ćwiczyć je trzeba, oj trzeba
po porodzie można mieć nawet problem z nietrzymaniem moczu
greendream wiem o czym mówisz podczas ciąży również pojawił się ten problem u mnie.
Mięśnie Kegla możecie ćwiczyć kulkami gejszy.
" Noszenie kulek gejszy zalecane jest przez wielu lekarzy, którzy podkreślają ich pozytywny wpływ nie tylko na rodzaj doznań seksualnych. Kulki dopochwowe zapewniają: ćwiczenie mięśni pochwy, które wraz z wiekiem kobiety stają się coraz słabsze,gimnastykę mięśni Kegla,rozwój i uelastycznienie mięśni pochwy, co zapobiega opuszczaniu się narządów, nietrzymaniu moczu i pomaga w czasie porodu,szybszy powrót do formy po porodzie oraz w okresie menopauzy."
Cena kulek to ok. 20 zł wzwyż.
A czy któraś używa kulek i może powiedzieć czy się sprawdziły? Rozumiem, że do kupienia w sklepach internetowych są??
No niestety nietrzymanie moczu to jeden z bardziej irytujących skutków rozluźnienia mięśni kegla po porodzie. Nagle śmiech już nie jest taki fajny
Ja też miałam ten problem i co z tego, że są wkładki jak czułam się jak stara babcia - a dokładniej jak moja babcia
teraz jest lepiej, ale właśnie nadal szukam sposobu na ćwiczenia w jakiś intensywny sposób.
ja cwiczylam miesnie kegla przed porodem a i tak musialam byc nacinana bo maly mial 4,5 kg wiec nie dalabym rady inaczej urodzic:/ teraz juz troche gorzej z motywacja co do cwiczen…ehh
Aniu myślę, że ćwiczenie tych mięśni nie gwarantowało Ci tak czy siak porodu bez nacięcia, zwłaszcza przy takim dużym dzieciaczku. Bardziej chodzi o to, aby po porodzie było mnie problemów. Zwłaszcza z nietrzymaniem moczu. Myślę, że po porodzie mam akurat większą motywację do ich wykonywania właśnie ze względu na skutki - bieliźniane i sypialniane.
Zofia-1985 ja używam nieregularnie , a efekty są. Fajne jest, że nie są bardzo drogie, możesz je włożyć i nie myślisz o niczym. Ćwiczy się samo ![]()
Na pewno bardziej mnie one przekonują niż zwykłe ćwiczenia. Nie umiem ich napinać w 100% i tylko ich. Zdarza mi się, że zamiast Kegla napinam brzuch i pośladki :))
Syba muszę zainwestować w te magiczne kulki, bo od kilku dni nie ćwiczyłam (przeprowadzka i dużo spraw na głowie) i już czuję regres
Możesz podać jakiś link do polecanych przez Ciebie??
Te kulki to zdaje się można nabyć w sklepach z erotyką, one podobno nieźle wpływają na podniesienie libido kobiety, nie wiedziałam ze tez ćwiczą Kegla.
Dziewczyny, jakich używacie kulek do ćwiczenia mięsni Kegla ?
Ja miałam taki problem po 2cc, przy trzecim okazało się, że miałam zszytą macicę z pęcherzem. W czasie cięcia naprawili mi to i problem znikł. Teraz 4 poród i będę próbowała vback 3cc, ale jeśli nie wyjdzie to też 4cc.
Bywa też, ze jedyną metodą jest laserowe Zabiegi w Estebelle
z ciekawości zapytam, wszystkie porody cc?