Raczej jego organizmu :)
U nas zostałam przy pierwszym mleku Bebilon Pepti syneo . Ogólnie na początku bardzo chlustał. Myślałam że nie wytrzymam ale wiedziałam że musi minąć przynajmniej dwa tygodnie. Po tygodniu było już dobrze. Takie mleczko ja receptę kosztuje coś w granicach 28zl . Nie wiem dokładnie bo pediatra wypisuje mi 10 i sobie wybieram po 5. Nie zmieniłam od 2 miesięcy. Synek czasem robi bardziej zielonkawe kupki ale ogólnie puszcza gazy. Mamy do tego sab simplex . Dodaje mu 12 kropel do każdego posiłku. I jeszcze dawałam pewien czas syrop gastrotuss baby na refluks bo ma stwierdzony opóźniony dość duży przez co kładzenie na brzuszku na kolki przeszkadzało w refluksie bo się nasilał. Gastrotuss niestety powodował większe objawy refluksu mimo iż miał go opanować . Brzuszek też go bardziej bolał. Daje mu też biogaje bo po accidolac baby miał mega kolki . A był na antybiotyku przez zapalenie pęcherza �
Bio Gaja to dobry probiotyk bo trzeba pamiętać że probiotyk probiotyków nie równy . Ja też ten podawałam
Też nam bio gaje zachwalali ale u nas na szczęście obeszło się bez. Początkowo myślałam że ze względu na cc będę musiała podawać probiotyk (takie zalecenia dostały inne koleżanki ze szkoły rodzenia które miały cc), ale nam położna powiedziała że skoro karmię piersią i mały nie ma żadnych problemów to mam mu niczego nie podawać.
Przy Synu przerobiłam wszystkie- od najdroższego aż stanęło ma Bebiko. To jako jedyne mu smakowało. ;)
Przy córci kupiłam od razu Bebiko i tak jest do dziś :)
My mielismy kilka, ale po rozmowie z położna laktacyjną przerzuciliśmy się na Bebiko Pro +. To pierwsze Polsce częściowo fermentowane mleko modyfikowane, w którego skład częściowo wchodzi fermentowana baza mleczna. (czyli nic innego jak dla nas kefir czy maślanka, a wiadomo ze jest to dla nas bardzo zdrowe). Dlatego dalismy szanse i zostało z nami az do momentu, jak okazalo sie ze maluch ma uczulenie na białko. Wtedy lekarz przepisal nam Bebilon Pepti. Jednak przy drugim maluchu wiem, ze Bebiko pro+ tez bedzie naszym numerem 1 :)
My mieliśmy estbion odrazu z witaminą d.
Nie musieliśmy dodatkowo podawać
Z tymi mleczkami prostej sprawy niema ale ważne jest to aby nie zmieniać za szybko na kolejne i się nie zrażać . Trzeba zawsze odczekać te dwa tygodnie na jednym mleczku mimo kiepskich początków.
Laureczka my teraz też jesteśmy na Bebilon pepti syneo jeju jak on mi po nim chlust. Dziecko nie ulewala ,a teraz okropnie ulewa. Mniej niż po nutramigenie,ale jak położę na brzuch to zawsze uleje
Ja początkowo dokarmiałam córkę zwykłym bebilonem, ale nam nie spasowało, prawdopodobnie przez nie miała problemy z brzuszkiem. Na razie karmię piersią, ale myślę już nad odstawieniem córki i chętnie poczytam wasze komentarze i coś wybiorę.
Mój kiedyś przez przypadek kupił to mleko ale to pepti dha to to samo co syneo?
Ja to tergo normalnie nie rozróżniam
My stosujemy bebilon w między czasie stosowaliśmy comfort i tylko ulewała po nim to samo było po nan optipro plus katastrofa np ake każde dziecko ma inny organizm
Ja jestem na bebilonie Profutura 1,gdy karmiłam piersią i dokarmiałam był problem z brzuszkiem. Dostawała kropelki, teraz już kamie tylko mm i kropelkę raz dziennie i nie ma już większych problemów z kupka. Myślę że taraz Ju będzie tylko lepiej.
Co do uleawania, to moja kilka dni też tak miała, ale wyczytałam by podczas karmienia trzymać dziecko bardziej w pozycji siedzącej i pomogło.
My teraz przeszliśmy na juz wspomniane bebiko pro+ i jest super uważam , zero jakichkolwiek problemów z brzuszkiem
Idziemka profutura to to samo co bebilon advance tylko profutura powiększa masę dziecka. Położna mi dała na ten tenat akurat lekcje :D
Monia co to znaczy powiększa masę? Czy można stosować je naprzemiennie?
Hipp Combiotic a jak wyjdzie alergia pokarmowa nutramigen
Monia syneo a dha to dwa inne produkty. Niby zastosowanie to samo,ale trochę inny skład.
HiPP combiotic stosowałam też u córki i chyba najbardziej jej smakowało
No że dziecko szybciej przybiera na masie.
A no widzisz kochana nie znam się kompletnie bo u nas nie ma problemow władnie także na plus
Monia no ja się też nigdy nie skupiałam na innych mlekach jak nie było potrzeby. Teraz dopiero poznaje te mleka na receptę bo zwykłego nie możemy
U nas pierś do 8 miesiąca później bebiko