Morze/góry czy..?

No i podjęliśmy decyzję jedziemy nad morze w czwartek. Dobra rada ode mnie: nie zostawiajcie nigdy rezerwacji noclegu na ostatnią chwilę;))

Ja 1.5 miesiąca wcześniej rezerwowałam nocleg :)

Kuki z małym dzieckiem to też nie wiadomo czy rezerwować czy nie bo może się rozchorować i wtedy z wyjazdu nici i zaliczka przepada , a z drugiej strony ciężko znaleźć coś na ostatnią chwilę . 

Kontrola byłam 5 lat temu w Grzybowie bardzo mi się podobało mimo że nie miałam dzieci wtedy mało ludzi więc na plus blisko Kołobrzegu w tym roku jedziemy do Dźwirzyna koło Grzybowa i Kołobrzegu więc te same rejony tym razem z dzieckiem więc już się nie mogę doczekać bo miejsce jest super . Tym bardziej że mamy właśnie najbliżej 550km 

Pati zgodzę się. Ale tak myśląc że nie będę resetować bo może dziecko zachorować to bez sensu. Bo może i nam coś niespodzianego się przytrafić że nie będziemy mogli pojechać. Więc ja nawet tego nie brałam pod uwagę :)

Jedziemy w góry 26 sierpnia a idę szczepić córeczkę 30 lipca potem druga dawka 6 lipca i 13 lipca (na meningokoki). A potem za 6 tygodni powtórka znów to samo.

Nie przeczę że nie bo różnie to bywa i nam też może się coś przytrafić mimo wszystko ja rezerwowalam pobyt nie jestem na tyle odważna żeby jechać w ciemno i szukać na miejscu chociaz wcześniej mi się tak zdarzało jechac pamiętam jak pojechałam z koleżanką do Zakopanego na sylwestra nie mając noclegu to był hardcore ale dzięki temu znalazlysmy nocleg za 20zl dobę także czasami ryzyko popłaca ale na pewno nie z dzieckiem :) 

To prawda bez dziecka zawsze gdzieś coś się może i znajdzie bez rezerwacji. Ale z dzieckiem już ja też bym nie ryzykowała. Muszę wiedzieć od razu gdzie będziemy spać i jakie tam są warunki itp. 

Pati.. dlatego najlepsza rezerwacja bez zaliczki;)

A da się coś jeszcze załatwić bez rezerwacji? Pytam z ciekawości, bo co załatwiałam jakiś nocleg, to wszędzie chcą zaliczki :) My byliśmy teraz na kilka dni w Gdańsku, ale u znajomych męża, więc nie płaciliśmy za nocleg :)

Nie ma już rezerwacji bez zaliczki chyba że u znajomych 

My też zawsze rezerwujemy noclegi i zawsze nowi chcą zaliczki.

Jedna pani u której byliśmy już 4 razy to po drugim razie zaliczek już nie chciała.

My byliśmy pierwszy raz nad morzem w tym roku z naszą 4 miesięczną córką.bardzo jej odpowiadało morskie świeże powietrze.

Choć że spaniem gorzej bo nie była przyzwyczajona do ruchu ulicznego i hałasu.

Też mi się wydaje że teraz raczej ludzie chca zaliczki bo roznie to bywa ktoś zarezerwuje i nie przyjedzie a tak to chociaż jest zaliczka . Nie spotkałam się wczesniej żeby ktoś nie potrzebował zaliczki :) za nie cały tydzień jedziemy na pierwsze wakacje także się cieszę 

Pati chcą bo jak ludzie rezerwują a potem rezygnują to tracą a tak na te miejsce zawsze ktoś inny by się znalazł. Teraz nie tylko z noclegami tak jest popatrz organizując wesele ile zaliczek trzeba komu zapłacić: lokal, DJ/zespół, fotograf, kamerzysta, nawet lepszy fryzjer bądź makijażystka też o zaliczkę prosi. Teraz to normalne. Takie czasy że niektórzy ludzie zamiast zadzwonić powiedzieć że coś wypadło nie mogą nie informują a to dla nic strata czasu i w te miejsce mogli by kogoś innego wziąć. Więc teraz każdy się zabezpiecza

aneczkaa006 przecież Pati  właśnie to napisała i doskonale o tym wie, a Ty próbujesz ją na siłę uświadomić w tym, co właśnie napisała komentarz przed Tobą...

Teeaz zaliczki to wszędzie biorą. Każdy się zabezpiecza. My skoro wplacimy zaliczkę to też mamy pewność że miejsce jest zarezerwowane i na nas będzie czekać.

Moja córka nie chodzi. Więc z dwójką w tym roku jedziemy nad morze. Mąż by chciał jeździć na nartach a ja z dwójką bym sobie rady nie dała jak żadne nie chodzi. Za rok jak syn będzie chodził to.pojedziemy na turnus rehabilitacyjny w góry to i mi będzie lżej. Tym bardziej, że jedziemy sami więc też muszę wybrać tak by mi było lżej. 

Magicznypazur a Ty nie masz co robić i czepiasz się każdego mojego komentarza.

Jak dla Pati się nie podoba co napisałam to niech ona się wypowie a nie Ty do Ciebie tego nie kierowałam i nie ma zamiaru dyskutować.

Hehehe spokojnie :D oczywiście mam tego świadomość że ludzie wolą zaliczki niż rezerwować komuś w ciemno jak już napisałam . 

Pamiętajmy że liczy się jakość dodawanych komentarzy a nie ilość i powtarzanie tego co już zostało napisane . 

Kuki czekam na Twoją relacje z wypadu nad morze nam został jeszcze tydzień może coś podpowiesz :) 

Zaliczki każdy bierze, bo ludzie rezygnują i nie informują, później takie osoby mają wolne terminy i nie wiadomo, czy kogośznajdą, a tak mają formę rekompensaty. :D Pati wiesz?

Magiczny pazur :D 

Widzę w Tobie bratnia dusze!

Ja bym nie ryzykowala jechać z dzieckiem bez rezerwacji i to w szczycie sezonu.

aneczkaa006 może się czepiam, a może to Ty faktycznie nie zwracasz uwagi na treść wstawianych przez siebie komentarzy? I nie czepiam się każdego Twojego wpisu, tylko takich, które są wpisane na siłę i na chama próbują coś uświadomić innym Mamom, które doskonale o tym już wiedzą lub przed sekundą to samo napisały. Całkiem niedawno była taka sama sytuacja, ale nie do końca pamiętam z którymi Mamami, chyba z Pchełą i tłumaczeniu, jak wygląda cesarka... I też wtedy też Mamy zwróciły Ci uwagę. Podobnie, jak z wnioskiem o 500+ i o wydaniu decyzji w tej sprawie. 

Także myślę, że to nie jest czepianie się tylko, zwracanie uwagi, że faktycznie ważna jest treść swoich publikacji, a nie żeby było ich, jak najwięcej ;-) 

Zamarancza przybijam Ci piąteczkę! o/\o :D

Pati1990 a gdzie wybierasz się nad morze? Bo możliwe, że mogło mi coś umknąć w komentarzach, jeśli pisałaś, gdzie jedziesz :) A jestem ciekawa, jaką miejscowość wybraliście :)

Magiczny pazur, nie każdy rozumie, że jakość liczy się bardziej niż ilość...