Motylki antywstrząsowe

Wg mnie także to zbędne :slight_smile:

My many w foteliki siecjakne usztywnienia wiec głowa nie lata , dzievko stabilnie leży a w wózku nigdy nie zauważyłem zeby synowi “latała” głowa . Według mnie to zbędna rzecz

Już dawno ustaliłysmy, że to gadżet. To po prostu wymysł na nowy gadżet z minky ludzi o hand made. Uwielbiam takie rzeczy, ale jeśli się przydadzą. Synkowi kupiłam kołderkę i poduszkę do wózka, córeczce też już kupiłam i zostawię im na pamiątkę jak moja mama mi moją kołderkę

MaM polecam Ci jak najbardziej motylka u nas służył od pierwszych dni do teraz kiedy mamy w spacerówce :slight_smile: w foteliku nie da rady go mieć bo jest za duży.

1

Raczej chyba nie kupię, ale jeszcze pomyślę

Dla mnie to zbędny zakup :slight_smile:

Koła pompowane mam w wózku na amortyzatorach, po wertepach spacerów nie będę robić, więc raczej odpuszczę

Mój maluszek dostał motylki w zestawie z kołderką i przytulanką. Fajna sprawa ale nie niezbędna.Ja korzystam z motyka w gondoli - zawsze to jakaś ochrona główki kiedy tatuś z maluszkiem wychodzi na spacery i zaliczają wszystkie dziury i wertepy a koła pompowane czasami nie dają rady.

w foteliku nie powinno się wkładać dodatkowo tego motylka, co innego do wózka, gdzie rzeczywiście można zminimalizować wstrząsy. Osobiście nie mam tego i nie myślę o jego zakupie.

Fotelik to fotelik motylek zbędny, jak dziecko śpi to można fotelik “rozłożyć”, my dla synka mamy taki właśnie i niea problemu z główką.
Co do wózka to myślę że podusia materacyk wystarczą

W foteliku zazwyczaj jest wkładka dla noworodka i tam już nie potrzeba dodatkowych poduszeczek antywstrząsowych ale u nas do wózka sprawdza się świetnie i pewnie nawet w tym sezonie będziemy korzystać bo fajnie podtrzymuje główkę w spacerówce kiedy dziecko przyśnie sobie :slight_smile:

Do fotelika ten motylek się ne mieści , bo tam są już specjalne dodatkowe poduszeczki zabezpieczające główkę aby nie latała , ale do wózka jak najbardziej . My używaliśmy w gondoli i teraz w spacerówce :slight_smile:
Widzę Iwonka ,że lubisz La Millou :slight_smile:

dokładnie porządny fotelik ma już specjalną wewnętrzną wkładkę do której wkłada się te najmniejsze dzieci, u nas tak jest i dziecku nie lata głowa, jest tak jak powinno być. Z wózka jeszcze nie korzystaliśmy na spacerku, ale myślę że obędzie się bez takiego motylka.

Jej a mojej Hance to głowa lata bez motylka , nawet nie chce siedzieć w wózku jak go nie ma , tak się przyzwyczaiła :slight_smile:

Moona24 kocham La MIllou:) mam wszystko dla dzieci z tej firmy ) poścoel dla synka i dla córki ostatnio kupiłam w rozmiarze xxl z tą opaska na oczka :slight_smile: jest cudowna :slight_smile: kocyki…no po prostu wszystko od nich :slight_smile: przymieram się teraz do zakupu z kolekcji velcet pościeli dla synka na zmianę tylko czekam na większy rozmiar M bo są na razie tylko S :slight_smile:

La millou jest super, w ogóle minky teraz robi furorę, ale nie dziwne skoro takie malutkie
Ja szybko w sumie po kilku pierwszych użyciach fotelika wyjęłam tą dodatkową wkładkę do fotelika. Jakoś dziwnie mi dziecko leżało w tym, bałam się że się udusi, bo taką pozycję miało że bardzo bródkę do klatki piersiowej przysuniętą

MAM tą wkładkę typową od fotelika? Ona właśnie nie jest tylko ze względu na wygodę ale i bezpieczeństwo. Jest tak zrobiona aby dziecku nic nie groziło :slight_smile: Ona minimalizuje wstrzasy i najczęsciej chroni głowę w czasie zderzenia bocznego. Chyba,że mówisz o motylku to wybacz :slight_smile:

Właśnie o tej wkładce piszę , jutro ją wyjmę i założę może jednak.

Iwona ta pościel XXL jest śliczna a ta opaska na oczy mega fajna :slight_smile: Velvet Wszystko ładne oprócz kury jakoś ta kura velvet nie podoba mi się :slight_smile: A wszystko inne bardzo mi się podoba :slight_smile:
Ja teraz muszę dokupić mufkę do wózka , bo już zimno po rękach :)))

Ja ma z tej firmy kocyk minky i również jestem bardzo zadowolona:)
MAM lepiej załóż bo tak jak pisze MamaSzka ma za zadanie przede wszystkim zapewnić bezpieczną jazdę dla maluszka.