Materac do łóżeczka

Ja u siebie mam materac piankowy i jestem z niego naprawdę zadowolona jak kupowaliśmy materac z mężem Pani nas obsługująca kazała na każdym materacu się położyć i patrzyła na nasze kręgosłupy itd i wybraliśmy ten, który do nas najbardziej pasował, materac fajnie się sprawdził także dlatego dla swojego synka również wybrałam piankowy.

My mamy kokos-pianka-gryka. I śpi nadal mała na stronie kokos jakiś mnie ta gryka nie przekonuję a w robaki nie wierzę choć odbiło mi się o uszy i obawy były.
Teraz pewnie kupiła bym podobnie w składzie.

Jaki polecacie materac dla 9 miesięczniaka? Mam pianka gryka kokos. Od pewnego czasu Mała w nocy strasznie się wierci i szuka wygodnej pozycji. Dla sprawdzenia czy nie jest jej za twardo położyłam na materac grubszą kołderkę i teraz się nie wierci. Czy polecacie jakies nakładki na materac? Bo kołderka jednak się nie sprawdza na dłuższą metę przy chodzącym maluchu.

Na jakiej stronie śpi dziecko, bo kokosowa jest twardsza od gryki?

Może obrócić materac tak jak Artan sugeruję? Te kokos-gryka właśnie z jednaj strony są twardsze a z drugiej miększe i z tego co czytałam to niektórzy do pewnego wieku mają na jednaj stronie a potem zmieniają. My mamy lateksowy i u nas się sprawdza, nie sprawia małej problemu.

Moja córka już śpi po stronie gryki i widzę ,że jej to odpowiada. Gryka ma właściwości masujące

Mój synuś śpi na materacu lateksowym firmy Hevea Baby. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Najpierw spał na nim Franuś, teraz śpi Stasiu. Jest użytkowany od ponad dwóch lat, a nadal wygląda jak nowy!:slight_smile: Jest zabezpieczony specjalnym pokrowcem.
Był dość drogi, ale sponsorem byli moi Rodzice i bardzo zależało Im aby wnusio miał jak najlepszy sen :wink:

Ja właśnie jestem na kupnie materaca, doświadczenia mam tylko z pianką i nie narzekałam, zastanawiam się teraz nad opcją kokos-pianka-gryka. Trochę mnie te robaki zniesmaczyły przyznam, ale myślę że odpowiednia konserwacja materaca powinna wykluczyć taki wypadek… Bardziej zastanawia mnie coś innego, mianowicie słyszałam wiele pozytywnych wypowiedzi o gryce, ale równie często docierały do mnie informacje że kumuluje ona wilgoć i lubią pojawiać się na tych materacach pleśnie :confused: stosując podkłady nieprzemakalne lub pokrowce jest to bardzo prawdopodobne, bo nie ma dobrej cyrkulacji powietrza

Gdyby nie cena zdecydowalabym sie na lateksowy. A tak to mamy piankowy

Lateksowe mają i owszem wiele zalet dla kręgosłupa i komfortu snu. A tak mamy jaki mamy i też się nic nie dzieje nie uważam że krzywdę robi dzecku.
Lenka może kiedyś będą tańsze te materace w sumie to chyba od jakiegoś czsu panuje na nie większa moda takie odnoszę wrażenie :slight_smile:

Gdy kupowałam materac z mężem z mody wychodził materace sprężynowe a wchodziły piankowe za sam materac zapłaciliśmy 1800 zł teraz raczej zdecydowałabym się chyba na lateksowy ale ten co mamy jest super .

O matko! 1800 aż? Ja dziś kupiłam piankowo kokosowy, długo biłam się z myślami, ale stwierdziłam, że lateks jednak za drogi. Za te pieniądze mogę kupić jeszcze wiele przydatnych rzeczy, a reklama dźwignią handlu… lateksowe teraz w modzie, co nie znaczy wcale, że są takie najlepsze.

Lenka ale mówisz o materacu do swojego łoża za taką kasę tak?
My niby też za swój ale to 5 lat temu daliśmy 900zł jest to materac zima-lato z wkładem pianka-kokos no jest super nie powiem :slight_smile:

Tak mowie o materacu do swojego lozka kupowalismy 3 lata temu

Ahaaa wystraszyłam się że do dziecięcego :smiley: ja w swoim łóżku mam podwójny kokos i sprężyny. Średnio twarda opcja i satysfakcjonuje mnie w zupełności

Cena zalezna od wielkosci

No to wiadomo, po prostu jakoś nie dotarło do mnie że możesz mówić o swoim łóżku jako tym w którym śpisz Ty a nie dziecko :stuck_out_tongue:

Obróce go dziś i sprawdzimy jak Małej minie noc:) jak nie to chyba trzeba będzie go zmienić. Aga1989 jesteś zadowolona z lateksowego? Jak długo go macie?

Dziewczyny, a u kogo zamówić materac w dobry niestandardowym rozmiarze- 110 x 60. Pianka kokos/ latex/ gryka, pianka, kokos (minimum 12cm).

A.Zbrzeska ja nie zauważylam na swojej gryce żadnych robaków, to łatwo sprawdzić bo to się odsuwa suwak i widać będzie czy cos tam jest czy nie :slight_smile: a mysle ze z tymi robakami to się zrobiła antyreklama bo dużo osob się rzuciło na te materace