Jakie miałyście najdziwniejsze połączenia jeżeli chodzi o jedzenie?
Ja osobiście jem np. zupę pomidorową z cukrem xD i pyzy z mięsem też słodzę
Moja kuzynka za to wciąga gotowaną kiełbasę z nutellą - osobiście nie wyobrażam sobie tego nawet w okolicznościach bycia w ciąży mając naprawdę różne dziwne pomysły w kuchni
Kiełbasa z nutellą? :o no nieźle mój mąż powiedział teraz, ze jakby u mnie cos takiego na talerzu widział to by mi tę kielbasę zabrał, bo to profanacja kiełbasy hahaha
Ja nie mam takich dziwnych połączeń, ale na początku lubiłam rzeczy których wczesniej nie tknelam np. galaretka z kurczaka, szprotki. I baaaaardzo lubilam ocet! Ocet do pomidorow, ocet do surowki, dobrze ze do herbaty juz go nie dawalam teraz przerzucilam sie na słodkie
Oj nieraz się słyszy co kobiety jedza w ciąży i jakie robia mieszanki Ja teraz przy córce jadlam normalnie i nie mialam zachcianek na takie mieszanki a przy synku potrafiłam zjeść cos kwasnego popijajac mlekiem i tylko tyle z takich mieszanek to w sumie nie aż tak straszne jak zupa pomidorowa z cukrem czy kiełbase z nutella jak pisze tak jak pisze Paulina to chyba zalezy wszystko od tego co potrzebuje organizm
Oj też aż tak nie mam Niektóre połączenia brzmią przerażająco:-) ja niestety mam ogromną chęć na słodycze ostatnio, a do tego kwaśne potrawy. Np. super kwaśną ogórkową i zaraz coś słodkiego. Na szczęście nie wrzucam do zupy np. czekolady
Chyba kazda z nas w ciazy
…ma ochote.ma cos kwaśnego a zaraz.na slodkiegi, potem slonego.itd;-) wazne ze nam.smakuje;-) ja w ciazy lubialam bardzo jesc cos slonego a puzniej slodkiego, a puzniej jakiegos owoca, poprpsyy poprostu na co mualam mialam ochote to jadlam;-) raz zdarzylo mi.sie.nawet budzić sie o 1w nocy i zjadlam.kanapke a np o 5rano jakos jogurt wypilam i szlam spac dalej;) roznie to bywa czasem ledwo wstalam u musialam.napic sie pepsi i to z lodowki;)
Ja w ciąży z synkiem potrafiła zjeść budyń i przegryzać ogorkiem kiszonym. Teraz ( dziewczynka) mam ochotę wlasnie raz na kwaśne, raz na słodkie nie robie jakis dziwnych połączeń.
Ewcia ja tez musiałam mieć pepsi pod ręką ale tylko i wyłącznie oryginalna pepsi, nie wchodziło w gre zeby mi maz kupił Cole bo juz mi nie smakowalo, niby jak sie pije to smak podobny ale to juz nie to samo bylo
Nie mam potrzeby dziwnego mieszania smaków. Na początku ciąży trochę wywróciła mi się dieta. Niektóre potrawy, przekąski, które lubiłam przed ciążą- w ciąży przyprawiały mnie o mdłości. Teraz w 3 trymestrze moja dieta nie odbiega za bardzo od tej nieciężarnej. Jedynymi zachciankami w ciąży były jagodzianki, pierogi z jagodami, kompot z mirabelek.
ja jak na ciążę z dziewczynką przystało uwielbiam po każdym posiłku przekąsić słodkiego
jem bardzo dużo potraw ,których przed ciążą nie lubiłam np. pomidorowa z ryżem , kasze , boczek czy ser żółty. teraz zajadam ze smakiem prawie wszystko choć w pierwszym trymestrze miałam totalne obrzydzenie do jedzenia. Jedynym dziwnym dla mnie zjawiskiem jest obrzydzenie do czarnej herbaty ( przed ciążą potrafiłam wypić 7 dziennie) a teraz na samą myśljest mi niedobrze ;/ .
jeżeli stan zdrowia pozwala jeść i robimy to z głową to chyba żadne kombinację nie potrafią zadziwić w ciąży. Tylko trzeba pamiętać aby kontrolować wszystko i robić badania na bieżąco aby nie popaś w jakąś chorobę np cukrzycę .
Często w ciąży je się to czego, się nie jadło przed i ma się dosyć tego, co wcześniej jadło się w nadmiarze. Organizm jest mądry i sobie wyrównuje dysproporcje. Odrzuca to, czego ma nadmiar i woła o to, czego potrzebuje dla dzidziusia:-) trzeba zaufać intuicji i jeść to, na co ma się ochotę. A co do tych słodkości to im dalej, tym bardziej mi się ich chce. Bałam się o wyniki z krzywej cukrowej, ale wróciłam właśnie od lekarza i wszystko wyszło ok. Cukier super, także moja tolerancja na glukozę jest wysoka przy tym, na co sobie pozwalam ostatnio. I cieszy mnie to bardzo, bo przecież święta idą:-) lekarz się śmiał żebym teraz nie szalała, ale potem z przymrużeniem oka stwierdził, że najważniejsze żeby było świeże i można wcinać:-)
Ja łączyłam mieso gotowane z rozpuszczoną czekoladę. Albo kielbasa w miodzie albo w dżemie. Nalesniki na słodko z kiełbasą i ketchupem. Jeszcze łączyłam kaszankę z majonezem.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.