A czyściłaś łyżeczkę dołączonymi szczoteczkami? Ja nimi myję i nic nie zostaje w środku.
Greendream,butelka ta jest bardzo fajna,bo można z niej podawać wszystko. Dzięki Tej butelce mała zje mi jeszcze mleko czasami w dzień, chociaż je je już rzadko.
Tak czyściłam i czyszczę po każdym jedzeniu, wydaje mi się, że robię troszkę za gęstą tą kaszkę i to dlatego.
co do smoczków super vent to niestety kaszke musze bardziej rozrzedzić by przeszło bez problemów…ale taka butla wielofunkcyjna musi byc fajna…musiałabym się rozejrzeć czy gdzies u mnie jest dostępna ![]()
Justyna,to spróbuj dodać mniej kaszki i wtedy zobaczysz czy to coś zmieni.
Greendream, jeśli w sklepie nie znajdziesz to przez internet dostaniesz ją bez problemu.
A ja się zastanawiam, czy dostane taką butelkę wielofunkcyjną, tylko o pojemności 250ml, bo na internecie nie szukałam, ale byłam w Smyku i tam mieli przed świętami tylko te o pojemności 150ml. Dziękuję za radę, następnym razem spróbuję dać mniej tej kaszki i zobaczymy, jak mu będzie szło.
Justyna,te butelki są chyba o pojemności 230 ml,a nie 250,a na internecie jest ich pełno
Daj znać jak poszło karmienie ![]()
noo musze na allegro obczaić
ale to juz w styczniu ![]()
Dam na pewno znać
muszę zajrzeć w takim razie na allegro.
Dokładnie nie ma najlepszego mleczka dla dziecka ,bo kazde jest inne .Ja u mojeg córeczki od 3 tyg musiałam zaczac ja dokarmiać mlekiem mm i zaczelismy od Bebilonu po ktorym dostała wysypki i straszenie sie prężyła ,kolejen to Nutramigen po ktorym miała wzdety brzuszek no i teraz jest Nan Pro 1 i okazuje sie najlepszy na ta chwile
Też uważam, że Nan jako mleko jest dobre.
U nas też NAN jest od samego początku i dla nas jest mlekiem najlepszym,ale dla innego dziecka może wcale nie być najlepsze. Trzeba pamiętać o tym,żeby mleko dopasowywać do potrzeb dziecka i do tego jak na dane mleko reaguje,nie możemy mleka dopasowywać do nas samych.
Asienka dokładnie u moich dzieci NAN w ogóle się nie sprawdził. Jak dzieci wypiły butelkę to od razu wszystko zwracały.
A Beatko,jakie Wy macie mleczko?Bo nie pamiętam…
My mieliśmy ułatwione zadanie co do wyboru mleka,bo mała to,co dostała w szpitalu jej odpowiadało.Teraz tylko przechodzimy na kolejne etapy.
Asienka ja synka karmię jeszcze głównie piersią, a jak mu daję butelkę to pije Bebilon lub Bebiko ( ale bardziej woli Bebilon ). Córka była tylko na butelce i też piła Bebilon.
A kiedy zaczęłaś podawać mleczko,np.z kubka niekapka?
U nas tak właśnie było, że synek nie tolerował mleka Nan. Na początku było ok, potem jednak miał problemy z kupką. Cały czas była zielona. Zmieniłam mleko na Hipp i kupki uregulowały się.
Asienka ja podaję mu z butelki, bo on mi niekapków w ogóle nie toleruje. Pierwszy raz dałam mu mm jak miał jakieś pół roku, bo wtedy byłam w szpitalu i dodatkowo byłam na antybiotykach i przez to nie mogłam go karmić przez jakieś 2 tygodnie.
Teraz czasami też mu zrobię mleko w butelce, dam mu je i on sobie je wypije.
Jeśli chodzi o mleko nastepne to kwestia indywidualna dziecka. My wypróbowaliśmy chyba 3 i Bebilon okazał się najlepszy ![]()
Ja polecam bebiko,nie jest takie drogie a mój synek lubi to mleko pić.Ale słyszałam że też dobre i dużo witamin ma bebilon to wszystko zależy od dziecka i jakie mleko mu podejdzie.
Ja teraz najmłodszej daję Hipp HA, bo po innych bolał ją brzuszek.