Najlepsze mleko?

Testy alergiczne robi się chyba dopiero jak dziecko skończy kilka lat 

Becia malutkim dzieciaczkom robią testy z krwi potem jak jest starsze dopiero testy skórne, u nas wykryli alergie jak córka była niemowlęciem, ale tak dokładnie na co wyszło dopiero jak była starsza, bo to długa droga zanim zrobią pokarmowe potem wziewne lub odwrotnie, dlatego tak wazna jest dokładna obserwacja aby można było też dostosować testy na co tez zrobić. Bynajmniej u nas nie robili wszystkiego na raz( bo niestety może nastąpić jakaś silna reakcja alergiczna) tylko po kilka testów i co 2 lata nie częściej.

Nam się sprawdzało HiPP combiotic

Anita masz rację. U syna mojej sąsiadki dopiero jak miał kilka lat robili testy na skórze i dopiero się dowiedzieli na co ma alergię 

My np. o roztoczach dowiedzieliśmy sie za póżno jak już u córki stwierdzili astmę, początkowo robili tylko testy pokarmowe.

Ale uwaga z alergiami jest tak ze jest jeszcze coś takiego jak alergie krzyżowe;/ i tak np. jak masz uczulenie na pyłki brzozy, to musisz uważać na niektóre odmiany jabłek, bo po nich możesz mieś reakcje alergiczną;/ zwłaszcza w okresie kiedy pyli brzoza.

U nas podobny przypadek sie trafił po soku multivitaminie;/ gdzie z córka jechaliśmy migiem na kroplówki ;/ 

Jeszcze o tym nie słyszałam 

Najlepsze pod względem składu to mleko kozie capri care w porównaniu z bebilonem bez olejów w składzie, bardziej tłuste i odżywcze położna mi powiedziała że najgorszy szit za to lekarz nie mógł uwierzyć że może być mleko z tak dobrym składem dla małych dzieci i to jeszcze w proszku 

Gdzie kupujesz takie mleko ?

Mój synek je nan optipro plus. Po bebiko oraz bebilonie miał problemy z brzuszkiem (zaparcia) nie tolerował właśnie oleju palmowego. Tak samo było z witaminą D w której składzie był właśnie olej palmowy, a poprostu nie zwróciłam na to uwagi też zmieniłam i problem miną.

Wiola w witaminie d olej palmowy ?

Anita jako rozpuszczalnik do witaminy D występuje w wielu preparatach. 

a wiecie ze na to to bym nie wpadła ze tam tez jest olej palmowy ;(

też bym o tym nie pomyślała 

Teraz go wszędzie wciskają trrzba być ostrożnym

Nie myślałam że w lekach też;(

chyba jest na szczycie góry razem z cukrem ;(

Trzeba czytać uważnie etykiety 

Becia wiesz tutaj masz racje ale trzeba to mieć bardziej w nawyku ;) mój maż obecnie jest na diecie i jak raz pojechaliśmy do sklepu, to powiem ci ze mnie juz denerwowało to czytanie etykiet, mi sie siku chciało a on ciągle z tym składem;)

Najlepsze wiadomo jest mleko mamy. Jednak są takie sytuacje ze  nie zawsze jest to możliwe aby karmić dziecko swoim mlekiem wtedy siegamy po mm. Natomiast na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi mlek mofyfikowanych jest na rynku duzo każde dziecko jest inne kazdemu bedzie odpowiadać cos innego trzeba probowac. Dla jednego najlepsze będzie mleko najtańsze z nizszej pulki inne dziecko natomiast bedzie musiało miec jedno z droższych lub tez  z rodzaju Ha lub na receptę  . Wszystko zalezy od dziecka

dokładnie każde dziecko jest inne i trzeba to uszanować 

Anita super, że mąż ma taki dobry nawyk i czyta co je :D