karolinach to chyba jak każdemu dziecku ha :)
to_ja_Aga_K mam takie body dla córci i czerwone spodenki, plus do tego czerwona kokardka i będzie cacy. Bo w tych bodach świątecznych pewnie długo nie pochodzi ze względu na ulewanie, dlatego muszę mieć alternatywę :D
Magicznypazur u mnie doszło jeszcze straszne ślinienie się więc jak córeczka nie uleje to zmoczy ubranko śliną :) takie opaski z kokardką też mam ale ona strasznie ich nie lubi od razu się denerwuje więc nie zakładam :)
Karolinach trochę mniej elastyczne niż leginsy
karolinach mojej córci póki co kokardki nie robią różnicy, czy ma je na głowie, czy nie. W za.dwa miesiące to już może być różnie :)
A używasz śliniaków?
Ja dla córeczki mam sukieneczke niby nie z elementami świątecznymi ale na święta idealna do tego rajstopki i jest pięknie jutro zrobię zdjęcie ;)
Magicznypazur tak ale córeczce przeszkadzają i się denerwuje. Ale nie poddaję się :) może się przyzwyczai.
Patrycja. Niedopytalska koniecznie pokaż :) ja dzisiaj jak przeglądałam ubranka, to uświadomiłam sobie, że od kuzynki dostałam piękny komplecik, on już będzie na nią dobry. Na święta się też nadaje idealnie no i myślę, że z tego mi tak szybko nie wyrośnie. W wolnej chwili też zrobię zdjęcie :)
karolinach to codziennie jej zakładaj na kilka minut, może się przyzwyczai :)
Sukienusia dla Ani :) myślę że na święta będzie ok ;)
Magicznypazur zakładam ale to ostatnio zrobił się taki nerwus, że szok. Bije grzechotki i przy okazji mnie. A co będzie później, aż boję się pomyśleć :)
Patrycja śliczna :) a u nas na wigilię chyba będzie taka jak nie uda mi się nic kupić :)
patrycja karolina sukienki bardzo ladne ja musze dla swojej gwiazdy tez cos wyczarowac .
jeansy czy jakiekolwiek spodenki zapinane na guzik dla dziecka to nie dla mnie, mi wygodniej ubrać coś na gumie i wiem, że dziecka nic nie uciska ani nie krępuje.
Trochę zazdroszczę wam dziewczyny tych małych sukieneczek bo u mnie póki co dwóch chłopaków
A nawiązując do tematu wątku mam porównanie bo urodziłam o dwóch różnych porach roku i to ma ogromne znaczenie. Starszy urodził się upalną porą i mało bardzo na początku w ogóle mu ciuszki zakładałam bo głównie leżał w samym pampersie chyba, że gdzieś wychodziliśmy ale to tak albo tylko koszulka albo tylko body i w tym przypadku nawet wszystkiego co miałam w tych rozmiarach nie wykorzystałam. Drugiego urodziłam jesienią i już musiałam organizować więcej ciuszków z tego rozmiaru bo mi zaczęło brakować, mały trochę ulewa i praktycznie co chwilę trzeba go przebierać albo przy większej wpadce. To na ile starczy dany rozmiar to zależy jak duże dziecko się urodziło, jaka jest pora roku, czy dziecko dużo ulewa i jak szybko rośnie. Starszy rósł błyskawicznie, nawet zdarzyło się, że dostał w prezencie ubranko, które już było na niego za małe dlatego rozumiem osoby, które kupują ubranka na później choć tu mi się zdarzyło o nich zapomnieć i też nigdy nie założyłam bo gdy się zorientowałam to już było za małe
Ja mam czerwoną sukienkę :) dla córeczki w razie czego jeszcze
Agnieszka ale za to dla chłopców jest dużo pięknych koszul, spodenki na szelki :)
U mnie synek zaczął nosić rozmiar 52 kiedy miał ponad miesiąc (urodz. W maju więc sporo bodziaków na krótki rękawek), a 62 nosi do tej pory,a ma ponad 6 mies. Wszytsko zalezy od dziecka, ale jak dla mnie zaopatrz się w większą ilość �
Ale macie piękne sukienusie!
Agnieszka -1989 jeszcze mieć straconego! Do trzech razy sztuka :)
Magicznypazur dziękuję, mam nadzieję, że mały grubasek się w nią zmieści :) właśnie szukam czegoś z podobnym wzorem dla siebie :) to będzie prawie jak komplet :)
Moja z r. 52 wyrosła w mig. 56 jeszcze chwilę nosiła. Urodziła się prawie 3300g. Teraz skończy 4 miesiąc i ma już r. 68. Jest dość długa. A z drugiej strony te wszytkie ciuszki w 40⁰C zawsze się kurczą. Prawie z każdej popularnej firmy próbowałam i ciągle to samo. Smyk ma różne te ubranka. Pepco- tragedia. Coccodrillo ok ale materiały mają z domieszką elastyku i mała ma uczulenie. Z F&F z Tesco lubiłam najbardziej, chociaż body były dość szerokie, a krótkie już po zakupie. Takze mądrze jest kupić z rożnych firm. Lepiej kupić więcej na r. 62. Jeśli to pietwsze dziecko to polecam kopertowe body. Łatwiej się ubiera niż te przez głowę. Ja się głupia zastanawiałam jak mam te dziecko ubrać do domu.
Jutro i ja zrobię zdjęcie i pochwale się jakie mam sukieneczki dla córeczki i skarpetki 
Wczoraj córeczka dostała jeszcze jedna sukieneczkę i teraz mam dylemat :)
A to nasze sukieneczki i skarpetki ;)