A ja jak rodziłam mała teraz w styczniu 2020 to w buteleczkach mieli jednorazowy bebilon.
Ja gdybym rodzila 2 raz to chyba tez w razie w wziela bym paczke swojego mleka mojego malego w szpitalu dokarmiali albo przynosili mi właśnie te male buteleczki na dokarmianie i za każdym razem bylo to inne mleko za cały nasz pobyt maly spróbował napewno ze 4 rodzaje a to mi sie wydaje nie za dobre dla maleństwa takie skakanie z mleka na mleko
No tez tak myślę.. Ja jak leżałam to jedna pani reż miała swoje mleko ;))
U na s w jednorazowych był własnie bebilon i bebiko
Ja córce podawałam Enfamil nie żałuję choć cena jest jaka jest ,robiliśmy jej na enfamilu kaszki.Jednak uważam że dzieciom należy się to co najlepsze...
My na początku dawaliśmy nan optipro plus ale ulewała. Zmieniliśmy na bebilon profutura ale dosyć dużo przybierała także położna doradziła nam zmienić na bebilon advance i już stosujemy 3 miesiące i nie ma jakiegokolwiek problemu
My mieliśmy little steps od nestle jest okey, ale mała też miała zaparcia i zmieniłam na bebiko comfort i tak miała zaparcia, samo się uregulowało przy włączaniu do diety warzyw.
A to mleko jest długo na rynku?
Powiem ci jeszcze nie wiem , ale mała sie urodziła na początku marca i juz było
U nas nie sprawdziło sie żadne. Od momentu odstawienia, wogole nie pije mleka
Teraz jest dużo takich nowych capri care też mi się wydaje że jakieś nowsze ale to jest z mlekiem kozim
Pnia ja przy córce little steps używałam,a urodzila się w 2018. Teraz przy małym były zaparcia więc zmieniłam. Aktualnie jest podejrzenie alergii więc już mamy nutramigen .
A różni się czymś to mleko? Jest tańsze też?
Które wychodzi najtaniej Wogole orientowalyscie się?
Wpisz sobie w google o rankingach mlek tam ci wyskoczy lista i będzie napisane czym się różnią
Oj tak, jest sporo rankingów zarówno jeśli chodzi o skład jak i cenę.
Mi chodzi konkretnie o to co Madzia używa.. I opinie osoby która je używa a nie opini z internetu.
Oczywiście jakbym chciała takie to bym sobie wpisała w neta i nie zadawała pytania na forum
My przeszliśmy przez wiele rodzaji mlek bo córka miała problemy z brzuchem był zwykły Bebilon , profutura, Comfort, carpri Care potem na receptę Pepti syneo aż w końcu Bebiko pro plus i na tym zostalysmy i jesteśmy zadowolone młodej smakuje , ma wszystkie potrzebne wartości A przede wszystkim jest delikatny dla brzuszka
My używaliśmy Nan Optipro plus mała bardzo ulewała bałam się ją kłaść spać bo ulewała parokrotnie.
Potem dawaliśmy bebilon advance ale były problemy wydaje mi się że to przez probiotyk bo teraz jest wszystko ok jak go nie dostaje.
Dawaliśmy comfort to też cis było z brzuszkiem. Profutura i teraz spowrotem dokarmiamy advance i nie ma problemu.
Także czasem zakezy właśnie od mleka.
Czytałam właśnie ostatnio o tym Capri Care i wydaje się interesujące.
Ja na początku gdy miałam peoblemy z karmieniem piersią używałam Hipp Bio-Combiotik. Taki dostałam już w szpitalu a potem kontynuowałam. Nic się mojemu maluchowi po nim nie robiło. Plusem dla mnie było też to że w opakowaniu są 2 osobne woreczki z mlekiem dzięki czemu zużyłam 1 a drugi mogłam oddać cioci która urodziła 3 miesiące po mnie. Te mleka po otwarciu mają krótki termin przydatności więc takie rozdzielenie na osobne paczki jest jak najbardziej na plus.
Taj naprawdę to dużo zależy od dziecka jakie mleko mu podpasuje