Nadmierna potliwość w ciąży

Czy któraś z Was miała z tym problem? Mam wrażenie, że jestem ciągle spocona. Umyję się i po chwili już czuję, że jestem mokra, do tego pot pachnie dużo intensywniej :(

To krępujące, ale z tego co wyczytałam naturalne dla ciąży.

Jak sobie z tym radzić? Żadne antyperspiranty nie pomagają.. 

Tak, to naturalne dla okresu ciąży. Inne hormony, inna gospodarka hormonalna. 

Ja używam antyperspirantu w kulce, a dodatkowo zmieniłam ubrania na bardziej luźne i z większymi otworami przy ramionach. Aby mieć "przewiew" :D 

Ja również miałam z tym problem i nie znalazłam złotego środka... Szukałam antyperspirantu, który by się sprawdził i chyba żaden tak na 100 % mnie nie chronił, ciuchy też ubierałam luzniejsze i starałam się aby były bawełniane nie jakieś sztuczne, częściej brałam chłodny prysznic i dużo piłam 

ja mialam ten problem na początku ciąży , fakt były upały ale pociłam się bardziej niż zwykle. Pozniej hormony się unormowały i teraz jest już normalnie mimo że nawet przed ciążą zawsze miałam problem z nadpotliwością to teraz poce się normalnie podczas jakiegoś wysiłku a nie jak wcześniej nawet siedząc 

Ja to wychodzę na dwór i jest ok, a wejdę do przedszkola z synem, zanim go rozbiorę to sama już jestem potwornie mokra :( Dzisiaj już 2 razy się myłam, bo czułam, sama od siebie, że śmierdzę jak bym się z tydzień nie myła :( To tak uciążliwe i krępujące.

Kupiłam nawet w aptece bloker jaki mi polecono i nic nie pomaga... 

Ja też  w ciąży się bardzo pociłam. W zasadzie pod koniec ciąży. Ale akurat były duże upały i dużo przybrałam na wadze 

Ja głównie w ciąży pocilam się bardzo gdy były upały, teraz jest już zdecydowanie lepiej aczkolwiek uderzenia potu zdarzają mi się właśnie głównie jak wchodzę z zimnego do ciepłego czyli właśnie np. do przedszkola, raczej nie ma złotego środka tylko kąpiele, ubieranie się na cebulkę obecnie, dużo pić tak jak już dziewczyny pisały kiedyś też słyszałam że nadmierną potliwość hamuje regularne spożywanie natki pietruszki do różnych potraw ale to teoria mojej babci, więc nie dam się za nią pokroić ale przeważnie się sprawdzają :) 

Zamarancza,no cóż musisz to jakoś przetrwać.To zupełnie normalne w ciąży.Możesz  porozmawiać o tym problemie ze swoim ginekologiem,być może doradzi coś sprawdzającego się.

Staraj się ubierać w przewiewne ubrania i nie robić niczego "biegiem" ;)

Spróbuj antyperspirantu z Vichy stress z czerwoną nakrętką w kulce - jedyny który mi pomógł

Mnie czasem dopadaja takie napady duszności i czasem też nadmierna potliwosc - jedno z drugim jest u mnie powiązane, ale głównie wieczorem. Kiedyś robiłam błąd bo używałam antypespirantu czy dezodorantu od rana a ktoś mi dał wskazówkę by używać dzień wcześniej wieczorem po umyciu a rano już nie i jeśli chodzi o pachy to problem zanikl niemalże w 100% a przedtem skuteczność była prawie, że zerowa a to był prawdziwy dyskomfort 

Ja stosuję bloker na pocenie bo po prostu nie czuję się komfortowo jak cały czas oblewają mnie siódme poty, szału idzie dostać, ale to wina hormonów po porodzie wszyscy wróci do normy jak z większością dolegliwości :)

Antyperspiranty nie zawsze pomagają lepiej czasami bloker zastosować. Są na dzień i na noc 

aneczka, gdybyś zapoznała się z komentarzami wiedziała byś, ze kupiłam bloker, który nie pomaga...

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, bo już mnie trafia i myślałam, ze coś nie halo, bo niby to takie naturalne, a nikt nigdzie na forum o tym jeszcze nie pisał. 

Zamarancza a jaki blokiem kupiłaś bo jeden drugiemu nie rowny

Wiecie co, ja też mam problem z potliwością i nie tylko w ciąży. Kupiłam kiedyś bloker, który okazał się nieskuteczny, a naprawdę ten dezodorant Vichy, jako jedyny mi pomógł, choć a niestety w składzie ma aluminium. Próbowałam go zmienić i stosować naturalne antyperspiranty, ale nie są niestety skuteczne, więc musiałam wrócić do tego. Jest bardzo wydajny i nie jest aż taki drogi, bo w można go znaleźć poniżej trzech dych a wystarcza na 2/3 miesiące, więc myślę że to nie jest taki strasznie wygorowany koszt. Może akurat pomoże...

to ja Aga on jest do kupienia w aptece?

Kurczę ciężko poradzić coś innego niż bloker w takim przypadku. Ja bym zapytała, czy możesz stosować jakiś specyfik, gdzie jest zawarta jakaś część alkoholu, bo takie specyfiki całkowicie zabijają uciążliwy zapach potu i sprawiają, że skóra się tak mocno nie poci. Ale to tylko po konsultacji.

A jakie blokery stosowaliscie? 

Zamarancza, jest do kupienia w aptekach, albo można zamówić przez Internet np. na allegro: https://allegro.pl/oferta/vichy-antyperspirant-dla-kobiet-stress-pocenie-72h-8452544393?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Wiadomo, że w niektórych aptekach bedzie dużo drożej, bo czasem spotyka się nawet cenę ok. 40 zl. Jak zapłacisz za niego ok. 30 zł to dobra cena. 

Jak masz aptekę Cefarm24 to jest w niższej cenie niż na allegro. A jak nie to popatrz na opineo może masz w pobliżu aptekę w której jest dostępny w niższej cenie

https://m.ceneo.pl/17662451