Jak idę na spacer “drzemkowy” to nie biorę nic
na razie przez 4 miesiące mi się nic nie przydało. Ale wyszło to tak spontanicznie że na pierwsze spacery wychodziłam w amoku po ubraniu dwójki i w drodze pomyślałam ,że przecież nawet pampersów nie wzięłam ![]()
U mnie minimalizm level master
biorę kocyk, mokre chusteczki, smoczek i jabłko dla siebie na drogę ![]()
![]()
Ja zawsze zabieram kilka par pampersów, chusteczki nawilżane to oczywiście must have , picie lub woda , dla starszej przekąski tj. Musik owocowy😄
@Mama03 ze mną jak idzie starsza córka to faktycznie też jeszcze wodę zabieramy ![]()
To ja na spacer nigdy nie biorę pampersów ale też nie chodzę na dłużej niż na 2h
Też nie biorę pampersów. Synek jest z października więc nawet nie pomyślałabym żeby brać pampersy na spacer, bo przecież go nie rozbiorę jak jest zimno. Pampersów używamy bardzo chłonnych więc nawet jak ma mokro to mu to nie przeszkadza, spokojnie 2-3 godziny wytrzyma
U mnie nawet noc wytrzymuje, bo przestałam go przewijać w nocy bo jest straszny płacz …. a jak rano sprawdzam to pomimo dużego pampersa ma sucha pupę
Też nie przewijam w nocy
uda się że dopiero o 3 jedzą i do rana jakoś wytrzymują ![]()
Po zmianie mleka synkowi coś się poprzestawiało i je 1- 2 razy w nocy, więc jak je drugi raz to zmieniam pampersa a jak raz to nie. Bo jednak przy drugim karmieniu więcej siusia więc mogłoby być już dla niego mniej komfortowo
Mój ostatni raz w nocy je i nie zmieniam właśnie
Bardzo dziękujemy za komentarz!
![]()
Rozumiemy, dziękujemy za podzielenie się
![]()
Dziękujemy za listę najpotrzebniejszych rzeczy
![]()
Dziękujemy za komentarz ![]()
Mojej małej już też w nocy nie przebieram , robiłam to 3 miesiące a teraz już nie robi tyle w nocy lub nawet prześpi większość nocy , jak bym ją przebierała to by mogła już dalej nie zasnąć
Pieluszki, chusteczki, mleko z pokrowcem lub pojemnikiem na mleko i woda w butelce. Woda dla siebie ![]()
A jakich pampersów używacie?
Bo u mnie dotychczas nie było problemu ze zmianą pampersa podczas snu, a teraz mały zaczął się rozbudzać, więc chyba będę musiała go spróbować przetrzymywać do rana z mokrą pieluchą. Chociaż nie wiem czy to przejdzie, bo wcześniej mokry pampers mu przeszkadzał. Ale teraz wszystko mu się poprzestawiało, więc może to też ![]()
My Dady, ale staram się przenieść jak się budzi i zwykle potem idzie spać
a jakie masz światło przy przebieraniu?
Śpimy z zapalną lampką nocną, w zasadzie od urodzenia.
Nie wydaje mi się że to przez światło, bo nawet jak idzie na nocne spanie, to mu nie przeszkadza że jest widno w pokoju. Za oknem jeszcze jasno, a rolet nie zasuwam.
A jak zrobi kupkę? Ja dwie godziny z kupką bym go nie trzymała, wtedy idę do np. Znajomej cukierni i go przebiorę żeby nieodparzyło, z resztą mój synek jak zrobi kupkę yo wrzeszczy w niebogłosy nie da rady spacerować wtedy . Pampersy muszą być u mnie.