bo jest zepsuta bo nie jeździ tylko tak dziwnie się kiwa na boki ![]()
a ja jej piszę że to jest Arka czyli łódka więc te koła są zdobione tak że ona ma się kiwać tu właśnie o to chodzi. Po jednym dniu kłótni z nią w końcu zgodziłam się na zwrot. Przyszła do mnie zniszczona, poroskrecana z pourywanymi uchwytami, pewnie to rozkręciła żeby zobaczyć dlaczego te koła tak działają. Oczywiście zgłosiłam problem ze zwrotem ale vinted nie uznało bo ona po odebraniu paczki napisała że zabawka jest uszkodzona i vinted uznało że taką jej sprzedałam. Mimo że miałam zdjęcia zabawki jak wyglądała przed wysyłką. Jedyne co vinted mi doradzili to zablokować użytkownika żeby nie mieć z nim kontaktu. Zostałam bez kasy i z zepsutą zabawką. Ten vinted coraz bardziej mnie denerwuje. Teraz wystawiam tylko na OLX i to najlepiej z odbiorem osobistym
Czasem można natknąć się na vinted na osoby które chcą nas oszukać poprostu
Ja tez czesto sprzedane na vinted za pare groszy zawsze sie cos nazbiera i kupuje cos dzieciom ![]()
Ja dlatego sprzedaje tam ubrania i też tylko takie, na których tak naprawdę nie da się zarobić ![]()
![]()
Oryginalne ubrania albo sprzedaje między znajomymi albo oddaje komuś z rodziny, bo jak ktoś na Vinted ma robić takie akcje, to nawet nie chce mi się w to bawić
Ja tak samo , te lepsze wolę oddać komuś z bliskich, przynajmniej wiem, że się przydadzą i nikt nie będzie kombinował.
No dokładnie. Jak mam się użerać z kimś, to wolę oddać za darmo. Czasami nawet wyrzucam po prostu do kontenera PCK jeśli coś jest dobre, a mnie się akurat nie chce bawić w robienie zdjęć, opisów, pomiar wszystkiego itp
Gdzieś na Facebooku widziałam że chłopak wrzucił do takiego kontenera buty z lokalizatorem w środku. Wrzucił je w Niemczech a wylądowały w sklepie z używaną odzieżą w Bośni i Hercegowinie ![]()
![]()
Ooo ale historia, a to ciekawe ![]()
Ja na Vinted wystawiam ubrania naprawdę nowe z metką, albo takie bardziej eleganckie czy droższe sukienki. Tak to też mi się nie chce użerać i 100 razy wysyłać wymiarów czy zdjęć na sobie. Ostatnio odkryłam że inPost ma opcję ekozwrotu. Można oddać wszystkie ubrania, spakować, nadać darmową etykietę i wysłać paczkę paczkomatem. Dla mnie to wygodne.
Poważnie? Gdzie to znajdę? Na aplikacji? Mam tyle ubrań po córce do oddania
U nas ta Arka też była nieużywana przez córkę. Nie sprawdziła się. Teraz bym celowała w domek odkrywcy
U nas też. Już 5 lat ma córka i dalej korzysta.
U nas Albik nie porwał córki ![]()
U nas albik super sprawa , trochę drogo wychodzi ale jak dziecko zainteresowane to warto