Ja przestawiajac dziecko z piersi na butelke podawalam bebiko. Nie vylo reakcji alergicznych i chetnie ssala jednak kazde dziecko jest inne i ma rozne potrzeby i alergie. Trzeba probowac. Dobre sa male probki mozna nawet nabyc w aptece.
U nas od razu spasowalo hipp nic nie dzialo sie
My początkowo podawalismy Bebiko, później się okazało że nie przybiera na wadze i lekarz zapisał nam Humane z MCT i była znaczna poprawa. A od tygodnia podajemy jej Bebilon pronutra. Tak jak pisały dziewczyny niżej każde maleństwo reaguje inaczej.
U nas od początku Bebiko i wszystko jest ok. Przybiera na wadze, alergii brak
U nas Bebilon. Od początku bez żadnych problemów. Wiadomo jednak, każde dziecko jest inne.
U nas od razu enfamil
Ja używam Nan Optipro Plus 1 i naprawdę z całego serca polecam . Jest to mleko z HMO strukturą taka samą jak w mleku matki . Jest łagodne dla brzuszka nie powoduje kolek zaparć . Stosujemy od samego początku iż nie udało się karmić piersią niestety ;(.
Moja córcia po próbach różnych mm pije bebilon, najlepiej podpasowalo, nie cierpiała na nim na kołki, a zdrowy brzuszek - to szczęśliwy maluszek
Ja dziecku podaję mleko Bebilon i córeczka jest najedzona i bardzo ładnie przybiera na wadze. W porównaniu do Bebiko mleko Bebilon ma lepszy skład (chodzi głównie o DHA) - nawet sam producet przyznaje (NUTRICIA - producent mleka Bebilon i Bebiko).
My uzywamy nestele nan. Ale prawda jest taka ze to Twojemu malenstwu musi pasować. Ja na Twoim miejscu bym spróbowała od mleka łatwo dostepnego i w miarę przystepnej cenie. Może akurat przypasuje Twojemu malenstwu. Uwazam ze nie ma co kombinować bo to wybór na dluzszy czas.
Od początku bebilon. Ale ja bym chyba wybrała sie do pediatry i niech ona zleci od czego zacząć . Przynajmniej ja tak zrobiłam
My dajemy synkowi od samego początku Bebilon Pro natura 1 po jakimś czasie chcieliśmy zmienić na Bebiko ale pojawiły się zaparcia więc wróciliśmy do Bebilonu i jest ok. Także myślę i w sumie uważam że poprostu trzeba dziecko obserwować a najlepiej nie zmieniać mm tylko jeśli jest podawane od początku jakieś to już cuadnac do końca oczywiście jeśli wszystko jest ok.
Podaję dziecku mleko Bebilon i polecamy to mleczko.
U nas bebiko r
Jak rozmawiałam z lekarzem to sugerował z Bebiko , albo Bebilon. No my będziemy korzystać z Bebiko teraz jak maluchy się urodzą jest znacznie tansze a skład jest też bardzo dobry .
Polecam hipp.bardzo delikatne mleczko .dobry skład bez maltodekstryny i lecytyna sojowej występujących w większości mm. Można podawać na żądanie. Mojej córce bardzo pomogło. Po bebilonem i enfamil u były zaparcia i wzdęcia.