Najlepsze mleko?

Beata to tak jak u mnie, powoli odstawiam, bo co zaproponuje pierś to jest awantura, z butelki szybciej leci więc Młody zrezygnował z piersi. Zdąrzą się że raz dziennie popije. 

Tylko ja bardzo chce karmić i nie wiem co teraz robić, mam wrażenie że już nie napływa mi mleko do piersi, ale jak ścisnę to leci. Jak teraz pobudzić laktację jak córka tak mało ssie pierś

oj wy to macie mądre te dzieciaczki...moja nadal woli cycka-ma 15 miesięcy....beata ja równiez mam wrazenie że piersi się nie napełniają a jednak mleko jest bo słysze jak córka ciągnie.na dobrą sprawę nie tak łatwo pozbyc sie mleka z piersi...

A jak wczoraj niby ssała a zamiast spać to się rozbudziła i dałam jej butelkę z mm i zjadła 90ml tyle ile zrobiłam i wszystko wypiła i poszła od razu spać. Więc chyba była głodna mimo że chwilę wcześniej ssała.

Według mnie bardzo dużo zależy od dziecka, a nie od mleka, jakim jest karmione. Mojego synka karmię mlekiem Nan, ale nie zagwarantuję, że innemu dziecku od razu przypasuje. Synek od początku miał trzy zmiany mleka, ze względu na spore problemy z brzuszkiem. Pomogła mu nie tyle zmiana mleka na Nan, co wprowadzenie pierwszych posiłków. Wybór mleka jest loterią i ostatecznie to dziecko wybierze mleko najbardziej mu odpowiadające. 

Nie ma czegoś takiego jak najlepsze mleko. Bo dla każdego dziecka może być one inne które przypasuje i będzie odpowiednie. Ja podawałam Nan Optipro plus

dziewczyny oczywiscie że chodzi o to które mleko dziecku spasuje,czasami to długi proces szukania tego jedynego 

Weronisia dokładnie czasem można się naszukac które okaże się odpowiednie 

Jeśli chodzi o skład mleka bardzo dobry ma Hipp, Nan optipro plus i pewnie jeszcze jakieś, ale nie każdemu dziecku podpasują mleka o dobrym składzie, czasem ratunkiem są inne, które niekoniecznie są polecane. Ja rozpoczęłam podawać te, na których mi zależało. Trafiliśmy za drugim razem, także nie było strasznie trudno. Kwestia bardzo indywidualna

kobieta kuchnia najsmaczniejszy hipp to 1...2 juz ma inny smak który mojej nie spasował i teraz próbujemy nan opti pro

Każde mleko jest inne, mi szczerze to one nie spakują, mają posmak metalu.

Beata dla mnie też te mleka nie smakowały się zastanawiałam jak można je pić 

Ja nie jestem w stanie tego spróbować, chociaż Bebiko jest podobno smakowo najlepsze. Np Bebiko 1 gorzej smakowała, a Bebiko 2 już nie czuję tyle metalu

Beata dla mnie to i zapach nie odpowiadał 

Ja miałam tylko doczynienia z mlekiem Bebiko nie wiem jak inne mleka. Czy też tak uważacie ?

beata  hipp 1 było pyszne i nan opti pro plus 2

Weronisia mi nan optipro plus nie smakowało. A najgorsze było Nutramigen.

Przerobiliśmy różne mleka Nan optipro plus, Bebilon Pepti DHA, Bebilon Pepti MTC, Nutramigen. 

Dla mnie wszystkie nie dobre i beznadziejny zapach 

Nie próbowałam wielu mlek, w sumie to po co? Skoro to dziecku ma smakować, a nie mi:) Hipp też mojemu bardzo nie smakowało, stanęło na nan optipro. Wydaje mi się, że najważniejsze jest to, aby szybciutko trafić w to mleko, które będzie odpowiadało, a nie zmieniać na kolejne i kolejne co kilka tygodni. 

Może dlatego tak czuć metal,bo zawierają żelazo.

kobieta kuchnia ja po prostu lubie wiedziec jak smakują rzeczy które podaje dziecku ha ha ha stąd wiem jak co smakuje

Aneczka duzo osób mówi że śmiedzi mleko a ja tego nie czuje..