U mojego malucha też Bebilon sprawdza się świetnie, a stacjonarnie w doz można dorwać w dobrej cenie.
My jesteśmy na Nestle nań na kolki ogólnie u synka to było 4 mleko jakie mu podpasowalo. Więc jeśli chodzi o córeczkę to był to pierwszy wybór tym bardziej że ma problemu z brzuszkiem.
Ja podaję capricare (mleko modyfikowane na bazie mleka koziego) ze względu na alergię na bmk, u nas świetnie się sprawdza.
My mamy nan teraz ale podajemy też bebiko
u nas mała zaakceptowała HIPP bio combiotik ,ani nan ani bebiko nie chciała
Wrronisia dobrze że udało się znaleźć które przypasowalo
aneczka tez sie cieszę...na razie daje jej w formie drugiego śniadania i wypija czasami 120 czasami 150...nie wiem czy to dużo czy mało ale zawsze jej się odbija więc pewnie ilość wystarczająca.
Weronisia nie ważne ile.wazne żeby dziecko nie było głodne
aneczka dokładnie
U nas leci na noc tylko ok 300ml
Patrycja to u nas km piła do roku. I najwięcej ile za raz wypiła to 150 ml
Ja zaczęłam od Hipp Combiotik bo syn takie dostawał w szpitalu. W 4 miesiącu pediatra zmieniła na Bebilon Pepti ze względu na wysypkę, a miesiąc później zmieniła na Nutramigen znowu ze względu na problemy skórne. Synowi każde przypasowało.
Ola unie HiPP było trzecim które dopiero mała zaakceptowala
Też słyszałam że czasem to tańsze ma lepszy sklad niż droższe mleko.
Cena nie zawsze idzie w parze z dobrym skaldem
Kupuje Bebilon, skład ma dobry, maluch dobrze je toleruje, rośnie zdrowy, a cena w dozie jest super więc nie narzekam.
Być może nie zawsze dobry skład = wysoka cena, jednak moim zdaniem ta reguła sprawdza się w przypadku mieszanek dla niemowląt. Mleko kozie CAPRICARE czy NAN optipro mają super skład, ale też są dość drogie (40zł/400g), bardzo chwalą też NEOCATE, ale to już jest cena okolo 130zł/400g.
Tylko Bebilon, bardzo dobrej jakości mleko, zero problemów z brzuszkiem co bardzo mnie cieszy, kupuję w DOZ stacjonarnie- mają najtaniej.
My bardzo długo używaliśmy bebilon advance ale wychodzi dość drogo.
Czytałam kiedyś że bebilon to praktycznie to samo co bebiko. Także spróbowaliśmy zmienić i bez problemu nam się udało. No tylko córeczka ma już prawie roczek także może to troszkę inna sytuacja niż miałabym to zrobić kiedy córka była mniejsza.
Ważne żeby nie było problemu z brzuszkiem czy też wypróżnianiem się, bo tego to byśmy raczej nie chcieli przeżyć.
Monia.92
to samo słyszałam. Nie sprawdziłam w sumie nigdzie nigdy tego, ale tak słyszałam.