Nadmuchiwana wanienka

I chyba wreszcie znalazłam coś dla nas, chodzi głównie o miejsce, a to niestandardowe rozwiązanie kąpieli nie zajmowałoby dużo miejsca. Nadmuchiwana wanienka dostępna jak się już rozeznałam w Polsce. No tylko pewnie potrzebujemy pompki bo ile można pompować :wink: Ale zobaczcie mamusie to chyba dość fajne rozwiązanie na małą przestrzeń. Co o tym myślicie? Do tego już znalazłam jej dodatkowy atut latem może zastąpić mały basenik. Koszt zależy od wielkości ale już mi jakoś przypadło to rozwiązanie do gustu. Może namówię męża. A może już któraś z mam korzystała? A zapomniałam napisać dodatkowy atut możemy wziąć ją ze sobą na wakacje, uznajmy że to taka wanienka turystyczna jest :slight_smile:

Bardzo fajna rzecz i przydatna, np. na wyjazdy. Nie posiadam takiej, jednak zastanawiałam się kiedyś nad zakupem. Jak dobrze pamiętam gdzieś jest wątek o wanienkach i któraś z mam chyba wstawiła zdjęcie swojej pociechy w nadmuchiwanej wanience.

Rzeczywiście fajna. Świetnie nadawałaby się jako wanienka turystyczna albo na dłuższe wizyty u rodziny.

Ciekawe rozwiązanie,ale chyba dość drogie jak to większość nowinek:)Fajne na wyjazdach,ale można je zastąpić zwykłym basenikiem ,w zeszłe wakacje na wyjazd kupiłam zwykły malutki nadmuchiwany basenik,który wkładałam do brodzika i myłam w nim wtedy 9 mies Emilkę.Za basenik zapłaciłam 9 złotych i sprawdził się znakomicie:)

Fajnie to wygląda, może bym się zdecydowała, ale jedynie do używanie jako pierwszego basenu. Bo nie chciałoby mi się codziennie pompować i spuszczać powietrza.

ja też bym nie kupiła takiej wanny
tak jak pisze Silje pompowanie i spuszczanie powietrza codziennie może mamę wykończyć
po za tym przed spuszczeniem powietrza trzeba ją dobrze wysuszyć
a po za tym wydaje mi się niebezpieczna z powodu niestabilności

My zastanawialiśmy się nad zakupem przed feriami ale stwierdziliśmy że zabierzemy naszą już troszkę małą angielska wanienkę . Troszkę szkoda mi było pieniędzy - jak sprawdzałam to koszt ok 50 zł

ja wolałabym Flexi Bath od Stokke czyli wanienkę składaną :slight_smile: mniej roboty przy rozkładaniu no i super w podróż!

Basiu fajna ta Twoja Wanienka i chyba lepsza niż pompowana jeśli chodzi o wykorzystanie w podróży. My uzywamy tradycyjnej, jednak fakt jest taki, że czasami trzeba gdzieś wyjechać z maleństwem wiec ciekawym rozwiązaniem są pompowane czy tez składane wanienki, ale tak naprawde mozemy raz kupić mniejszy basenik, który jest o wiele tańszy i tez spełni sie w roli wanienki.

Basia taka wanienka to jest naprawdę turystyczna wanienka :slight_smile: Bardzo mi się podoba :slight_smile:

Basia1984 mi też się podoba ta wanienka :wink:

mnie również flexi bath zachwyca w całości,jako rzecz ładna i nie zagracająca łazienki, wszystko super poza ceną :wink:

narazie też używamy zwykłej wanienki na stojaku, jednak nasz Żabolek w kąpieli wyciąga swoje długaśne nogi no i nam sięga od ściany do ściany, trzeba dobrze go trzymać by nie odbił się nogami od brzegu, uderzając główką w drugi…

Rzeczywiście świetne rozwiązanie, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest :slight_smile:

no i ja sie dolaczam do sijle …fajne nie powiem ze niie , ale jesli juz bym kupila to tylko na lato do kąpieli albo na wyjazdy :wink:

Kikacu ciekawa ta wanienka. Ale jeżeli jest ona wykonana z takiej gumy o której myślę, to wydaje mi sie, ze nie nadawałaby si na godzien, bo guma sie przeciera z czasem i niestety moze zacząć przeciekać, ale wlasnie nie wiem czy ona jest wykonana na zasadzie takiej jak te silikonowe durslaki i miski składane.

Lipka nie wiem właśnie zaraz poszperam i poczytam może coś znajdę o tym z jakiego rodzaju gumy sa robione. Kurcze strasznie mi się spodoała ta wanienka, ta zwykła zajmuje tyle miejsca a taką można złożyć i już.

Moja koleżanka ma podobną i jest z niej bardzo zadowolona a nie ukrywajmy, że wanienki zajmują dość sporo miejsca w mieszkaniu. Ja swoją (taką najprostszą kupioną za 19 zł w Ikei) mam powieszoną na wieszaczku w garderobie dośc wysoko więc nie przeszkadza mi na codzień ale równiez zastanawiałam się nam składaną czy dmuchaną właśnie :slight_smile:

ja teraz poszukuję prysznica z wanną co się zmieści do naszej łazienki;) bo nadmuchiwana wanienka to za małe gabaryty na olbrzyma mojego :wink: ale zgodze się, że nadmuchiwana albo składana to jest jednak fajna sprawa jak któs planuje dopiero powiększanie rodziny, dla mnie jeśli jeszcze zdecydujemy się na jedno dziecko już po prostu się nie opłaci kupować, a z kupnem dla synka się tez za późno zebrałam, ale zdecydowanie mniej miejsca zajmuje niż tradycyjna wanienka i to jest wielki plus takiego typu wanienek

Do codziennego użytku raczej bym takiej nie zakupiła z racji higienicznej, nie wyglada na taka z ktorej dobrze wszystko jest wyczyścić, a jeśli tak to zapewne trzeba się nieźle nagimnastykować głównie w zakamarkach wanienki dodając myśl, że wcześniej używaliśmy tłustych emolientów, to taka wanna po dłuższym użyciu może być trudna do czyszczenia w przeciwieństwie do gładkich powierzchni plastykowych wanienek;) ale moze to moje błędne myślenie;)

Pompowana wanienka może za to posłużyć przy dłuższym wakacyjnym wyjeździe, zapewne dużo mniej miejsca zajmuje niż zwykła wanienka, dodatkowa opcja to wanienka zamiast pierwszego baseniku na upalne dni

Może być to dobry wynalazek na wyjazdy, dla maluszka na działce jako basenik mini, nie mówię że jest to zły wynalazek jednak niektóre ceny powalają na kolana.