Miejsce projektowania i produkcji przedmiotów dla dzieci

Drogie mamy, czy wybierając produkty dla dzieci, zwracacie uwagę, w jakim kraju są projektowane i produkowane? Czy jest to dla Was ważne?

1 polubienie

Nigdy nie patrzę gdzie są projektowane nawet o tym nie pomyślałam żeby szukać takiej informacji . Gdzie są produkowane to owszem patrzę :wink:

Patrzę na to gdzie są produkowane.
Jak informacja o projektowaniu jest gdzieś na opakowaniu i rzuci mi się w oko, to też czasami zwracam uwagę, ale nie szukam jej specjalnie

Produkcja ma dla mnie znaczenie, bo to często mówi coś o jakości. A gdzie to było projektowane, nigdy się nad tym nie zastanawiałam i nie zwracam na to uwagi.

W sumie tak, zerkam na to. Fajnie, jak coś jest robione lokalnie

Raczej nie. Patrze na materiał z jakiego dana rzecz jest wykonana, ewentualnie certyfikaty i atesty. Czesciej tez wybieram znane mi firmy, ciezko mi sie przelamac do nowych.

Zwracam tylko na napis,produkt lokalny, poza tym nie mam pojęcia co i gdzie jest projektowane i produkowane

Tak, zwracam na to uwagę. Lubię wspierać polskie marki, – głównie ze względu na normy bezpieczeństwa. Ważne jest też dla mnie, gdzie i jak produkt został wykonany, szczególnie jeśli chodzi o rzeczy dla maluszka.

Ja zwracam uwagę żeby nie było z Chin przede wszystkim, tam nie ma praktycznie żadnych testów i norm. Fajnie jak coś jest Polskiej produkcji ale nie mam problemu jeśli nie jest. Generalnie patrzę na skład na metce

Zdarza się, że spośród dwóch podobnych przedmiotów wybierasz ten, który jest wyprodukowany w Polsce? Ma to wpływ na decyzję zakupową?

Dziękujemy za komentarz :heart:

Ważne jest dla Ciebie wspieranie polskiego rynku? :heart:

1 polubienie

Tak, bo kto jak nie my? Polskie firmy mają klimat, jakość i serce w tym, co robią. :smiling_face:

Super! Dla nas również jest to ważne :heart: Dziękujemy za komentarz :smiling_face_with_three_hearts:

Pewnie że tak , lubię ubranka polskie dla dzieci . Tylko szkoda że nie robią neutralnych ubranek bez tych wszystkich dziwnych napisów i pstrokatych wzorów

Dla mnie jest ważne wspieranie polskiego rynku. Sama mam sporo rzeczy, które zauważyłam na instagramie. Uważam, że warto dać więcej pieniędzy. Jakość jest nieporównywalna. A ciuchy wyjątkowe.

Oczywiście, jakość ubrań, które są szyte w Polsce, jeszcze kupione w jakiejś małej lokalnej firemce :smiling_face_with_three_hearts:

Na ogół nie patrzę tak wnikliwie na miejsce produkcji, ale jak zobaczę że coś jest wyprodukowane w Polsce to zawsze jest to dla mnie pozytywna informacja :slight_smile: trzeba wspierać krajową gospodarkę! :heart_decoration:

Dokładnie.
Sama częściej kupowałabym produkty produkowane w Polsce, ale niestety czasami są dość drogie i nie zawsze można sobie na to pozwolić