Nadpobudliwość psychoruchowa u dziecka

Mój się boi póki co , może i dobrze 😅

Ja swojego syna też ostrzegam bo biegają u nas psy których sama boje sie.

Mnie denerwuja psy bez smyczy ogolnie przepisy mowia jedno a wlasciciele robia drugie;( taki kundel z metra ciety by mi zbytnio nie przeszkadzal ale juz wieksze nieraz strasza swoja postura nawet jak sa niby grzeczne i posluszne .

Aniss a mnie to , ze bez smyczy i  dodatkowo jak nie sprzataja po swoich psach.. 

moja córka raz się boi  a raz nie więc zawsze musze uważać 

Mnie przerażają te właśnie psy bez smyczy i nie ważne czy kindel czy jakiś wielki rasowy, mieszkam teraz na wsi i nie mamy jeszcze ogrodzienia to tutaj psy sobie chodzą wszędzie to ja strasznie ja się boję bo  córka często wychodzi na dwór sama a one wyglądają też na takie które szukają jedzenia a co takiemu psu strzeli do głowy to nigdy nie wiadomo

A o kupię to nie wspomnę tej w parku a nawet teraz tej u nas na działce 

heh... kupy psie chyba wszedzie pełno;( ja pamietam ile sie zczyściłam butów córki po gównach psich;( o yorku nie wspomnę który zawsze w coś wlazł i trzeba było łapy myć;( 

ale chyba włascicieli nei nauczy nic ze musza po swoich ulubieńcach posprzatać;) chociaż są też porządni i sprzątają;)

Oj tak :( Też się bardzo denerwuję ,że już nawet na chodniku nie ciężko wdepnąć :( Ludzie chcą pieski ,a nie sprzątają po nich. Również nie mówię ,że wszyscy ,ale jak widać wielu zapomina o tym obowiązku, Też mam takie szczęście dość często czyścić buciki od córki :o Zawsze gdzieś wdepnie ,a sama dobrze tego nie wyczyści .

My byliśmy w alpakarium to córka marchewkę dawała normalnie z paluszków, a ja tylko patrzyłam czy jej nie wciągną, a ona w ogóle się nie bała. 

Ja też nie rozumiem dlaczego ludzie nie sprzątają po swoich psach, może jakby dostali jakiś mandat to by się nauczyli w końcu;/

dzięki!