Mi pediatra przepisywała mleko na receptę Bebilon pepti ale mówiła że może tylko przez ok. 3mc jakoś tak to było. Je pamiętam dobrze bo było to 6lat temu a potem mówiła że jak dostanę się na wizytę id alergologa to już alergolog mi będzie przepisywała, ale po wizycie u alergologa , alergolog kazała mi przejść na normalne mleko żeby dziecko się przyzwyczajalo do białka i że mam synkowi podawać jogurty itd, a że z wiekiem mu przejdzie i faktycznie z wiekiem mu przeszło tylko miał problem z skóra ale synek ma.tez AZS więc będzie miał problem z skóra niestety.
U nas bez alergologa pediatra wypisywała nam Bebilon Pepti DHA do 5 miesiąca aż przeszłam na zwykłe NAN
Nie wiem dlaczego robią taki problem z wystawieniem recepty. Ja narazie nie dokarmiam małej bo wystarcza jej to co mam i całe szczęście bo nie mogłam patrzeć jak bidulka płaczę przy tamtym mleku. Zresztą wydaje mi się ze przez tamto mleko mała miała problem z kupką. Mówię o bebilon pepti dha
Patrycja u nas po tym mleku nie było problemy z kupkami
Patrycja lekarze pediatrzy nie chcą przepisywać mleka na zniżkę bo sami nie mogą. To kwestia prawna. Muszą mieć zalecenia od specjalisty czyli w tym wypadku od alergologa.
Jak mają podkładkę to nie ma problemu.
Teraz są takie czasy , że NFZ wszystko kontroluje , więc lekarze wolą się nie podkładać.
Zuzka sami sie tych zasad nie trzymaja. Najpierw mialam bebilon pepti od pediatry a skierowanie do alergoooga po ponad miesiacu jedzenia go jak dopiero wykwity na skorze wyszly
Zuzka moja pediatra przypisywała bez problemu do 5 miesiąca życia. Mieliśmy 2 wizyty u alergologa na zasadzie "nie podejrzewam że ma alergię. Przyjdź jak zmienisz mleko na zwykłe i rozszrzysz dietę" "zmieniłaś mlekoz rozszerzyłas dietę nic się nie działo i nic nie widze niepokojącego. Koniec wizyt"
To też super alergolog Ania. Podobnie jak u nas neurolog. "A czemu Pani nosi dziecko?" "Proszę przenieść małą do innego pokoju. Poradzi sobie". No przecież to takie oczywiste. Przecież sama się przewinie i nakarmi.... my god.
MamaMalejMajki niby tak ale prawdę powiedziała alergii nie było. U mnie w rodzinie też nikt nie miał u męża to samo
Nas neurolog też zbadał o powiedział że wszystko neurologiczne ok. Ale po co te wzmianki o wychowywaniu?
MamaMałejMajki nie wiadomo o co jej chodzilo.. co ma jedno do drugiego
Ona jest dziwna. Mojej znajomej tez tak gadała jak była z synkiem. Za to rehabilitantka Mai mówiła ze miała z nią warsztaty i podobno ta neurolog im mówiła ze do 1.roku życia nie należy dziecka rehabilitować. A przecież to najważniejszy okres w którym dziecko wiele się uczy.
MamaMalejMajki skąd tacy ludzie się biorą? I że lekarzami sa...
Szkołę zrobili X lat temu i nie dokształcają się. Nie są obiektywni...
MamaMalejMajki tacy ludzie nie powinni w takich zawodach pracować
Mi jak pediatra przepisywała na receptę mleko Bebilon pepti to mówiła że też ona tak nie może mi przepisywać cały czas i przepisywała mi aż do wizyty u alergologa czyli ok. 2mc.
MamaOsiAl widzisz a u mnie pediatra wypisywała do 5 miesiąca
Mówią że nie mogą wypisywać ale skierowania do alergologa nie dadzą ani nie każą zrobić choćby wyników z krwi...
MamaMałejMajki trochę dziwne podejście...
MamaMałejMajki do 6 mca nie ma sensu za bardzo robić testów alergicznych z krwi, bo są niejednoznaczne. My zrobiliśmy jak syn miał rok a i tak nic nie wyszło, chociaż próby prowokacyjne wykazywały alergie na bmk, nabiał w każdej formie też uczulał