Powiem szczerze, że cieszę się z własnego domu. Tacy sąsiedzi muszą uprzykrzać życie...
Mi też to śmierdzi patologią i jak piszesz, że zaraz pytała czy nie masz czegoś do oddania to właśnie taki typ, któremu trzeba wszystko dać. Może faktycznie choćby tabliczka o monitorowaniu byłaby pomocna i odstraszy. No bez przesady, co to za wchodzenie i przeglądanie rzeczy bez pytania tym bardziej skoro Cię nigdzie nie widziała.
Szkoda, że właściciel ma takie podejście. Widać tylko kasa się liczy.
MałaZołza to samo sobie pomyślałam, że cieszę się, że mieszkam w domku, a nie w blokach.
ja chyba postawiłabym na monitoring i tabliczke, nigdy nie wiadomo, co może jeszcze takim osobom urodzić się w głowie;/ taka informacja może by ich trochę odstraszyła?
Szkoda, że właściciel ma takie podejscie do sytuacji, może faktycznie sprawę poruszcie też w spóldzielni?
Myszka, współczuję sąsiadów. Najgorsze, że jakby np. przestali płacić, to i tak się właściciel ich łatwo nie pozbędzie, bo ona jest w ciąży.
Patologia śmierdzi na kilometr i to jeszcze z rodzaju takich, że "mi się należy". Tu chyba nie ma co delikatnie postępować, tylko wyraźnie wyznaczyć granice, sama widzisz, że oni delikatni wcale nie są i nie zamierzają być.
A papierosów w ciąży to już nawet nie skomentuję, bo to przekracza moje granice pojmowania.
Według mnie to trzeba krótko zwięźle i na temat bo inaczej nie pomoże może wprost powiedz że nie życzysz sobie niezapowiedzianych wizyt oraz palenia w której obecności bo ty nie palisz odnieś się także do tego że może i byś miała co nieco do oddania ale jednak oddajesz rodzinie bo masz taki prawo nie ma co wdawac się w dyskusję tak mi się wydaje
Dziewczyny idę do Was się wypłakać.. dosłownie wypłakać!
Rano zdjęłam pełny komplet pościeli do łóżeczka mojej córy - wzór "kwiaty w ogrodzie". Piękny kwiatowy wzór.. mam pełny komplet- poszewki, prześcieradło, ochraniacz, organizer, baldachim.
Wszystko ładnie wyprałam i powiesiłam na działkę.
Pojechałam na zakupy, i bum! Calusieńka pościel została skradziona! Wszystko inne wisi, a kompletu pościeli nie mam! :(
Nikogo za rękę nie złapałam ale mam podejrzenie że to ta sąsiadka... ostatnio z działki obok zginęła duża donica i stoi u Niej na działce. Za rękę nikt jej nie złapał, mogła kupić taką samą.
Sąsiad ma założony monitoring bo ma drogie figury na działce, może uda mi się Go poprosić aby przejrzał, może będzie widać :(
Jestem załamana.. to była Nasza ulubiona pościel.. taka piękna :(
Myszka to już po prostu naprawdę przechodzi ludzkie pojęcie a ludzie Niektórzy są totalnie bezczelni kombinuj Próbuj jak tylko się da Gadaj z sąsiadem żeby sprawdził monitoring a jak nie to po prostu sprawa na policję nie ma co odpuszczać dzisiaj pościel innego dnia mogą być to pieniądze albo jakieś inne wartościowe rzeczy
Co za sąsiadka... Pewnie pościeli już nie odzyskasz, ja bym chyba nawet nie chciała z powrotem, bo nie wiadomo, co tam się u nich zalęgło...
Jedyna nadzieja to chyba ten monitoring, może uda się ustalić, kto to ukradł i na przyszłość mieć się na baczności. Ludzie są bezczelni naprawę, żeby komuś rzeczy kraść z podwórka.
Mamą być ma rację, dziś pościel, a jutro się coś innego spodoba, albo zrobi włam na chatę i coś cenniejszego ukradnie.
Trzeba wprost powiedzieć. Wyznaczyć granicę. Żeby za bardzo nie weszli na głowę swoją drogą to co za ludzie wstydu trzeba nie umieć żeby tak się zachowywać
Z tego co udało mi się dowiedzieć to na Naszym osiedlu ktoś zrobił sobie "zakupy" dla dziecka..
Koleżance ukradli wózek z klatki i materac do łóżeczka który suszył się balkonie na parterze. Zgłosiła to na policję, ja zgłosiłam również.
Z monitoringu sąsiada widać że wchodzi na działkę mężczyzna z kapturem i maseczce. Sąsiad wydrukował zdjęcie i porozwieszał na klatkach z dopiskami np. oddaj skradzione rzeczy, sprawa zgłoszona na policję.
Jak się dowiedziałam od znajomej to w mieście również giną rzeczy dziecięce. Ponoć jedna dziewczyna zauważyła swój skradziony wózek u jednej Ukrainki... zgłosiła na policję i odzyskała wózek- wiedziała gdzie ryska i przebarwienie. Ale nie można wszystkich do jednego wora wrzucać.
Myszka a widzialas sie z ta dziewczyna po tym wszystkim?
Mysle ze to nie jednorazowy wybryk i moze sie ponownie powtprzyc,( moze pomyslcie o kamerze u siebie?
Ludzie zdolni sa do wszystkiego nam kiedys ukradli parasolke z szatni z przedszkola;( ale po kilku tygodniach deszcz padal i ktos ten parasol przyniosł zeby dziecko nie zmoklo;) wowczas go zabralam ;)
Znajomy opowiadal ze koedys jego corce buty zginely wychodzi z przedszkola a jakas mamunia z coreczka w cudzych butach;(
Ja bym powiedziała stanowczo i dosadnie, że sobie tego nie życzę. Nie jestem przekonana, czy osoba, która robi takie rzeczy jak opisujesz, zareagowałaby na delikatne sugestie czy prośby.
Ale myślicie, że nie będą się np mścić jeszcze bardziej? Czasami to lepiej z takimi nie zadzierać;/, ale wiadomo, nie można pozwolić by weszli na głowę;/
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.