Mój 6-cio miesięczny syn nie chce mleka

Chyba nie tylko mleko z piersi ratuje rowniez mm u nas przy zapaleniu ucha jesc nie chciala stalych posilkow nie miala apetytu ale wlasnie mleko to co chwila

Miałam to samo z córką. Jadła butelkę tylko w nocy, a w ciągu dnia ani kropelki. Więc zaczęłam ją karmić mlekiem przy jej drzemkach. Tak na półśpiąco i w ten sposób udawało mi dawać jej choć trochę więcej mleka :) 

Ann.. hehe pamietam taki czas i my meiliśmy jak malutka była dużo mniejsza;) czekaliśy na dzremkę bo wtedy wiecej tego mleka zjadła ;) chyba ją nic tak nie rozpraszało;D

Dobrze ze chcociaż to mm chcialo jeść przy tym zapaleniu ucha Aniss. Bo przy chorobie to trzeba tych dzieci mocno pilnować żeby sie nie odwodniły. 

Dokładnie, nawodnienie jest bardzo ważne, więc u takiego maluszka jak nie pierś to mm podczas choroby na pewno ratuje.

Mój starszak ostatnio podczas gorączki tyle wody wypił... i sam sobie sięgał po bidon, nie trzeba było zmuszać. Jeść nic nie chciał ale wodę co chwilę brał. W nocy wypił cały bidon i nad ranem prosił by mu dolać.

MałaZołza moja tez jak miała gorączkę, to bidon razem z nią i w nocy sama piła i potrafiła przez noc cały wypić. Chyba dziecko jest spragnione dlatego tak chętnie sięga wtedy po picie. 

u nas też córka chciała dużo pić przy gorączkach 

przy temp. najważniejsze jest picie wiec dobrze ze chciała duzo pić żeby sie nie odwodzić 

oj to prawda warto wówczas dbać o to nawodnienie;( bo ta woda szybko schodzi ;/ jak maluch nie chce pić to wówczas próbowac podawać łyżeczką czy chociazby przez strzykawkę wazne aby przyjmowało płyn 

Starałam się przemycić mleko w owsiance, kaszce mannej (dawałam tak na pół gęsto) A tak to niestety tylko w nocy je :/

Moja córka miała teraz 2 dni wysokiej temperatury, większość dnia by przespała, z piciem jest różnie, najchętniej by tylko ssała pierś, ale próbuję przynajmniej jej dawać wodę pół na pół wymieszaną z Kubusiem żeby trochę więcej jej wypiła. Elektrolity ciężko wchodzą, 2-3 małe łyczki maksymalnie :(

oj elektrolity to i u nas był problem z podawaniem;( ale czasami pomagała popsostu strzykawka po syropach;)

Anaa dobrze, że pierś chce to też nawadnia. 

U starszych dzieci często też czytałam, że polecany jest np arbuz. Ale jak dziecko smaku nie ma przy chorobie to nie wiem czy arbuz pomoże. Mój to go w ogóle nie lubi, więc się cieszę że jednak sam powodem sięga.

Młodszy dziś też się przyssał do bidonu aż cały oproznil a mama narzekała, że do południa nie bardzo chciał pić przy gorączce.

tak strzykawka to dobry sposób. Chocicaż moja jak miała 4tygodnie to wydawało mi sie ze ma jelitówkę i podawłam elektrolity z butelki i pięknie piła :D az byłam zdziwiona

mój synek elektrolitów za żadne skarby nie wypije. nawet tych smakowych..

No to choroba się niby skończyła jakieś 2-3 dni temu, ale do tej pory jakoś córka nie apetytu i też słabo pije :/ chociaż jest pogodna i zadowolona 

Można swoje ściągnięte mleko lub mm rozrobić z kaszką bezmleczną. Są różne smaki to może akurat dziecku posmakuje.

Ja swoim dzieciom lekarstwa zawsze podaje ze strzykawki. Wiekszemu dziecku można elektrolity podawać butelką jednak z mniejszym trzeba kombinować. 

u nas był czas kiedy mała pic nie chciała ;( wiec taka strzykawka po lekach też wtedy u niej działała;)

u nas z córką to większy problem niż z mniejszym bo synek weźmie co mu się da a córka mówi ze nie dobre i nic nie da się zrobić 

Ostatnio syn miał problemy zoladkowe, niestety tylko strzykawka nas ratuje bo nie chciał się napić wody z butelki. Pije z otwartego kubka a w nocy nie chciałam go rozbudzać światłem wiec musiałam strzykawka bo butle odpychał