Justyna,my od samego początku tylko i wyłącznie jesteśmy na Nanie,od razu małej dawaliśmy jedynkę,teraz dwójkę bez Ha. Oczywiście po urodzeniu dostawała to dla wcześniaków.
asienka250492 ja byłam zmuszona do podawania dziecku Nan Pro H.A. bo to było jedyne mleko po, którym nie miał zaparć i nie robił 4 razy udonistych kupek. Teraz przechodzimy na Nan Pro 2 i zastanawiam się czy podać mu je od razu, czy też przez dwa dni na przemian raz 1, a raz 2. Jak wy robiłyście drogie mamy?
Mała jak skończyła pół roku to podawaliśmy jedynkę przez jakiś tydzień,bo jeszcze mieliśmy opakowanie,a jak skończyła się 1 to zaczęliśmy od razu dwójkę,nie mieszaliśmy 1 z 2 na przemian. Mieszanie takie jest niepotrzebne. U nas było tak,że 1 już małej nie wystarczała nawet na dłuższy czas,po dwóch godzinkach albo 3 była głodna,gdzie wczesniej jadła co 4 godziny. Po dwójce czas znowu sobie wydłużyła.
asienka250492 a tak mniej więcej na 2 Twoja córcia co ile je? Do ilu wydłużyła sobie ten czas?
Ja kupowałam na początku Nan Pro ze względu na wygodna puszkę w której można było zamknąć mleko i nic mu się nie działo z czasem zmieniłam na Bebiko dużo tańsze i zakupiłam sobie pojemnik na mleko modyfikowane;)
Ja podaję Hipp. Po Bebiko zaparcia,po NAN jeszcze gorsze a Hipp okazał się strzałek w dziesiątkę. W międzyczasie był Bebilon Pepti bo nasza eks pani doktor stwierdziła,że to skaza białkowa skoro są zaparcia a po Hipp kupki ładne,zero problemów
cieszę się,że nie muszę podawać tego Bebilonu…
Widać zatem, że po Bebilonie większość dzieci ma zaparcia. Jest to ważna informacja dla przyszłych mam. Też zastanawiałam się nad mlekiem modyfikowanym Hipp, ale nasza pani pediatra uważa, że lepiej nie zmieniać firmy, no i zobaczymy, jak to będzie.
Justyna, moja koleżanka tak jak ty zastanawiała się nad zmiana mleka ze względu ,że moje dziecko i jej siostry miały problemy z brzuszkiem po bebilonie…jednak ja tez jej powiedziałam,że jeśli dziecko bebilon akceptuje i nic nie jest to nie ma sensu zmieniać
lepiej się trzymac tego jednego mleczka…bo ja na poczatku zmieniałam i mój mały miał problem z ulewaniami wiec nie radze tak zmieniac jeśli przyczyny nie ma ![]()
polecam babydream z rosmanu, nie ma problemów z kupką ani z lewaniem
Justyna,moja mała je co 5 godzin albo więcej. Tylko że ona w dzień mleka nie je,bo za nic nie chce jeść z butli już. Mleko daje jej po 23,bo tak wypada,a później je około 4 lub 5 nad ranem. Czasami w dzień podam jej mleko z butelki wielofunkcyjnej Lovi,sprawdza się świetnie, mała je mleko z butelki,ale z łyżeczki i nie robi problemów.
asienka250492 butelka wielofunkcyjna jest, jak dla mnie genialna. No mój synek je mleko rano, czyli koło 7-8, w południe i po 20, a co do mleka to trzymam się firmy jednej i tej samej i zobaczymy, jak to będzie.
U nas ta butelka jest niezastąpiona,szczególnie że mała nie chce w dzień jest z butli. My również trzymamy się jednej firmy,jeśli chodzi o mleko i mała od początku nie ma żadnych problemów ![]()
asienka250492 a jak Twoja mała radzi sobie z tą łyżeczką? Co podajesz w tej butelce? Czy podajesz też może kaszki?
Podaję jej i mleko czasem,ale rzadko i kaszki również. Sama jeszcze nie,ja jej podaję,ale już próbuje łapać za łyżeczkę i idzie jej dobrze,normalnie bierze do buźki jedzonko,albo złapie za butelkę i przyciąga.
Ja dokarmiam synka Bebilonem i nie mamy problemów z kupką. W trzecim tygodniu pojawiły się u niego kolki ale daję mu probiotyk i wszystko się unormowało. Mi kilku pediatrów poleciło właśnie Bebilon i tak jak już koleżanki wspomniały jeżeli nie ma konieczności zmiany na inne to lepiej nie zmieniać.
asienka250492 z tym, że ja się pytałam o tą łyżeczkę, która była dołączona do butelki wielofunkcyjnej, jak sobie razi?
Justyna,wybacz źle zrozumiałam pytanie. Łyżeczka bardzo dobrze daje sobie rade,kaszka dobrze przechodzi,nic się nie zatyka. Mleko jest rzadsze,więc szybciej leci,ale nie wylewa się,nie mamy problemów z nią. A Twoja jak sobie radzi?
Zgadzam się,że jeśli mleko odpowiada to nie ma potrzeby,żeby podawać dziecku inne mleko,żeby po prostu sprawdzić tylko czy inne też będzie odpowiadać czy nie.
właśnie…dobra opcja z ta butelką wielufunkcyjną…nawet nie pomyślałam by coś takiego sprawić dziecku do kaszki ![]()
Greendream,taka butelka to bardzo dobre rozwiązanie do kaszki i dobre rozwiązanie dla dzieci, które w dzień za nic nie chcą jeść z butelki. Naprawdę Ci ją polecam.
asienka250492 mój synek za pierwszym razem na początku się krztusił, ale potem nawet ładnie mu to szło, za drugim jako-tako, a za trzecim wylewało mu się i dziurka w łyżeczce się zatykała, więc teraz zrobiłam przerwę i za parę dni znów spróbuję.
Grenndream ja również Ci ją polecam, bo mimo wszystko sprawdza się świetnie i można w niej nawet podawać zupki, tylko te rzadsze. Ja się nie zniechęcam i będę próbować dalej, ale smoczki Lovi Super Vent też do niej pasują i kaszka też przez nie dobrze leci.