Najlepszy pytanie… ktore slyszen non stop… “a dlaczego?”
Np.
- Mamo ładnie narysowałem?
- tak, bardzo ładnie.
- a dlaczego?
- bo rysunek jest bardzo realistyczny…
- a dlaczego?
Czasem nie mam juz odpowiedzi
Witaj na forum #teamLOVI!
Najlepszy pytanie… ktore slyszen non stop… “a dlaczego?”
Np.
Czasem nie mam juz odpowiedzi
Ja w tej sytuacji jak już nie wiem co mam powiedzieć synowi używam trudnych słów których on nie umie powtórzyć
Sprytnie
nieraz tak sobie mówię mój syn ma mądrzejsze wypowiedzi jak nie jeden dorosły
Teraz bedzie z serii trudnych.
Syn dzis zapytal taty : tatooo a jak Iliyas dzisiaj zdjal majtki to nie mial tej skorki na siusiaku. Dlaczego ?"
Ja generalnie nie uważam, że nasze ciało to temat tabu, ale jakoś jak mam w głowie, że córka się mnie kiedyś zapyta o jakieś tematy związane z ciałem, seksem itp to ogarnia mnie strach, nie wiem czemu
Ostatnio chrześniak zapytał, jak przebierałam córkę, gdzie ona ma siusiaka Ale to już siostra mu tłumaczyła
Dlaczego tabu ? Dobrze zeby dzieci wiedzialy od poczatku co czym jest i do czego sluzy, bo potem chodza i wygaduja glupoty lub je robią. Choc nie ukrywam ze czasem ciezko mi cos wytlumaczyc
Tak tak, napisałam, że ciało to nie temat tabu, ale jakoś tak wewnętrznie boje się takich rozmów chyba bardziej boję się że coś wytłumaczę nie tak i zawiodę w tym temacie
Ja najbardziej lubię pytania z serii, “a dlaczego (wstaw nazwę dowolnego przedmiotu) się tak nazywa”
Moi synowie zaczynają interesować się historią. Dużo tata im odpowiada. Ale czasami pytają mnie o jakieś czołgi lub broń. Wtedy odsyłam do taty.
Mnie też przerażają te pytania ze sfery intymnej
Oj moja córka ciągle o coś pyta aż ciężko wszystko zapamiętać.
Jednak najbardziej utkwiło mi w pamięci jak zapytała „dlaczego księżyc za nami idzie” stwierdziła że nas lubi i dlatego
Mnie ostatnio np zamurowało pytanie 12 latki.
Zapytała mnie ile jest matek boskich, bo co rusz jakieś inne święto. I naprawdę nie znałam odpowiedzi
Chyba dopytam księdza w którąś niedzielę
Haha tych pytań jest najwięcej
Hehhehe z tego to ja umiem wybrnac i zawsze odpowiem , dotad az jakieś dziecko przestanie pytac :)))
Eeeee
Ja nie mam wstydu , córka wie gdzie jest pupa, gdzie sie siusia , gdzie cycuszki , takze u nas to nie tabu
Oo oo dopytaj i daj nam znac
Czasem sily mi juz brakuje
Takie rzeczy też wie, ale jakby zapytał co to seks to nie wiem czy bym umiała jakoś z sensem oodpowiedzieć
Właśnie. To słowo klucz , jakoś z sensem, hahaha
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.