Nagłe zachcianki

Ja w ciąży niestety kaw dużo nie mogę , ale ratuje się tą jedną dziennie

1 polubienie

Deszczowa, pochmurna pogoda działa jak naturalny „przytulacz” do łóżka aż się prosi, żeby jeszcze chwilę pospać :smile:

Mam to samo mogę tylko kawę dzennie w ciąży nie chce przekraczać tej ilości

Ogólnie jak to jest z tą kawą ? Można czy nie , ? Na co szkodzi jeśli już ?

Można do 200 mg kofeiny na dobę, ale pewności 100% nie mam, musiałabyś poczytać

I jednak na szczęście nie sprawdziła się prognoza już nie patrzę na nie więcej , miało padać a całkiem ciepło jest :blush:

2 polubienia

Kawa w rozsądnych ilościach jest OK, ale szkodzi na ciśnienie, sen i żołądek przy nadmiarze.
Też pije z rana i jedna dziennie

2 polubienia

Dlatego drzemki są potrzebne, by zregenerować siły i utrzymać koncentrację przez resztę dnia. :smiley:

2 polubienia

To prawda, czasem kawa zamiast pomóc, tylko potęguje zmęczenie, zwłaszcza gdy organizm jest naprawdę niewyspany, a Ja mogłabym spać bez końca, uwielbiam długie drzemki :face_with_peeking_eye:

2 polubienia

Czasami prognozy się mylą, na szczęście na korzyść :heart: To zawsze lepsze niż deszczowa niespodzianka :wink:

2 polubienia

Czasem już jak jedna kawa w ciąży nie pomoga to jak mam możliwość wolę iść na drzemkę

1 polubienie

Mi to zawsze jednak kawa bardziej pomagała

Tak zdecydowanie bo już nie ma co wymyślać tym dzieciom w domu

A na mnie kawa nie działa kompletnie. Czasami tylko jak mnie lekko boli głowa to na to kawa mi pomoże. Na senność nigdy, bardziej zjedzenie czegoś słodkiego.

To racja

Mialam moment ze jak wypilam kawe to az rece mi sie trzesly :stuck_out_tongue_winking_eye: pija teraz kawe ale tylko late :slight_smile: jedna dziennie i to wystarcza mi na caly xzien :stuck_out_tongue:

U nas tak samo , rozpogodziło się :smiling_face_with_three_hearts:

Mnie to znowu po słodkim przymula

Też wolę wypić jednak kawę dziennie a jak już jestem mega śpiąca to chwila drzemki i zaraz lepiej

To czyli można max 2-3 kawy