K.Maj każde dziecko inaczej reaguje na mleczko. Bebilon jest ok ale zależy też które. Mój synek dostawał pro nutre która mu nie służyła i teraz pije comfort i jest ok ![]()
dokładnie E.Dylag zgadzam się z tobą. /każdy brzuszek inaaczej przyswaja sobie mleko i dlatego każdemu odpowiada inne. K.Maj z tego co wiem w różnych szpitalach różne mleko podają i wcale nie wynika to z tego ktore jest najlepsze.
Tak na prawdę to trzeba wypróbować troche tych mlek, żeby wybrać najlepsze, a to też dziecko sobie wybiera mleko
jak widzimy, ze naszemu maleństwu nic nie jest to kupujemy a jak jest płacz czy alergia to ja bym zmieniała i zmieniała aż się trafi takie, które będzie odpowiednie.
U mnie to nawet był Bebilon H.A. na neonatologii. Ale tak jak dziewczyny piszą nie koniecznie musi ono wszystkim służyć. Moja koleżanka szybko zmieniła na Hipp, z którego jest bardzo zadowolona. Moje dziecko w pierwszych dniach piło Bebilon, potem cyc, a teraz Bebilonem pluje :-(.
Artan bo Twoje dziecko posmakowało dobrego cycusia więc teraz mleko z proszku nie smakuje ![]()
Co Ty Ewa, jak zakończyliśmy KP to maja pije Bebiko, NAN z wielkim apetytem :-).
To ciekawe czemu bebilon nie podchodzi. A kosztowałaś te mleka? Mają inny smak niż bebilon?
Bebiko jest bardzo smaczne, a NAN mniej słodkie i z takim metalicznym posmakiem, a Biebilonu nie próbowałam.
każdy maluszek jest inny .Nam nie musi smakować mleko ,one jest przeznaczone dla naszych skarbów .Prawda jest taka ,że do jakiego smaku dziecko się przyzwyczai ,takie polubi .Tosamo dotyczy herbatek ,wody,
Dokładnie dziecko samo przyzwyczai się do smaku, mój synek pierwsze mleko modyfikowane dostał nutramigen ze względu na podejrzenie skazy białkowej w zapachu i smaku jest okropne a jemu jednak smakowało i pił je do skończenia 1 roku życia, a później przeszliśmy na bebiko bo nan nie tolerował.
Ja szczerze powiedziawszy smakowalam mleko modyfikowane, i za cholere mi nie podpasowalo, kiedyś nawet nalalam go do kawy, która od razu wylądowała w zlewie…
My uzywamy polecony przez polozna enfamil. Duza puszka 50 zl. Nam starcza na tydzien niestety ale corka nie ma zadnych zaparc i problemow z wyproznianiem. I dodatkowo ma w sobie duzo.witaminek
Artan jeśli dziecko wybrało inne mleko to się nie przejmuj. Ważne, że pije mm bo tak na prawdę każde jest dobre i nie ma w dzisiejszych czasach złych mieszanek. Każda z nich musi spełniać rygorystyczne normy.
Bebiko i Bebilon różnią się smakiem. Bebiko jest bardziej słodkie.
też myślałam nad tym enfamilem jak już będę zmieniać, ale cena przerażająca. teraz płacę za puszke 400g 30 zł, starcza mi chyba na 3 dni… dlatego jak już przejde na inne to bym chciała cos tańszego
Dominika ja ze swojej strony polecam Ci Hipp
U nas strasznie się sprawdził przy zaparciach,od razu jak ręką odjął… I polecałam kilku koleżankom których dzieci miały problemy brzuszkowe po innych mlekach i też sprawdził się super. Hipp jest jednym z najdelikatniejszych mlek na rynku i byc może dlatego pomaga
Beata bo muszę mu w końcu wprowadzić jakieś normalne mleko a nie mieszankę jak to mówię “mlekopodobną” bo nigdy mu się organizm nie przyzwyczai. jak lekarka będzie chciała już zmienić to spytam o tego hippa może rzeczywiście to będzie dobre rozwiązanie
tylko sprawdze jak to z dostępnością jest u mnie
możesz zamawiac z dodomku.pl
od któreś kwoty dostawa jest za darmo a jest w rossmanie,tesco,inter marche,lidlu i w wielu innych ![]()
Dominika a jakie mleko do tej pory uzywasz?? Mmh… ja slyszalam ze enfamil nie jest wart swojej ceny, ale to tylko moje zdanie,
Moja siostra używała enfamil ponieważ lekarka jej poleciła z tego względu że mały był wcześniakiem i miał problem z jelitkami.
Szkoda, że Hipp nie promuje się z mlekiem tak jak z obiadkami i nie wypuszcza próbek. Przy czym mam na myśli 2, bo początkowego tak promować nie wolno…Choć moja wszystkożerna córeczka pije różne, ale hippa jeszcze nie próbowaliśmy. Jest dość cenne
i na razie idzie Bebiko za niecałe trzy dyszki za dużą pakę.