Mam wrażenie, że większość młodych myśli tj. ja i idzie zagłosować na osoby inne niż Duda, czy Komorowski. Osobiście wybieram Kukiza i to on najbardziej przekonuje mnie do swojej osoby :). A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Wybieracie się w ogóle na wybory? Ja idę chociażby po to, by zmienić coś w tym kraju, a jak nadal się nie uda, bo Komorowski zostanie, to przynajmniej będę mogła ponarzekać, na to, co się tu będzie wyrabiać
jestem tego samego zdania trzeba iść i głosować. bo jak my nie wrzucimy głosu to ktoś zrobi to za nas w trakcie fałszowania
Przyznam się że kilka raz byłam na wyborach ponieważ wg mojej opinii nie ma kandydatów na których mogłabym z czystym sumieniem zagłosować i powiedzieć swoje - TAK - to jest człowiek który powinien sprawować władze. Mnie przeraża to że większość polityków nie dotrzymuje obietnic wyborczych, że jeżeli nie robią kariery w jednej partii to zmieniają ją - zmieniając czasami swoje poglądy i nie dbają o szarego, normalnego człowieka, ale na te wybory wyjątkowo pójdę ponieważ mam nadzieję że może w końcu coś się zmieni albo przynajmniej zacznie zmieniać w naszym kraju.
Na pewno nie na alfabetę ja na wybory idę,miałam nie iść ale może to mojego głosu zabraknie na kogoś normalniejszego?
Ogórek? hmmm… inteligentna babka ale nie wierzę,że kobieta będzie odpowiednia na prezydenta Komor nigdy w życiu. Duda nie,Korwin mogłabym ale jest w europarlamencie to niech tam działa,może coś dobrego z tego wyjdzie,generalnie na niego nie jestem na Nie ale tez nie jestem do końca na tak chociażby z tego względu,że nie ma wyobraźni dotyczacej Zus i prywatyzacji służby zdrowia no i za posiadaniem broni jest… A że jest za karą śmierć? no cóż. Ja też jestem dla tych pedofilii i morderców ,Kukiz -na 90% tak,Braun hmmm… na 10%
Wydaje mi się,że Kukiz jako muzyk nie powinien byc skreślony
Wałęsa był w końcu elektrykiem…
Weźcie swoje długopisy !!
Roxi - ale dlaczego uważasz że kobieta nie będzie odpowiednia na stanowisko prezydenta?. Nie to że ją popieram ale uważam że kobiety powinny wspierać się nawzajem a nie degradować . Przecież na świecie jest mnóstwo kobiet na wysokich stanowiskach państwowych i świetnie sobie radzą.
Nie no może faktycznie dałaby radę ale jednak no kobieta ma całkiem inny tok myślenia niz facet. Chociaż u nas w Polsce i faceci na czele państwa się nie sprawdzają
Ja się pytam skąd się bierze w sondażach tak wysokie poparcie dla Bronka?
ustawione przecież ktoś z PO lub PIS musi wygrac
Ja się też dziwie,każdy kogo znam mówi,że nigdy by na niego nie głosował,na facebooku i forach też widze,ze nikt go nie chce a on i tak wygra
Nie ma mowy,że nie wygra… Najbardziej odrzuciło mnie to robienie obwodnicy… To teraz sobie wyobraźmy ile trzeba było zapłacić za sprzęt i w ogóle wszystko
i to z naszej kasy,bo Bronek musi się zareklamować,że znowu tyle zrobi… Nie zagłosuję na niego chociażby dlatego,że jest za GMO… i z miliona innych powodów…
strasznie cięzkie są te wybory - bo ja np. wiem na kogo zdecydowanie NIE BĘDĘ głosować, ale na kogo będę tego nie wiem … Mnie też chyba najbardziej Kukiz przekonuje do siebie …
Z drugiej strony cieszę się, że ludzie sie obudzili, że bezpartyjni chcą coś zmienić, że są emocje dotyczące naszej władzy - nie ma stagnacji, coś się dzieje. Dla mnie ten stan rzeczy już jest wygraną
Jeszcze tak ciekawych wyborów to nie widziałam w Polsce
L. Piotrkowska - prawda???
z drugiej strony cały czas TV pokazuje Bronka i tylko Bronka - ludzie starsi lub uzależnieni od TV (moi dziadkowie np.) nie wiedzą, że jest ktoś inny … Jak mowiłam babci o Braunie (bo jest wierząca mocno i wiem, że by jej sie spodobał) to ona zapytała: a to wybory nie są tylko między Bronisławem a Dudą??
… dziwne, że o wpadkach Bronka TV milczy, a zobaczycie, że jak nie wygra PO to media będą psy wieszać na innych.
Moi dziadkowie uważaja,że reszta to poprańcy a Bronek naj… ale tak to jest jak ktoś chłonie tylko Tvn
Jest cisza wyborcza, więc wypowiedzi c.d. dokonam zapewne w poniedziałek
Ja głosowałam na Kukiza I jesienią na pewno też na niego zagłosuję. Szkoda, że nie dostał się do drugiej tury. Ale kto wie może za 5 lat wygra? Mohery które głosowały na bronka wyginą naturalnie- za to młodych wyborców przybędzie sporo więc kto wie Kukiz może będzie naszym prezydentem
Jak na razie oddam głos na Dudę w II turze.
A ja na 2 turę nie idę. Nie ma po co Niech robią co chcą,bo jeden i drugi siebie wart
Roxi - jak nie pójdziesz na 2-gą turę, to Twój głos automatycznie przechodzi na osobę, która ma tych głosów więcej. Sama wiem, że nie ma na kogo głosować i z dwojga złego wybiorę jedynie tylko mniejsze zło - Dudę. Komor mnie irytuje. Podpisuje wszystkie niekorzystne ustawy dla Polski i ma to gdzieś (polecam przeczytać artykuł na temat np. ustawy 1066 - dla nas baaardzo ważna, ale nikt w telewizji jakoś o niej nie wspominał). Poza tym za grosz nie umie się zachować i wszędzie ośmiesza tylko nasz kraj.
Ps. Też głosowałam na Kukiza i żałuję, że mu się nie udało. Może za o w kolejnych wyborach da już rady.
Ps2. Gdyby głosowali ludzie tylko między 20-30 r.ż., to Kukiz ponoć by wygrał
Ale dla mnie to żaden wybór nie widze w tych dwóch kandydatach ani trochę czegoś dobrego
chociaż Komor jest idiota i co tu kryć… On nie powinien w ogóle być politykiem
Komor to ewentualnie księdzem by mógł być, bo przemówienia jak kazania ma
Ja nie glosowalam…
Pierwsza tura za nami. Poszłam na głosowanie, by oddać głos nie na obecnego misia, któremu się zaspało i teraz przebiera nóżkami co mu średnio wychodzi. Jeżeli zaś chodzi o drugą turę to podobnie jak Roxi nie mam na kogo zagłosować…
Ja zagłosuję na Dudę.Z dwojga złego wolę na niego niż na Komora. Zresztą jak słucham wypowiedzi Komora to aż mi nie dobrze. Jak mu się grunt pod nogami pali to jest w stanie obiecać wszystko. Niech się wypcha sianem i te całe PO też. Jak zagłosujemy na niego i tak się nic nie zmieni i będzie jak było a jego obietnice jak zwykle pójdą w siną daaaaal