Mycie i pranie zabawek

Ja bardziej dbałam o regularne mycie do 6 mięciach życia synka. Teraz myje zabawki jak widzę że sa brudne na przykład od jedzenia bo czasem niektóre wklada jak je

1 polubienie

Ja też kiedy syn był młodszy bardziej zwracałam na to uwagę, a teraz jak on już raczkuje i próbuje wszystko brać do buzi to już odpuściłam.

1 polubienie

No tak , bo w sumie co z tego , ze wszytsko odkazisz jak dziecko zlapie za kapcia :rofl:

Ja to gdzieś wyczytałam że można i faktycznie kilka razy myłam w zmywarce i jest czusciutka i wyschnięta od razu bo wycierać tą piankę to tragedia

Ooo tak ten płyn też dobry i bezpieczny

Ta higiena jest ważna na początku do 6 miesiąca potem jak dziecko już pełza czy czworakuje i wszystko dotyka i bierze do buzi to nie jest aż takie istotne. Prawda jest te taka że im bardziej dziecko będzie miało sterylne warunki tym gorzej bo będzie wydelikacone

Wow to są płyny do zabawek? Nie wiedziałam :face_with_monocle:

Ja myje mate raz na kilka dni woda z płynem do mycia naczyń (tym dziecięcym), zabawki też raz na kilka dni te co wkłada do buzi bo tych co nie wkłada to rzadziej. Nie chce zeby synek miał zbyt sterylne warunki ale z drugiej strony nie chce zeby mial afty itp

1 polubienie

Dokładnie trzeba wiedzieć jak zachować kompromis :stuck_out_tongue:

jak jest temat prania to wyświetlił się płyn do prania dla dzieci Persil baby czy ktoś używał stosował?

To prawda, ja staram sie nie wariowac , tym bardziej , ze na pokladzie mamy tez 3 pieski . One przycjodza do malej , klada sie obok , chodza po macie , zreszta mała tez łapki do nich wyciaga . A jak zacznie czworakowac to juz w ogole nie upilnuje :see_no_evil: moj bratanek szczwgolnie upodobal sobie miske z woda dla psiakow :sweat_smile:
Im sterylniej tym trudniej pozniej dzieci przyd wszytskim ochronic

1 polubienie

To ja byłam w odwiedzinach u cioci ostatnio i ona ma kota to mały normalnie caly czas łaził bo sobie upodobał miskę z karma i musiała go pilnowac by nie zjadł jej :grin:

1 polubienie

Piotr w pralce te które się da, czyli pluszaki pod warunkiem że nie mają elektroniki i kocki gumowe, resztę myje ręcznie płynami które można używać przy dzieciach :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Ja nie, ale jak już temat zszedł na pranie - czy używacie cały czas produktów do prania dla dzieci i cały czas pierzecie ubranka osobno? Kiedy macie w planach robienie wspólnego prania kapsułkami takimi jakich wy używacie ? Nie dzieciowe?:grinning:

1 polubienie

Mala ma 7 miesiecy i ma kilka czarnych ciuszkow , te piore z moimi :see_no_evil: czerwobych lub bordowych tez nie piore osobno bo jst doslownie milka sztuk , jak jej zakladam to dokladnie obserwuje czy cos sie dzieje . Jeescze chwila i jesli bedzie wszytsko wporzadku to nede prala i tak osobno , bo jednak ja nie mam jasnego prania z, ale już w normalnym detergencie

2 polubienia

Kurcze, ja nie wiem o co chodzi z tymi kapciami! Odkąd mój syn zaczął pełzać, a później czworakować tylko patrzy gdzie są jakieś kapcie, żeby spróbować go zjeść :see_no_evil:

2 polubienia

To sa takie artefakty mlodego odkrywcy chyba :sweat_smile: tak samo jak kazda nawet najlepsza , najfajniejsza zabawka jest gorsza od zwyklego czarnego pilota do telewizora :see_no_evil::sweat_smile:

1 polubienie

Moja mama kupiła mojemu książeczkę Pucio robi siusiu i oczywiście patrzę dziś a on zjadł część okładki :rofl: u nas jest etap zjadania kartonów, książek czy papieru w każdej postaci.

@Kiniawes co do prania to mój ma 10,5m i dalej piorę osobno i w proszku i płynie Lovela. Mi ten zapach się podoba i nie przeszkadza pranie osobno więc do roku albo i dużej będę prała. Mam jeszcze zapas tego płynu. Jak się skończy to zobaczę ile będzie miał miesięcy już :upside_down_face:

2 polubienia

To prawda… wszystko co nie jest zabawka jest lepsze niż nawet najbardziej wypasiona zabawka :rofl:

1 polubienie

ja aktualnie po chyba 4,-5 miesiącach zaczęłam prać z moimi
najlpierw mój płyn a do drugiej dziecka i wszystko jest dobrze

1 polubienie

Ja po 3 miesiącach piorę ruszałem z naszymi, ale w płynach dziecięcych :wink: