Meble łazienkowe

Planuję zakupić nowe meble do łazienki i zastanawiam sie jakie wybrac. 

Połysk czy mat? 

jasne czy ciemne? 

Jakie macie i gdzie kupowałyście? 

Polecam jasne i płysk.

Mam szafkę mat... tragedia :/ widać zacieki od pary po kąpieli np.

I aby było zalane przy krawędziach szafki ( w sensie pełne kanty tak jakby, nie wiem jak wytłumaczyć) bo inaczej będą puchnąć.

Dlatego w kuchni już mam "zalane", wcześniej była okleina która odchodziła też :/

Ja mam kuchnie biały połysk 

super szybko sie je czyści :) 

Czy jasne czy ciemne to akurat zależy od tego jakie będą ściany, oraz jaki chcesz styl. Ja mam jasne, bo kafelki mam ciemniejsze, a jednak też łazienka bez okna, więc grobowca nie chciałam. Mam mat i sobie chwalę. Połysk w innych pokojach to wiem jak trzeba polerować, a w łazience to sobie tego nie wyobrażam, bo jednak tam zawsze jakaś kropla gdzieś spadnie. Meble robione u stolarza, bo tak najlepiej było dopasować, aby wykorzystać każdy cm powierzchni i mieć taki układ jaki mi odpowiada.

Właśnie jeżeli chodzi o kolor to wszystko zależy od tego co tobie się podoba Natomiast ja również jeżeli chodzi o łazienkę wstawiłabym na połysk Wydaje mi się że połysk łatwiejsze jest do utrzymania czystości chyba osobiście również wybrałabym miasto na ciemnych może być bardzo widać jakieś odbite ślady od palców i tym podobne ale ja zawsze tak każdemu mówię że wychodzę z założenia że człowiek i tak wiecznie chodzi i sprząta w zależności od potrzeby tego Jak często trzeba zrobić ten porządek Więc co kto woli ale również Wydaje mi się że jasny połysk to byłoby najlepsze rozwiązanie

Jak robilam rwmont lazienki lata temu yo wybralismy ciemne szafki podwieszane i swietnie sie sprawdzily lustro otwierane a w srodku puleczki mega fajna skrytka na kremy cienie kosmetyki czy szczoteczki a wszystoo zakupione w castoramie ;)

I tak na prawdę czy połysk czy mat, to nie istotne, bo na pewnow  macie można dobrać taką fakturę, że tych palców nie widać. Czy tak się da w połysku nie wiem, ale pewnie tak, więc to zależy co Ci się podoba. Ja jedynie wiem, że nigdy białej, ani czarnej podłogi w łazience, bo wszystko widać, koszmar. Teraz mam szarą i jest świetna. Tak samo ciemne meble, chyba są gorsze w utrzymaniu pozornego porządku.

Klaudika to zależy jaka masz koncepcje w łazience, jakie kolory płytek... żeby pasowało...

Ja ma  jasne i kupowałam je w salonie Bokaro, zobacz sobie ofertę bo mają ciekawe rzeczy :)

Mi kiedys sie podobaly ciemne teraz jak widze szare w polysku to tez mi sie podobaja 

Mam obecnie meble matowe. Z blatem z okleiny drewnianej. Umywalka podblatowaa. Obawiałam się tego jak mi się ta umywaalka sprawdzi. Czy nie będzie chlapała. Z drugiej strony bardzo podobała mi się koncepcja (ogolnie podobają mi się takie umywalki). Tak wieć postanowiłam zaryzykować i jestem zadowolona ;) Jak na razie sprawdza się naprawdę dobrze :)
Na dole umieszczam zdjęcie. Nie jest to zdjecie konkretnie mojej łazienki, ale mam tę samą umywaalkę oraz ten sam blat.

Umywalka dodatkowo w śmiesznie niskiej cenie, bo płaciłam niecałe 160 zł:

https://lazienka-rea.com.pl/umywalka-podblatowa-rea-adela.html

Warto jest przejrzeć sobie umywalki na tej stronie. 

Na internecie na stronach producentów czy tych dużych sklepów jak Agata czy BRW to często sa jakieś wizualizacje pokazane to sobie można pooglądać ;) Najważniejsze żeby to Tobie się podobało i pasowało do ogólnego wystroju w Twoje łazience ;)

My mamy jasne w połysku - wydaje mi się, że na jasnych widac mniej brudu niż na tych ciemnych ;)

My mamy w macie meble łatwiejsze w utrzymaniu czystości niż Połysk ale jedynie biel;) na szarym czarnym widać Paluchy rysy. Najlepsze drewniane okleiny szczególnie w kuchni

a polecacie białe meble do kuchni ?

W łazience mam biały połysk i są super, nic nie widać :) 

W kuchni wcześniej miałam całe białe, ale w takiej chropowate strukturze i powiedziałam nigdy więcej. Dolne szafki wiecznie zabrudzone  

Teraz mam góra biała akrylowa połysk a dół okleina drewnopodobna. I to był strzał w 10. Kuchnia jest ciepła, bardzo łatwa do utrzymania czystości  

ja mam połysk ponieważ bardziej mi się podobają

Dwa zlewy i mi sie podobaja ;) swietna opcja zwlaszcza dla par ktore w tych samych godzinach szykuja sie do pracy;)

Nigdy nawet nie słyszałam o takiej stronie 

Gdybym miała taką możliwość to dałabym też dwa zlewy. Rewelacja

Ja nie mam dwóch zlewów:D ale jeszcze nie mieszkamy także nie wiem jak będzie z użytkowaniem:D