Nie mogę się zdecydować czy robić wannę w łazience. Aktualnie mam tylko prysznic. W nowym domu będą 2 łazienki, jedna mała z prysznicem a druga większą z prysznicem i wanna. Mąż mówi że wanna będzie tylko się kurzyć i nie ma sensu jej robić. Jakie są wasze doświadczenia. Jak macie prysznic to czy używacie wanny?
Ja miałam wannę i prysznic ale przy okazji remontu zrezygnowaliśmy z wanny i zrobiliśmy duży otwarty prysznic. I teraz po latach, trochę żałuję. Wiadomo, prysznic szybciej i ekologicznej ale poleżalabym w wannie;).. 9letnia córka też jęczy, że marzy jej się wanna:).
Polecam wannę z prysznicem, koniecznie podtynkowe baterie. Warto to zaplanować. Łazienka mam czarna z fakturą, więc wiadomo coś tam widać jak się chlapie i trzeba czyścić ale mam środek, który robi efekt wow! Prysznic na codzień a wanna raz na jakiś czas do relaksu. Nie widzialam innej opcji niż duet z szybą (mój sposób na czyszczenie szyby to zwykle Mydło z wodą lub płyn do mycia naczyń, spłukanie, starcie nadmiaru i wytarcie do sucha)
No i w wannie zwierzaka łatwiej umyć, bo w prysznicu czasem trzeba byłoby też brać przy okazji mycia zwierzaka hihi ;)
Tak, wanna w domu jest przydatna, nie tylko do kąpania ale w niektórych gospodarczych kwestiach. Np. jak coś gabarytowego trzeba wyszorować. Jestem team prysznic ale mając wannę korzystałam z niej kilka razy w miesiącu. Mąż częściej. Obecnie planujemy mini drugą łazienkę, chcemy tam wannę.
Jeśli kochana szukałabyś inspiracji na łazienkę, polecam zerknać sobie na stronę firmy Tubądzin:
https://www.tubadzin.pl/
Jest tam wiele ciekawych inspiracji :)
Mieszkamy w bloku i mamy wannę jeszcze po poprzednich właścicielach , teraz będziemy robić prysznic bo mamy mała łazienkę i wanna zajmuje dużo miejsca przez co nie mamy umywalki :/
My mamy 2 łazienki w jednej prysznic w drugiej wanna. Z dzieckiem i zwierzakiem dużo łatwiej z wanną