Mnie podczas porodu bolały plecy tak jak podczas miesiączki, ale czy to jest regułą to nie wiem
Raczej nie ma to związku, ale po porodzie moje miesiączki są znacznie obfitsze.
Mama Arka Martynki tez mnie podczas miesiączki bardzo bolały plecy ( ale nie za każdym razem, raz bolały raz nie) i podczas porodu rownież w tym samym miejscu, tylko ze zdwojoną siłą Czy to reguła nie wiem, ale wiem ze jazdy poród jest inny i nie ma ci sie sugerować opinia koleżankek “a bo ja tak miałam”, porodu nie jesteśmy w stanie przewidzieć i juz, trzeba byc gotowym na wszystko
A u mnie jest dziwna sytuacja, na święta dostałam miesiączkę następna była w połowie stycznia i teraz kończy mi się następna, którą dostałam pod koniec miesiąca. Dziwne jest to, że nic u mnie się nie zmieniło tzn. nadal karmię maluszka tak samo jak do tej pory, nie ma jeszcze rozszerzonej diety, nie odchudzam się, jem jak jadłam nic w moim życiu nie dzieje się nadzwyczajnego ale nie powiem trochę mnie to zaniepokoiło.
Ginger to trochę za często, chyba powinnaś pokazać się ginekologowi
Ja liczę na to, że jak kp to zero okresu. No i mam nadzieję że nie skróci mi się o dwa dni jak po pierwszym porodzie
Xmasbaby ma racje porod nie da sie porownac przewisziec to wielka nieznana na ktora mozna sie przygotowac zeby mniej zaskakiwala
nawet planowane cc moze Nas zaskoczyć i przebiegac calkowicie inaczej niz oczekiwaliśmy
Ginger tak zdecydowanie trosze za często miesiacza jak by dalej tak bylo skonsultowalabym to z lekarzem
Ja miałam planowaną cc, wiedziałam krok po kroku co się będzie działo, a jednak te emocje, tyle osób na sali operacyjnej w maseczkach, mimo, że większość poznałam przy pierwszym porodzie czy na oddziale patologii ciąży.
Najgorsze było świecenie gołym tyłkiem przed anestezjologiem
Nie ma to zadnego znaczenia… miesiączki od zawsze miałam krótkie, niezbyt obfite i nie bardzo bolesne… za to poród!!!.. 12 godzin skurczy… rozwarcie na 10…ale dziecko nie chciało zejść do kanału rodnego więc zakończyło się cesarką…
po 1,5 miesiąca od porodu dostałam miesiączkę (mimo karmienia piersią) … i znowu moje miesiączki są takie jak przed porodem
Podobno jeśli przerwy między kp są dłuższe niż 5godzin to może cykl wrócić
MAM a Ty znow spac w nocy nie mozesz ? kurcze wiesz ze ja nawet nie pomyslalam ze swiece tylkiem przy anastezjologu ?
mialam tyle emocji w wsobie ze chyba bylo mi to wszystko jedno
Ginger najlepiej udaj się do ginekologa bo to już 3 miesiączka w tak krótkim czasie.
Misia czka może wrócić jeśli przerwy w ciągu dnia pomiędzy karmieniami wynoszą mniej niz 4 godziny w ciągu dnia i 6 godzin w nocy. Jeśli przerwy są dłuższe miesiączka może się pojawić.
Kasia tylko 4 h ja czytałam że co 5h to chyba musze pilnować karmień bo nie chcę mi się przeciekać zbyt szybko
Ja mimo tego ze odciągałam mleko to okres sie nie pojawił , dopiero po miesiacu po zakonczeniu laktacji( synek miał 8 ,5 miesiaca wtedy) .Na sam koniec sciagałam mleko co 6 godzin
Też tak chcę
Tez sie zdziwiłam bo wyczekiwałam go od 6 miesiaca bo odciagałam
Byłam pewna ze dostane okres szybko
Ja miesiączke dostałam pół roku po porodzie i powiem Ci że od tej pory miesiączki są mniej bolesne, natomiast zarówno wcześniej jak i teraz nie miałam mocnych krwawien.
Zawsze miałam miesiączki trwające 7dni pierwsze dni strasznie bolesne do tego dosyć obfite … po pierwszej ciąży nic się nie zmieniło. … po drugim porodzie miesiączki nieco mniej obfite za to całkowicie bezbolesne aż sama byłam w szoku teraz natomiast mam strasznie dziwne te miasiaczki ponieważ mam je nieregularne bo co miesiąc okresu dostaje 7-10 dni przed miasiaczką i wracają te bolesne choć nie zawsze ale bardzo dziwnie się to odbywa
Ja zaczynam myśleć, że jednak lepiej dostać okres wcześniej niż później, siedem lat stosowalismy obserwacje cyklu jako zabezpieczenie, cykle były regularne co do dnia. Jutro mam wizytę i dalej nie wiem jaką metodę antykoncepcji zastosować
MAM tak 4 godziny w dzień i 6 w nocy. U nas mimo, że karmiłam częściej niż co 4 godziny to okres i tak pojawił się po 8 miesiącach.
MAM wiele dziewczyn stosuje jednak tabletki ale jeśli 7 lat stosowałaś obserwację cyklu i obie ciąże były planowane to może poobserwuj kilka miesiączek, żeby wiedzieć, że nic się nie zmieniło i wróć do obserwacji.
Tak Kasia tylko MAM jeszcze nie ma chyba okresu bo karmi ?