Ja również zaczynałam od Nan Pro 1 H.A. Później przeszłam na zwykłe Nan Pro 1. A teraz już Nan Pro 2. Moje dziecko świetnie reaguje na to mleko, więc postanowiłam nie zmieniać i nie kombinować.
My teraz tylko Hipp Bio combiotik
Zmieniliśmy z Hipp comfort combiotik na BIO ,bo tanszy i lepszy…lepsze kupki teraz robi i mało kolek go męczy…cieszymy sie bardzo z tego mleczka
Martyna-1988 a po jakim czasie przeszłaś na mleko Nan Pro 1? Czy po mleku Nan Pro 2 dziecko nie ma żadnych zaparć? Bo też zamierzam przejść na Nan Pro 2 i jestem ciekawa opinii. Zastanawiam się również nad mlekiem Hipp i trudno mi jest wybrać, bo obie firmy są dobre.
Odnośnie najlepszego mleka dla dziecka, uważam że to zależy od wielu czynników np. czy dziecko nie ma alergii na mleko krowie, czy dziecko nie ulewa, czy dziecko jest tym mlekiem dokarmiane czy może jest to jedyny pokarm dziecka, jeżeli dziecko jest nim dokarmiane to czy dieta mamy jest odpowiednio zbilansowana, oczywiście zależeć będzie jeszcze od preferencji smakowych dziecka, ponieważ każde mleko smakuje inaczej i naszemu bobasowi wcale nie musi smakować.
Myślę, że najlepszym mlekiem będzie to które będzie odpowiednio dobrane po odpowiedzi na te wszystkie pytania.
Justyna - do 3 miesiąca karmiłam dziecko piersią. W tym czasie miałam parę sytuacji, że musiałam podać sztuczne mleko i wtedy właśnie dawałam HA (tak mi poleciła pediatra). Jak po 3 miesiącach musiałam przestać karmić piersią (zaczął mi zanikać pokarm) podawałam również HA, ale chyba tylko z miesiąc. Postanowiłam przejść na zwykłe, ale kupiłam najmniejsze opakowanie, żeby najpierw sprawdzić reakcję dziecka. No i nic się nie działo. Kupka taka sama, żadnych bóli brzuszka. Więc zaczęłam podawać zwykłe Nan Pro 1. Ale najpierw zrobiłam tak, że jeden posiłek wymieniłam na zwykłe nan pro, następnego dnia na zmianę zwykłe nan pro z tym HA, a już kolejne dni tylko zwykłe. Więc jak chcesz zmienić, to może zostaw sobie na wszelki wypadek HA, żeby właśnie podawać stopniowo.
Martyna-1988 dziękuję za radę, a powiedz mi jeszcze wybrałaś mleko Nan Pro 2 to zwykłe, czy może to nowe Optipro?
Daję zwykłe. Wydaje mi się, że to Optipro pojawiło się w sklepach jak już dawałam córce zwykłe, więc skoro na zwykłym jest ok to już nic nie będę zmieniać.
Muszę w takim razie poczytać o tych mlekach.
Nam jeszcze przy starszym synku pediatra polecała Nan i najpierw właśnie je stosowaliśmy a później Nestlé Junior - firma i skład ten sam a cena niższa.
Teraz mamy małe pudełko Bebilonu tak na wrazie co, wybrałam bebilon bo takim były doksrmiane w szpitalu i wiedziałam, że im pasuje.
To chyba zależy od dziecka. U Nas wyglądało to tak, że wszyscy na około polecali Bebilon (nawet położna) ale Naszej Córeczce niestety nie podpasowało. Teraz jesteśmy na Hipp Bio Combiotik i odpukać jest wszystko dobrze ![]()
Mojemu synkowi też Bebilon nie podpasował, ale nam nikt nie doradzał, jakie mleko wybrać, więc też troszkę testowaliśmy. Teraz mamy fają panią pediatrę, która chętnie doradza.
Justyna jeśli chodzi o mleko to tak jak pisałąm kiedyś tam ,że lepiej troche dac dzicku i zobaczyc czy pasuje mu… jednak jesli chcesz przejsc na to 2 mleko…to z tego co wiem to najlepiej jest sie trzymac firmy ,której mleko podawałas dotychczas…ale to juz twój wybór ![]()
I chyba tak zrobię, tylko przejdę już na zwykłe Pro, jak nam proponowała nasza pani pediatra. Dziękuję ![]()
Synek pije Bebiko Ar przeciw ulewaniom ma zagęszczane mleko z powodu ulewania teraz na szczęście ulewanie ustało
Mojemu nie podrasowało, mam jeszcze 3/4 puszki do oddania komuś.
to może jakas Pani z forum będzie chętna… my wzięlismy w szpitalu mleko humana od pewnej pary, której dziecko było uczulone na mm…i cała pucha była nasza …zostawilismy ją na wszelki wypadek jakby mleko sie nam skonczyło a kasy nie było
Moja mała najpierw była na samej piersi . Po miesiącu zaczełam dokarmiać Bebilonem 1. Trwaoł to do skończenia przez mała 4 m-cy ( bo podobno do tego okresu mogą wystąpić kolki ) później powoli przeszłam na Bebiko, bo tańsze. Wszystko było ok. i z brzuszkiem i z kupkami , więc teraz cały czas jest Bebiko, wkrótce 2
Słyszałam wiele pozytywnych opinii o mleku Bebiko, moja koleżanka nawet mi je polecała, bo karmiła tym mlekiem od początku swojego synka, więc zamówiłam próbki i czekam na nie. Słyszałam też opinię, iż nie powinno się zmieniać marki mleka na inną, jeżeli chodzi o mleko następne, co Wy o tym myślicie?
Ja jakoś do bebiko nie mam przekonania, jest chyba najsłodsze ze wszystkich mlek, w w sumie to nikt ze znajomych go nie stosował. Większość polecała nam Nan.
Nan jest mlekiem, które ja pamiętaj, jak jeszcze mój chrześniak je jadł, czyli jakieś 11lat temu, więc sądzę, że zostanę przy nim, tylko bez H.A., a próbki Bebiko sprawdzę, bo nic nie szkodzi.