Najczęściej zadawane pytania przez dzieci

Najlepszy pytanie… ktore slyszen non stop… “a dlaczego?”
Np.

• Mamo ładnie narysowałem?
  • tak, bardzo ładnie.
  • a dlaczego?
  • bo rysunek jest bardzo realistyczny…
  • a dlaczego?

Czasem nie mam juz odpowiedzi :stuck_out_tongue_winking_eye::rofl::rofl:

Ja w tej sytuacji jak już nie wiem co mam powiedzieć synowi używam trudnych słów których on nie umie powtórzyć :rofl:

1 polubienie

Sprytnie :rofl:

nieraz tak sobie mówię mój syn ma mądrzejsze wypowiedzi jak nie jeden dorosły :see_no_evil:

Teraz bedzie z serii trudnych.
Syn dzis zapytal taty : tatooo a jak Iliyas dzisiaj zdjal majtki to nie mial tej skorki na siusiaku. Dlaczego ?"

Ja generalnie nie uważam, że nasze ciało to temat tabu, ale jakoś jak mam w głowie, że córka się mnie kiedyś zapyta o jakieś tematy związane z ciałem, seksem itp to ogarnia mnie strach, nie wiem czemu :rofl:
Ostatnio chrześniak zapytał, jak przebierałam córkę, gdzie ona ma siusiaka :rofl: Ale to już siostra mu tłumaczyła :sweat_smile:

1 polubienie

Dlaczego tabu ? Dobrze zeby dzieci wiedzialy od poczatku co czym jest i do czego sluzy, bo potem chodza i wygaduja glupoty lub je robią. Choc nie ukrywam ze czasem ciezko mi cos wytlumaczyc :rofl:

1 polubienie

Tak tak, napisałam, że ciało to nie temat tabu, ale jakoś tak wewnętrznie boje się takich rozmów :rofl::rofl: chyba bardziej boję się że coś wytłumaczę nie tak i zawiodę w tym temacie

1 polubienie

Ja najbardziej lubię pytania z serii, “a dlaczego (wstaw nazwę dowolnego przedmiotu) się tak nazywa” :wink:

2 polubienia

Moi synowie zaczynają interesować się historią. Dużo tata im odpowiada. Ale czasami pytają mnie o jakieś czołgi lub broń. Wtedy odsyłam do taty.

Mnie też przerażają te pytania ze sfery intymnej :see_no_evil:

Oj moja córka ciągle o coś pyta aż ciężko wszystko zapamiętać.
Jednak najbardziej utkwiło mi w pamięci jak zapytała „dlaczego księżyc za nami idzie” stwierdziła że nas lubi i dlatego :joy:

Mnie ostatnio np zamurowało pytanie 12 latki.
Zapytała mnie ile jest matek boskich, bo co rusz jakieś inne święto. I naprawdę nie znałam odpowiedzi :grinning::rofl:
Chyba dopytam księdza w którąś niedzielę :rofl:

Haha tych pytań jest najwięcej :see_no_evil:

Hehhehe z tego to ja umiem wybrnac i zawsze odpowiem , dotad az jakieś dziecko przestanie pytac :)))

Eeeee :slight_smile:
Ja nie mam wstydu , córka wie gdzie jest pupa, gdzie sie siusia , gdzie cycuszki , takze u nas to nie tabu :slight_smile:

1 polubienie

Oo oo dopytaj i daj nam znac :smiley:

1 polubienie

Czasem sily mi juz brakuje :stuck_out_tongue_winking_eye:

Takie rzeczy też wie, ale jakby zapytał co to seks to nie wiem czy bym umiała jakoś z sensem oodpowiedzieć

Właśnie. To słowo klucz , jakoś z sensem, hahaha