Najlepsze baterię do zabawek

To najlepiej najpierw o nich poczytać

Ogólnie ja słyszałam że wszystkie rzeczy chińskie są tworzone z najtańszych toksyxznych materiałów , tak jak ubrania , dlatego nie kupuję ubranek dla dzieci z chin

Nooo właśnie też o tym słyszałam i nie kupuję ani ubrane dla dziecka, ani dla siebie ani nie kupuję zabawek. Czasem jakieś rzeczy do rośliny i jakieś takie
gadżety które nie zaszkodzą

Ja też nie kupuję takich rzeczy, ewentualnie zamówiłam jakąś sukienkę a tak to mało

Ogolnie wiekszosc rzeczy w sklepach tez jest z chin . Patrzcie na to . Mala uwielbia te książeczki do wody , ale napis na tyle "wyprodukowano w chinach " a kupiona w biedronce :sweat_smile:

Ja sie juz z tym pogodzilam , ze 90 % rzeczy jest z chin , wiadomo , ze fajnie wspierac polskie firmy, ale nie zawsze sie da
Zabawka z sinsay tez made in china :rofl:

Zgodzę się, że trzeba zaakceptować ten fakt , że prawie wszystko chińskie :joy:
Niestety nawet na zabawkach fajnej firmy ostatnio wypatrzyłam że “made in China”, a byłam przekonana że to już jest fajna jakościowo, no ale jednak pochodzenie jest jakie jest… :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: :woman_shrugging:t2:

Tak, dużo rzeczy jest produkowanych w Chinach ale przez to że są produkowane na zamówienie firm takich jak Biedra czy tym podobne to muszę spełniać odpowiednie normy. Te z temu na przykład nie muszą

Dokładnie te rzeczy muszą spełniać normy i są dopuszczane do rynku niestety te kupowane na temu czy shine i innych chińskich platformach tych produktów nikt nie sprawdza

Tak u nas dziecko rozdawało upominki z okazji urodzin i jedna dziewczynka mocno spuchła od jakieś gumowej zabaweczki

No właśnie tak na prawdę to większość rzeczy jest z Chin .

Ja jeśli chodzi o ciuszki to lubię mimo że są dosyć drogie nieraz to polskich producentów

update, najlepsze baterie to te z pepco najtansze :joy: przetestowałam :smiling_face_with_three_hearts: dziękuję za polecaje

1 polubienie

Ooo to super aż muszę na zapas jutro nakupować

2 polubienia

ta zabawka na bateriach duracell przyspiesza ta zabawkę, a te z pepco długo wytrzymują, nie wiem czemu ale ta zabawka jest bardzo wymagająca albo jaka felerna mi się trafiła

A które dokładnie bo oni chyba mają więcej rodzai

aaa są czerwone
a te grubsze aa niebieskie

3 polubienia

Czerwone AA też są dostępne, kupowałam ostatnio :smiley:

1 polubienie

Mam to samo. Mamy tego krabika ze smyka i tez bardzo szybko się rozładowują baterie i przestaje chodzisz…… chyba wszystkie modele taką mają. Ja mu dawałam baterie z Pepco, Kika i Action i na wszystkich tak szybko się rozładowują

1 polubienie

Oo super, dobrze wiedzieć

Ja ogólnie lubie wspierać nasze rodzinne firmy, ni3 są tanie te rzeczy ale jak pomyślimy ile osób firma musi utrzymać więc to też wchodzi na cenę produktu.