Witam, moją córeczkę prawie ze od samego początku karmię mlekiem modyfikowanym z powodu braku pokarmu . Od samego początku juz w szpitalu dostawała Nestle Nan Pro plus i do dnia dzisiejszego obecnie ma skończone 3 miesiące pije to własnie mleczko . Pije je z chęcią , nic ją nie uczuliło , przybiera prawidłowo na wadze , lecz słyszałam wiele razy i wiele opinie ze najlepszy jest Bebilon. Niebawem przejdziemy na mleko numer 2 i cały czas mam wątpliwości czy może jednak sprobowac zmienić mleko czy pozostać przy Nestle . Bardzo proszę o wasze zdanie może któraś z Was zmieniała , próbowała ?
My mamy bebiko. Ale każde dziecko inaczej reaguje na każde mleko.
Mój synek na początku jadł enfamil, A potem miło bio combiotik. Później wyszła alergia na bmk i je do dziś Babilon pepti dha.
Ja używam Nan optipro a proponuję Ci spróbować jak dzieło zareaguje i które mu posmakuje, można kupić saszet aby później nie wyrzucać np całego opakowania bo dziecku nie smakuje, wiem że są saszetki z nan bebilon bebiko hipp reszta nie wiem ale są łatwo dostępne z nan i bebilon są w rossmanie ronieaz możesz zamówić próbki z hipp i bebiko z ich stron
Z mojego osobistego doświadczenia:
Hipp ma najlepszy skład z tego co się orientuję ale niestety nie nalezy do najtanszych.
Ja dzieci “wychowywalam” na Nan i na Bebilonie.
Bebiko 1 powodowalo zaparcia u syna. Nie wiem jak z 2 bo dzieci już maja lepiej rozwiniety uklad pokarmowy więc moze nie sprawiać problemow.
Myślę że najlepiej jest się trzymać jednego ponieważ każde mleko ma inny smak. Mniej stresujące jest to dla dziecka.
Ja używam Bebilon i jestem zadowolona ale każde dziecko reaguje inaczej
Nie da się polecić mleka modyfikowanego. Każde dziecko inaczej zareaguje na dany produkt. U Nas na początku Antoś dostawał bebiko 1, niestety pojawiły się zaparcia więc zmieniliśmy na bebiko 1 comfort. Problem dalej nie ustawal więc zmieniliśmy jeszcze raz i tym razem na Nan optipro 1, teraz jest wszystko ok. Jednak córka mojego chłopaka jadala bebiko od urodzenia i żadnych problemów nie miała. Także myślę, że najlepiej będzie poczytać składy i wybrać ten który będzie według Pani najlepszy dla swojego maleństwa
Uzywam bebilonu I jestem zadowolona
U nas sprawdził się Nan Optiproplus. Ma bardzo dobry skład i nie zawiera oleju palmowego. Można kupić próbki i spróbować czy Twoje dziecko będzie je tolerować
Podczas zmiany mleka jest też ważne by nie robić tego na hura, trzeba powoli zmieniać. Jako że maluszek ma 5 msc to pewnie zjada koło 150-180 ml. Czyli na 1 porcję pewnie Pani zużywa 5-6 miarek to aby dziecko się nie stresowalo zalecane jest by mieszać mleka w trakcie zmiany np. 3 miarki tego i 3 tego, bądź 3 na 2 i stopniowo zwiększać mleko na które chcemy przejść.
Mój pije bebiko od kiedy skończył miesiąc. Tylko tyle karmiłam piersią. Potem brakło i pokarmu i przeszliśmy na butle. Próbowałam tez bebilon i hipp ale ostatecznie zostaliśmy przy bebiko
Testowałam różne mleka i najlepiej wypadło bebilon z pronutra , po bebiko bolał go brzuszek a po nanie miał problemy z robieniem kupki
Polecam Bebilon z pronutra używam i z chęcią komuś polecę to mleczko
ja polecam Smilk. Polski produkt. Dostępny na ich str internetowej, polecam też zajrzeć na ich fb.
My mamy Bebilon pepti ale warto moim zdaniem najpierw kupić próbki mleka ponieważ każde dzieciątko jest inne a z nim i gusta do mleka . Takie saszetki dostaniemy nawet i w swoich przychodniach a także w każdej aptece . Myśle ze to dobra opcja żeby nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy na całe opakowanie. U nas wystąpiła alergia stąd taki rodzaj mleczka ale ogólnie Marka bebilon jest Polecana
My po piersi przeszliśmy z bebiko na hipp combiotik 1 ale za chwileczkę przechodzimy na 2 warto kupic najpierw próbki żeby nie wydawać na,darmo pieniędzy tym bardziej ze mleczko do najtańszych nie należy
Moja córka jest na Nan opti pro ale wiadomo każdy maluszek inaczej reaguje
Mój syn jadł początkowo Bebilon, po pierwszej puszce przeszliśmy na bebiko i było super Jemu smakowało… Teraz jeżeli córcia będzie musiała dojadać to będzie to początkowo Bebilon.
Ja miałam od początku mało pokarmu, nawet jeszcze w szpitalu mały dokarmiany byl MM-BEBILON PRONUTRA , głównie wieczorami. Ale proponuję kupić próbki różnych mlek, bo dzieci różnie reagują.
My mamy Bebiko