Najczęściej zadawane pytania przez dzieci

Dzisiaj kolejna akcja pod tytulem " jak moje dziecko mnie zaorało"

Ostatnio coś mówiłam Michałowi że w Polsce wprowadzili zakaz hodowli zwierząt na futra.
Dzisiaj jesteśmy na spacerze i dużo ciężkich tematów Filip poruszał ale jeden właśnie o tym
F: a w Polsce już nie można mieć zwierząt żeby je golić i robić z nich np swetry
Ja: kochanie, tu chodzi o to ze nie można ich specjalnie hodować żeby zabijać i robić z futerka rzeczy. Golić można cały czas bo to nie robi krzywdy zwierzaczkowi. Np alpaki goli się taka golarka jak ma tatuś i potem z tej wełny tka się szale czy sweterki żeby wykorzystywać a nie wyrzucac
Filip: taaa jasne akurat ktoś kupuje golarkę do brody żeby ogolić sobie owce

Kurtyna :rofl:

To, co zrobiłaś jest świetnym przykładem szacunku do różnych przekonań bez narzucania własnych. Maluchy w tym wieku potrafią zadawać naprawdę trudne pytania, a Twój syn już w wieku 4 lat myślał w bardzo logiczny sposób dociekał sensu modlitwy i jej celu, a nie tylko przyjmował bo tak trzeba

Chciałabym poznać Filipa :rofl::rofl:ciekawa jestem ile jeszcze takich „ripost” ma w głowie :rofl:

@DDoominika kolejna cięta riposta, mam wrazenie ze moj syn to jedna wielka riposta :joy:

Jemy kolację. Mamy pierogi.
Syn wstaje i krzyczy : rusza mi się ząb !

Ja na pewniaka mowie : pokaz

Kurczaki, faktycznie. Rusza mu sie lewa dolna jedynka. W czerwcu skonczyl 5 lat wiec myslalam ze mamy jeszcze troche czasu :joy:
Ja : synku to wspaniale, pamietaj ze jak wypadnie Ci ząbek np w przedszkolu to daj go ciociom, zeby przyszla wrozka zębuszka !
Michal: ciekawe jak ta wróżka zabierze zęba spod poduszki na pietrowym łozku…
Filip: tatooooo , przecież wrozki maja skrzydelka !
Tata : no taaak, podobno mają
Filip: a naaaawet jakby nie miala, to wróżka może wejsc moją drabinką :heart:

1 polubienie

Musze miec skrzydla, bo za chiny nie wiem jak wyciagne tego zęba !

No słuchaj, zawsze możesz wejść drabinka :rofl::rofl:
Ale no syna masz wygadanego! :sweat_smile::smiling_face:

Wróżka się trochę będzie musiała postarać aby wyciągnąć Ząbek :crazy_face::smiling_face:

1 polubienie

Ja mam lęk wysokosci a maz wazy 125 kg takze nie wiem jak my wyjmiemy tego zęba zeby go nie obudzic hahahahahah

1 polubienie

U nas problem by był podobny :rofl::rofl:tylko ze to mąż ma lęk wysokości i ponad 100 kg :rofl: mi w sumie też już niedaleko do 100 :upside_down_face: ale ja i tak jestem mało zgrabna w takich rzeczach i pewnie bym stamtąd spadła, zamiast wróżki zebuszki to był by sor :hear_no_evil::rofl::rofl:

1 polubienie

Dasz nam znać jak sobie z tym poradziliście :face_with_hand_over_mouth::blush:

No trochę problematyczne to łóżko :rofl::rofl::rofl: jakoś musisz się wdrapać, czego się nie robi dla dziecka

Ja juz kminulam zeby zostawic tam krzeslo na noc i maz stanie na krzesle i wtedy siegnie pod poduszke, bo ja nawet jak wrjde po drabince to nie siegne zeby go nie obudzic hahahahah

1 polubienie

Oooo dobry pomysł. To może się udać

Wow i jaki super projektor