Mój 6-cio miesięczny syn nie chce mleka

Tofunia a może smoczek jest za wolny przepływ i się za szybko męczy? 

Dzień dobry

Może problem leży w jamie ustnej a nie mleku. Jeżeli ni ssie piersi, nie pije mleka modyfikowanego i pani pokarmu, to co zjada? Może smoczek jest za wolny dla niego, moż bedzie mu smakować mleko zagęszczone lekko kaszką na mleku modyfikowanym. Niestety młody człowiek moze mieć swoje smaki ale proszę przyjrzeć się jego reakcjom w czasie ssania.

pozdrawiam

Ja też jestem zdania by to mleko w butelce wprowadzić szybko. Nie mówię o mm tylko swoim by to dziecko poznało mimo wszystko tę butelkę by ta mama mogła wyjść z domu,a nie była wiecznie uwiązana z dzieckiem. Też należy się nam chwila dla siebie tylko i wyłącznie 

My od samego początku się dokarmiamy 

dzis 5 dni ma córeczka 

w szpitalu dostawalam te małe buteleczki w domu mam nan1 awaryjnie i tez ładnie je

ale moje tez jej odciagam i wydaje mi się ze ładniej wcina z butelki niż z piersi 

denerwuje się szuka i płacze 

a jak już chyci to niesamowicie boli 

jutro mamy pierwsza wizytę położnej zobaczymy co ona na to 

My dokarmialismy z butelki i potem był problem ze złapaniem piersi. Dziecko nie chciało pić i musieliśmy przejść całkiem na mleko. Odciągalam i podawałam w butelce inaczej był ryk, lament  i krzyk nie do wytrzymania niestety. 

Byłam nawet kilka krotnie u doradcy laktacyjnego i niestety to również nic nie pomogło. 

Monia u mnie było tak samo, dopiero jak przez osłonki próbowałam to było lepiej. Położna stwierdziła, że szuje smak tego silikonu i lepiej jej się chwyta przez osłonkę niż bez...

Jak ma 6 miesięcy to pewnie już jest rozszerzana dieta? Może dziecko z powodu wprowadzenia innych pokarmów odrzuciło mleko? A inne produkty mleczne, typu kaszka zjada? Może spróbować wprowadzić mleko w czymś innym: kubeczku, bidonie?

Kasia pewnie chętniej je z butelki bo jednak szybciej leci, a z piersi trzeba się namęczyć 

Tofunia to też racja i słuszne spostrzeżenie, dziecko się też przyzwyczaja do dobrego...

szkoda tylko, że dziecko przyzwyczaja się też w drugą stornę. jak już pierś ma, to z mm czasami jest kłopot..

to samo z butelka 

dobrze jest podawac zeny dziecko potem nie odmawiało 

ale tez nie przyzwyczajać do butelki bo potem będzie mocniej gryzło piers albo wgl może nie chciec 

Można kupić smoczek do butelki który ma trudniejszy przepływ, żeby dziecko się nie rozleniwiło bo leci zbyt łatwo 😁 

Ja proponuję zmienić mleko aczkolwiek słyszałam że dziecko może się przyzwyczajać do nowego mleka nawet miesiąc

może trzeba też spróbować z temperaturą mleka? Moja np jak jest już za chłodne to nie chce wypić, musi być bardzo ciepłe... 

Idziemka, u nas z kolei księciunio pije tylko schłodzone :)

U mnie corka nie chciala jesc jak był zbył mały przepływ i przestawiła sie na wyższa temperature mleczka. kombinowalam dlugo bo byla tylko na mm, zmieniłam smoczek na większy, zaczelam dodawać troche kaszki do mleczka i wlasnie troszke cieplejsze i juz nie bylo problemu. Teraz ma juz roczek i teraz to ma dopiero wymagania ��

U nas był taki okres że mały nie chciał pić mleka;) I miał tak właśnie ok 6 czy 7 miesięcy. Odstawił mleko po prostu , aż się zdziwilam że nie chciał jeść wgl. Jadl już obiadki normalnie i pił wodę;) Ale na szczęście coś mu się odwidziło i zaczął pić normalnie. A może za cieplutkie ? Bądź za zimne mleczko?

Buziaki;*

Fajerka no właśnie, może warto tutaj się przyjrzeć i spróbować ciepłe, czy chłodniejsze mleko podać, bo może wtedy dziecko załapie?

Idziemka u mnie przez osłonkę nawet były problemy bo mała nie umiała chwycić piersi przez to że karmili ją w szpitalu butelka. Przez to nie mogłam później przejść na pierś. Nie chciała za nic złapać ani normalnie ani przez osłonki. 

Normalnie był taki płacz że płakałam razem z nią mówię Wam. 

Poświęciłam się i próbowałam 2 miesiące za każdym karmieniem i nic. Aż wkoncu powiedziałam dość ile można. 

Odciągalam jej oczywiście moje mleko przez ten czas do butelki ake to podwójna robota tak na prawdę. 

Także podziwiam kobiety które robią tak jeszcze dłużej niż ja. 

Ja Ci powiem tak. 

Może ma okres ząbkowania? 

Bo moja jak ząbkuje teraz to je zdecydiwanie mniej czasem zamiast np. 150 zje 90 ml. 

A obiad lub deser zje cały i kaszkę też 180 ml wody plus proszek. 

Także w takim okresie ciężko dogodzić 

Cute.damn, zdarza się, że przy rozszerzaniu diety dziecko odrzuca mleko na jakiś czas, bo pojawiają się nowe posiłki :)

Monia to moja właśnie tak ma, że czasem zje 180ml a czasem 120 ml ale zganiam to właśnie na ząbki;(