Na kogo głosujecie w tych wyborach prezydenckich?

A mówią,że lepiej na Komora,bo PIS jest o wiele gorszy niz PO :slight_smile: Bo PO to złodzieje a PIS to i złodzieje ale i mają durne poglądy i jeszcze nie daj Boże zechcą je wprowadzić w życie…

Aga - masz w takim razie podejście takie jak ja. Pamiętajcie dziewczyny, że jeśli nie pójdziecie na wybory, to Wasz głos, automatycznie, przechodzi na kandydata, który tych głosów miał więcej.
Ja nie patrzę czy to PiS czy PO, tylko na to, co już z tym krajem zrobili. A wg PO, to ja niedługo do 70-tki będę pracować, nie mając co do garnka włożyć i padając wcześniej na zawał. Emerytury albo nie dożyję albo w ogóle nie dostanę, bo na nas nie będzie miał to robić.

Wcześniej też głosowałam na Kukiza chociażby po to, żeby dać do myślenia tym dwóm gwiazdom, że mają się w końcu wziąć do roboty, bo nie tylko oni się liczą. Teraz w drugiej turze naprawdę będę mieć dylemat. Z jednej strony Komorowski bardzo mi podpada. To jest miły, reprezentatywny (do bulu :slight_smile: ) gość, który tak de facto nic nie zrobił podczas swoich rządów. Z drugiej strony Dudy też się boję, bo tak naprawdę za nim stoi Kaczyński, który ciągle fandzoli o tym Smoleńsku i boję się wręcz panicznie, że doprowadzi do tego, że zacznie zadzierać z Putinem. A on tylko czeka na pretekst do wojny. A kto pójdzie na wojnę? Nasi mężowie, partnerzy, bracia…

Rikitikitam - niestety Komorowski zrobił bardzo dużo, ale bardzo złego dla naszego kraju. Dla przykładu podam chociażby ustawę 1066 - polecam serdecznie ją przeczytać oraz zwiększył wiek emerytalny. Ja co do niego nie mam żadnych wątpliwości, ze jego czas definitywnie powinien się skończyć.
PS. Dla mnie ten człowiek jest w ogóle niereprezentatywny, gdyż popełnia takie gafy na arenie międzynarodowej, że cały świat się z nas śmieje.
Ps2. Jeśli chodzi o Smoleńsk, to ta sprawa mi tak naprawdę jest lotto. Z drugiej strony, skoro przez tyle lat ani wrak Tupolewa, ani czarne skrzynki nie zostały sprowadzone do Polski, to to świadczy o nieudolności rządzących, czyli Komorowskiego.

Co zapamiętam z debaty? :“przypominam, że o kolejności odpowiedzi zadecydowało losowanie”…

Artan - ta debata to w ogóle była prowadzona na takie tematy, że aż żal.pl. Standardowo nikt się nie popisał, ale wg mnie istnieją o wiele ważniejsze wątki dotyczące naszego państwa, o których powinni porozmawiać. Kukiz wiedziałby, jakie pytania są dla nas istotne.

Mam dla Was anegdotę powyborczą. Robię dzisiaj zakupy w mięsnym, a tam na wędlinach produkty firmy o nazwie tak jak nazwisko prezydenta-elekta. Mówię więc do pani sprzedawczyni: “No to tak pod te wczorajsze wybory poproszę polędwicy z Dudy”. Nie wiem czemu, ale pani się nawet nie uśmiechnęła…

Pewnie była za Komorowskim :smiley:

Hahaha pewnie tak :smiley:

Według mnie jeden i drugi są siebie warci PO i wyższy wiek emerytalny 6 latki do skzoły to jakaś masakra ale z drugiej strony PiS i anty in -vitro dla mnie niepojęte jak politycy moga o tym decydować to powinna być każdego indywidualna decyzja i jego sumienia no i sparawa smoleńska boje sie tylko żeby nie weszli w konflikt z Rosją i nie była u nas druga Ukraina. A czy oni jeden czy drugi zrobią cos dla nas przecietnych ludzi wątpie jedni i drudzy już u władzy byli i co jakbyło tak jest. Poza tym co w nasyzm kraju moze prezydent praktycznie niewiele premier to co innego

Co racja to racja, ale prezydent zawsze może wetować głupie ustawy, a Komorowski podpisywał wszystko jak leciało :/. Nie twierdzę, że Duda będzie lepszy, ale zobaczymy…

M.Masalska tez się tego obawiam, ale z drugiej strony, jeśli Putin będzie chciał Polskę zaatakować, to i tak to zrobi, bez względu na to, kto sprawuje u nas władzę.

Rikitikitam - dokładnie. Putinek i tak robi co chce…