Mleko na receptę

Mi pediatra przepisywała mleko na receptę Bebilon pepti ale mówiła że może tylko przez ok. 3mc jakoś tak to było. Je pamiętam dobrze bo było to 6lat temu a potem mówiła że jak dostanę się na wizytę id alergologa to już alergolog mi będzie przepisywała, ale po wizycie u alergologa , alergolog kazała mi przejść na normalne mleko żeby dziecko się przyzwyczajalo do białka i że mam synkowi podawać jogurty itd, a że z wiekiem mu przejdzie i faktycznie z wiekiem mu przeszło tylko miał problem z skóra ale synek ma.tez AZS więc będzie miał problem z skóra niestety.

U nas bez alergologa pediatra wypisywała nam Bebilon Pepti DHA do 5 miesiąca aż przeszłam na zwykłe NAN

Nie wiem dlaczego robią taki problem z wystawieniem recepty. Ja narazie nie dokarmiam małej bo wystarcza jej to co mam i całe szczęście bo nie mogłam patrzeć jak bidulka płaczę przy tamtym mleku. Zresztą wydaje mi się ze przez tamto mleko mała miała problem z kupką. Mówię o bebilon pepti dha 

Patrycja u nas po tym mleku nie było problemy z kupkami 

Patrycja lekarze pediatrzy nie chcą przepisywać mleka na zniżkę bo sami nie mogą. To kwestia prawna. Muszą mieć zalecenia od specjalisty czyli w tym wypadku od alergologa.

Jak mają podkładkę to nie ma problemu.

Teraz są takie czasy , że NFZ wszystko kontroluje , więc lekarze wolą się nie podkładać. 

Zuzka sami sie tych zasad nie trzymaja. Najpierw mialam bebilon pepti od pediatry a skierowanie do alergoooga po ponad miesiacu jedzenia go jak dopiero wykwity na skorze wyszly  

Zuzka moja pediatra przypisywała bez problemu do 5 miesiąca życia. Mieliśmy 2 wizyty u alergologa na zasadzie "nie podejrzewam że ma alergię. Przyjdź jak zmienisz mleko na zwykłe i rozszrzysz dietę" "zmieniłaś mlekoz rozszerzyłas dietę nic się nie działo i nic nie widze niepokojącego. Koniec wizyt" 

To też super alergolog Ania. Podobnie jak u nas neurolog. "A czemu Pani nosi dziecko?" "Proszę przenieść małą do innego pokoju. Poradzi sobie". No przecież  to takie oczywiste. Przecież sama się przewinie i nakarmi.... my god.

MamaMalejMajki niby tak ale prawdę powiedziała alergii nie było. U mnie w rodzinie też nikt nie miał u męża to samo 

Nas neurolog też zbadał o powiedział że wszystko neurologiczne ok. Ale po co te wzmianki o wychowywaniu?

MamaMałejMajki nie wiadomo o co jej chodzilo.. co ma jedno do drugiego

Ona jest dziwna. Mojej znajomej tez tak gadała jak była z synkiem. Za to rehabilitantka Mai mówiła ze miała z nią warsztaty i podobno ta neurolog im mówiła ze do 1.roku życia nie należy dziecka rehabilitować.  A przecież to najważniejszy okres w którym dziecko wiele się uczy.  

MamaMalejMajki skąd tacy ludzie się biorą? I że lekarzami sa...

Szkołę zrobili X lat temu i nie dokształcają się. Nie są obiektywni...

MamaMalejMajki tacy ludzie nie powinni w takich zawodach pracować

Mi jak pediatra przepisywała na receptę mleko Bebilon pepti to mówiła że też ona tak nie może mi przepisywać cały czas i przepisywała mi aż do wizyty u alergologa czyli ok. 2mc. 

MamaOsiAl widzisz a u mnie pediatra wypisywała do 5 miesiąca

Mówią że nie mogą wypisywać ale skierowania do alergologa nie dadzą ani nie każą zrobić choćby wyników z krwi...

MamaMałejMajki trochę dziwne podejście... 

MamaMałejMajki do 6 mca nie ma sensu za bardzo robić testów alergicznych z krwi, bo są niejednoznaczne. My zrobiliśmy jak syn miał rok a i tak nic nie wyszło, chociaż próby prowokacyjne wykazywały alergie na bmk, nabiał w każdej formie też uczulał