🎄 Moje święta 2025 🎄

Ja mam to samo hahahha

Ahhh uwielbiam oglądać te przystrojone chatki czy balkony 🩵🥰

Mam challange !
Poniewaz na mojej wigilii beda dzieci nie tylko moje oraz jedna osoba dorosla typu “niejadek” to chcialabym zrobić cos co beda mogli zjesc.
Pierogi beda z kapusta i grzybami wiec zamowilam uszka z kapusta i pieczarkami do barszczu ale dochodza mnie sluchy ze dzieci to pewnie nie zjedza …
Co moglabym zrobic zeby dzieci ze smakiem zjadly ? Myslalam o pasztecikach z kapusta no ale skoro uszek nie to pewnie pasztecikow tez nie :pleading_face: nigdy nie mialam takiego problemu bo moje dzieci wiedza prawie wszystko a wigilia u mnie byla dla wiekszosci ta druga lub kolejna i dzieci byly najedzone

Moja mama np robi pierogi ruskie dla moich dzieci :rofl::rofl::rofl: a moze ryba kazde dziecko lubi :wink:

1 polubienie

Ja wiem że to mało świąteczne, ale skoro już się bawisz w pierogi, to może zrób im pierogi ale na słodko?
U mnie babcia jest mistrzynią pierogów, robi ze wszystkiego, nawet z bananem. Ostatnio robiła z borówkami. Takie świąteczne, to może z jabłkiem i cynamonem?
Też mieliśmy takiego niejadka w rodzinie to jedyne pierogi jakie tolerował, to totalnie puste bez żadnego nadzienia :joy:

Ja zamowilam pierogi i uszka, mam obok siebie takie 3 babeczki co robia na miejscu ( zamawiam na godzine i robia 20min przed przyjsciem :laughing:)
Chciałabym robic sama ale moze jak chlopcy beda starsi i trochę pomogą

Jiz wlasnie pomyslalam ze moze zrobie paste jajeczna i paluszki rybne. Bo kurcze dzieci musza cos zjesc, a faktycznie ja jak bylam mala to jadlam tylko pieroga i wyjadalam groszek i kukurydze z jarzynówki :laughing:

Rozumiem, to nie wiem, myślę że to nie problem jakbyś zamówiła u nich wersję na słodko :wink:
Z tymi dziećmi to nie wiadomo… może paluszki rybne? I fryteczki.
U nas na szczęście dzieciaki lubią smażone ryby, na karpia aż tupią nogami.

Moze to mało świąteczne ale naleśniki z owocami lub pancake ze słodką polewą każde dziecko zje :smiling_face: a to się szybko robi

Masz rację nie głupie

Też bym poszła w pierogi ruskie :grinning:

Albo coś z ciasta francuskiego :grinning:

1 polubienie

Ok. Jest pierwsza reklama swiateczna krora jest piekna. Wzrusz totalny.

1 polubienie

Super pomysł na wątek​:christmas_tree: Uwielbiam oglądać inspiracje świąteczne i podpatrywać dekoracje. Ta ozdoba do kuchni jest mega prosta, a robi klimat :heart_eyes: Na pewno spróbuję zrobić u siebie. Ja ostatnio znalazłam kilka promocji na światełka i bombki, więc powoli zbieram dodatki. Już nie mogę się doczekać, aż postawimy choinkę i będzie można pochwalić się efektami

Dziewczyny, jestem ciekawa wolicie stawiać na żywą choinkę czy sztuczną? :christmas_tree: Jak jest u Was w domu?

Bo my tym roku zdecydowaliśmy się na sztuczną choinkę :christmas_tree:. Jest wygodniej, mniej sprzątania i możemy postawić ją wcześniej, żeby dłużej cieszyć się świątecznym klimatem. Do tego mamy małe dzieci, więc żywa nie wytrzymałaby tyle podlewania i zabawy z igłami :sweat_smile: Myślę, że sztuczna na ten moment sprawdzi się u nas najlepiej.

U nas tylko żywa, uwielbiam zapach świeżej choinki, stoi już od 6 grudnia :heart_eyes:

W rodzinnym domu byla zawsze sztuczna. Od kiedy mieszkam sama ( pozniej z mezem) zawsze mam zywa. To jedna z atrakcji - jezdzenie i wybieranie :heart:
Wybieram zawsze jodłę kaukaską bo ona malo ze jest piekna i dosc ksztaltna, nie gubi igiel i nie kłuje tak jak swierk, choc nie pachnie az tak.
Planujemy w tym roku kupic 13 grudnia, 14 grudnia bedziemy ubierac :heart:
Zazwyczaj 2 stycznie juz rozbieramy

Od 6.12 i wytrzymuje do świąt ? Chyba że masz w doniczce

Co roku mamy od 6.12 i wytrzymuje spokojnie do stycznia :wink: mamy ciętą w podstawce :star_struck:

1 polubienie

Ja też mam co roku żywą ale kupuję tuż przed świętami i stoi raptem do 3 króli. Kupuje jodłę kaukaska. U mnie w mieszkaniu ciepło i może stąd taki krótki jej żywot

A podlewasz ją ? Ja mam stara mosiezna podstawke i tam miejsce na piach i podlewam co 2 dni.
W domu mam ok 22-23 stopnie ale choinka stoi po drugiej stronie niz kaloryfer. Zawsze stoi piekna ponad 2 tyg

Tak, wlewam wodę do stojaka. No u mnie około 24 stopni jest :crazy_face: albo więcej. Teraz troszkę przykręcamy kaloryfer bo dla maluszka niższe temperatury są bardziej optymalne