Najlepsze mleko?

Mleczko .

Ja od samego początku daje mojemu synkowi Enfamil. Jestem bardzo zadowolona z tego mleczka i maly bardzo dobrze je toleruje. Uwazam to mleko za jedno z najlepszych na naszym rynku. 

Dla mojego maluszka najlepsze okazlo sie mleczko Enfamil . Bardzo dobrze je toleruje, bardzo mu smakuje i jezeli chodzi o sklad to uwazam ze jest to mleko jedno z najlepszych na naszym rynku. Nasz pediatra tez tak uwaza. Oczywiscie nic nie zastapi mleka mamy . 

Weronisia może nie wiem. Ja tylko wiem co ja o nich myślę hehe

Mamy mieliśmy wiele mlek ale HiPP został z nami już bardzo długo 🙂

mak564 Czemu używaliście różnych mlek?

u nas bebiko i nan

Beata bo pewnie szukała tego odpowiedniego które dziecko zaakceptuje

U nas szukali odpowiedniego. Skoczyło się na Bebilon Pepti DHA (podejrzewali że nie toleruje laktozy) a potem Nan Optipro plus

A zdarzyło się u kogoś że przy pierwszym zostaliście ?

Beata ja pierwsze mleko jakie pozwalałam to Nan tzn doklarmialam nim. A że ulewala dużo i nie przybierała na wadze to zaczęli eksperymentować i zmieniać mleko. Nawet podejrzewali nietolerancje mleka. Bądź co bądź kiedy już zaczęliśmy dietę rozszerzać wróciliśmy do Nan i okazało się że jest odpowiednie 

U nas małą od jakiegoś czasu pije Bebiko i ma zaczerwienioną pupę i się zastanawiam czy to możliwe że od mleka? Czy tak ma od czegoś innego?

Beata ciężko powiedzieć a wcześniej nie było takiego problemu? Może odparzyla się 

Beata raczej nie po mleku. Może być po zbyt dużej ilości owoców w diecie bo wtedy jest więcej cukrów w stolcu i łatwiej o odparzenia. 

Bardzo możliwe że od owoców

Kverve u nas tak jest u starszaka, jak zje np kiwi, albo dużo grejfruta (a potrafi zjesc całego) to czasem zrobi się odparzenie, a mleko od 10mca pije cały czas to samo, więc wiem że to z innej przyczyny.

Bebilon 

Bebilon dla synka było najlepsze 

Najlepsze zawsze jest mleko matki, jednak gdybym z jakiś przyczyn nie mogła karmic dziecka własnym mlekiem wybrałabym Bebilon lub Hipp.

A nie można zrobić małemu dziecku testów alergicznych? 

Monia można zrobić, wszystko zalezy od lekarza, my leczyliśmy państwowo wiec trochę to trwało.
samo to ile się czeka na wizytę ;/