No właśnie moja córka jest uważana za dziewczynkę 13 letnią. Ale ona się tym nie przejmuje.
No ja mam 25lat a wyglądam jakbym miała 15czasem mniej, no ale najwzniejsze to się nie przejmować,
Nie ma reguły na mleko idealne, ponieważ mleko trzeba dostosować do potrzeb dziecka, a nie dziecko do mleka. U nas przy młodszym przez pierwsze pół roku było Nestle Nan, a teraz po pół roku Bebiko, bo po dwójce Nan miał zaparcia
do roku karmiłam bebilonem jak juz musiałam przejść na mleko 3 to mój synek tego nie chciał pić i kupiłam mu bebiko i bez problemu
moja mała pije bebilon ale dzisiaj kupiłam humanę bo po bebilonie zaczęła ulewać zobaczymy jakie będą efekty…moja starsza córka miała skazę i po humanie przeszło to jedno z najlepszych mlek jakie są
szczerze mówiąc to nie ma najlepszego mleka jeśli chodzi o mleko modyfikowane… każde dziecko ma inne potrzeby… jedno po drogim mleku będzie przybierać ładnie na wadze… inne po najtańszym jakie jest możliwe.
Moje dziecko jest tego najlepszym przykładem. Na początku “przygody z mlekiem modyfikowanym” kupiłam Bebilion, po którym synek miał straszne zaparcia. Zmieniliśmy na Enfamil było jeszcze gorzej… ból brzuszka, kolki, zaparcia. Następnie lekarz polecił nam Nutramigen LGG - mleko ma straszny zapach (pachnie jak karma dla psa) a synek strasznie po nim ulewał. Wypijał całą porcje a połowę zwracał… Wypróbowaliśmy również NAN Sensitive (specjalnie przeciw kolką) ulewania ciąg dalszy no i oczywiście zaparcia. Kupiliśmy Bebilon Comfort - mleko o gęstej konsystencji , widoczne na ściankach butelki jakby grudki kaszki… nie tolerował również… straszne zaparcia i nie chciał pić. Więc w ostateczności przeszliśmy na Bebiko, nie chciałam niby tego mleka bo mówie tanie to na pewno się nie sprawdzi. A tutaj miła niespodzianka i dla mojego portfela jak i dla synka
Ładnie pił mleczko i pije nadal… przybiera na wadze odpowiednio i co najważniejsze nie ma zaparć !
Tak więc drogie mamy nie zawsze to co drogie jest najlepsze !
Trzeba zacząć od tego, że dzieci często nie chcą pić jakiegoś mleka bo po prostu ono im nie smakuje. Po drugie gdy dane mm dziecku nie pasuje to może ono mieć gazy, ulewać, wymiotować, prężyć się. Należy wtedy mleko zmienić. I nie można tu powiedzieć, że np. Enfamil jest najlepszy i wszystkie dzieci mają go pić. Wcale, że tak nie jest bo jednym owszem będzie pasował, a inne dziecko będzie miało po nim przykre dolegliwości. Więc trzeba dobrać mleko odpowiednie dla dziecka i wtedy na pewno będzie ono dobre.
To chyba zalezy od dziecka,jakie mleko mu spasuje.Ja daje synkowi Nan pro1 i nie było zadnego problemu. Cena nie jest niska bo 40zl opakowanie które starcza na tydzień ale przecież na jedzeniu dla dziecka sie nie oszczedza:)
My używamy Bebilon z pronutra i jesteśmy bardzo zadowolone - tak nam polecili w szpitalu przy wypisie i tego się trzymamy ![]()
My na początku karmić musieliśmy mlekiem PreNAN dla wcześniaków,a teraz od dłuższego czasu karmię Izę Nan 1 ![]()
Moja cora po porodzie dostawala od razu bebiko i do tej pory
pije tylko to mleko ![]()
Ja jeśli już dokarmiam to tylko Bebilonem lub Bebikiem. Po tych mleczkach młody nie ma problemów.
Mój Syn pije Bebilon 1. To dostawał w szpitalu i doszłam do wniosku że skoro mu smakuje bo pije chętnie i nie ma problemów z brzuszkiem i przybiera nax wadze książkowo to nie będę wydziwiać i na siłę zmieniać.
Plusem jest to, że jest to chyba jedno z najpopularniejszych mlek i można je kupić wszędzie. Choćby w Biedronie po dobrej cenie ![]()
Moją córkę dokarmia mlekiem bebilon pepti dha na skaze białkową ![]()
Z tym mieliśmy problem. Mój mały nie tolerowal zadanego,(ulewal. Strasznie) a karmić piersią nie mogłam. Mój lekarz zalecił Babilon ar. Sprawdził się super. Mały ma 11 pół roku i zaczniemy Babilon ar 2 ![]()
U nas od początku synek je mleko bebiko. To było pierwsze mleko, które zakupiliśmy, synek bardzo je polubił, więc nie eksperymentowaliśmy i zostaliśmy przy nim.
Ja podawałam bebilon,potem musiałam zmienić na bebilon antykolkowy a jak minęły kolki to zmieniłam na bebiko i bardzo chwale to mleko.
Chyba dla każdego dziecka inne mleko jest najlepsze, Moja córcia była alergiczką i piła Nutramigen do roku a po roku Hipp. Podobno fajne jest Bebilon HA (używane na wielu oddziałach noworodkowych)
Jak moja córka była malutka ( 18 lat temu ) to też właśnie na oddziale noworodkowym podawano Bebilon.
mleka nie ma gorszego jest tylko mleko tansze i drozsze i takie ,które twoje dziecko toleruje…moje np. źle znosi bebilon w każdej postaci a toleruje HIPP…ja moge polecic HIPP ale co z tego jak kazde dziecko jest inne ![]()