My wishlist - lista prezentów

No to trochę niefajnie. No nie wiem ale my nawet w rodzinie kupujemy prezenty między 50-70zl i fajne rzeczy udałe się kupić. Dla syna szwagierki kupiliśmy pod choinkę ambulans Lego za 57zl

A to najbliższa rodzina. Jakoś mi się ta 100 dla „obcego” dziecka dużo wydaje. Ale to moja opinia. Może ja się nie znam.

1 polubienie

Moje dzieci zawsze dostają prezenty w okolicy 100 zł
W szkole na mikołajki składka zawsze jest po 50 zł
Ale urodziny to te 100

O ja będę bardziej zwracać uwagę bo różnica jest fenomenalna

Takie standardowe koszta my jakoś podobnie płaciliśmy.

1 polubienie

Hmm ciężki temat, bo biorąc pod uwagę dzisiejsze czasy to niby to 100 zł to nie jest aż taka duża suma, ale znowu też uważam jak Ty, że takie prezenty 100- 150 zł to dajemy sobie w najbliższej rodzinie, a tak to takie mniejsze sumy raczej, bardziej takie powiedzmy symboliczne. U nas jeszcze do takich urodzinek daleka droga i nie wiem jak to będzie za kilka lat. Ale na chwilę obecną to tak średnio mi się to podoba, no i właśnie jak piszesz, że tylko jeden link typu “kup mi to” to jednak słabe to jest :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: jakby było do wyboru, jakieś różnice cenowe itd, a tak to jednak mi się to nie bardzo podoba… Ale to jest moje zdanie, może teraz tak po prostu jest, mi się wydaje dziwne, a dla innych to jest normą :wink:

Dla mnie mało fajne, bo nie dość że narzucona kwota od góry to jeszcze tak jak napisałaś tylko jeden link, więc nie masz nawet wyboru - tylko wywalić stówę :see_no_evil: mogła wysłać chociaż ze trzy linki w przedziale 50-100 zł…

Ja wiem, że urodziny też kosztują, ale skoro rodzice robią urodziny w jakimś parku trampolin i wydają na to 800-1000 zł to najwidoczniej ich stać i nie powinni myśleć, że zwróci się to w prezentach :face_with_peeking_eye:

@mamamalwi1 - w sumie spoko :sweat_smile::grinning: najwidoczniej mama może sobie na to pozwolić i wolała dać kasę w kopercie żeby rodzice kupili co tam potrzeba :grinning: praktycznie

2 polubienia

Też uważam , że jeżeli jest taka lista to powinna być obszerna i w przedziale cenowym od 50 do 100 zł
Wtedy faktycznie można coś wybrać

No mi tez się stednio podoba narzucenie 1 linku z taką kwotą . Ja zazwyczaj kupuje w przedziale 50-100

Tak samo jest w Smyku. Ceny stacjonarne też różnią się od tych online… ja w smyku też zamawiam przez apke z odbiorem w sklepie :sweat_smile:

2 polubienia

To może warto napisać kulturalnie czy może podesłać jeszcze jakieś propozycje abyś mogła coś z tego sama wybrać ? :slightly_smiling_face:

1 polubienie

U mnie w smyku akurat tam gdzie najczęściej chodzę jest bardzo mały wybór. A tam gdzie jest największy smyk to w taką pogodę nie mam ochoty tam parkować. Tym bardziej że mam wrażenie że ta rozmiarówka w smyku rzeczy przede wszystkim ciuchów to jest zaniżona podobnie jak w sinsayu pokazują rozmiar z metki XXX a na żywo jest o rozmiar mniejszy a już zwłaszcza po praniu

Dokladnie kiedys znalazlam w apce lego cena super mowie do meza jedziemy do sklepu a tam cena o 50 zl drozej :rofl: pytam Pani a ona ze tak niestety jest ze ceny sie roznia ;/

A wiesz masz w 100% racje. W sumie to dlaczego się dostosowywać . Bez sensu tak komuś ulegać. Ja bym raczej sama coś wybrała , może coś na styl podanej propozycji tej mamy. Lub całkiem coś innego :wink:

1 polubienie

No właśnie, uleganie nie jest dobre bo wtedy ten ktos nie zrozumie tego i będzie uważał że tak jest w porządku

1 polubienie

O a mi się rozmiarówka smyka bardzo podoba, sama jakość ubrań również :sweat_smile:

Wiesz co rozmiarówka w Smyk jest spoko do około rozmiaru 98/104 a nagle 110 potrafi być identyczna rzecz jak 104

1 polubienie

A widzisz, to ten rozmiar jeszcze przede mną :rofl:

Tak samo apteka DOZ, stacjonarnie o wiele drożej niż przez internet, więc często zamawiam rano przez internet i odbieram po pracy :grinning: tam to nawet potrafi być dobre 20 zł różnicy :woman_facepalming::grinning:

4 polubienia

@Kiniawes Ja dokładnie to samo robię. W doz jest o tyle fajnie że można za darmo w aptece odebrać. Fajne seny internetowe ma też dr max ale niestety nie można odebrać w aptece i trzeba płacić za przesyłkę więc odpada. Często też kupuje internetowo w ziko.

@DDoominika ja dostała od rodziców trochę ubranek na początek właśnie ze smyka o rozmiarówka ok ale byłam zawiedziona ich jakością. Strasznie szybko się zaczęły mechaciċ

No niestety w aptekach, smyku, Empiku ceny na stronie różnią się od tych w sklepie. Dlatego też staram się zamawiać przesz Internet. A w Pepco nawet ceny wyprzedażowe potrafią się różnić w zależności od sklepu. Zauważyłam to na przykładzie kilku zabawek, np laleczka w jednym była na wyprzedaży za 25, w drugim za 20, a w trzecim za 17 zł. Pytałam pracownika i tak ponoć się zdarza