Lenka, a jakiej grubości masz piankowy materac? Nic chciałabym za cienkiego kupić, a widzę w necie, że są różne.
My mieliśmy jeden piankowy i jeden z gryką. Według mnie ten piankowy jest dużo gorszy od tego drugiego. Zauważyłam, że maluszkowi było cieplej w łózeczku gdy leżał na materacu z gryką.
Moja mała śpi na gryce w łóżeczku stacjonarnym, a na piance w łóżeczku turystycznym, wydaje mi się że spokojniejsza jest i łatwiej zasypia na gryce niż na piance. Materac ten nie tyle jest gryczany co jest to gąbka/pianka na którą naciągnięte jest powłoka z gryką
Aggi my mamy grubosci 12 cm
Lenka, dziękuję
Nie ma za co
Córka śpi na gryce z kokosem i nie narzekam. Gdy kupowałam ten materac to był hit i było dużo pozytywnych opinii na jego temat. Po roku stosowania powiem, że materac nie odkształca się,
A co sądzicie o materacach marki Fiki-Miki?
W sklepie bardzo mi się podobały, ale były droższe od Danpola którego ostatecznie mam. Gdyby cenowo były takie same wziełabym Fiki :-).
O widzisz nie znałam tej firmy Właśnie oglądam na allegro
a grubość 6 cm jest wystarczająca czy jednak za cienki dla maluszka?
ja kupiłam łóżeczko od razu z materacem. gryczano kokosowy, wydawał mi się najlepszy no i jak na razie nic się nie odkształciło a Kacper chętnie śpi. ciekawe jak będzie później. na jakiej stronie spią wasze dzieciaki? bo ja mam na grykę ustawioną i nie wiem czy to dobrze
Oglądając ostatnio na YouTube kanał blogerki MammyDoriska natknęłam się na film o materacach z gryką. Blogerka opowiadała o tym jak w materacu z gryką znalazła ROBAKI,wcześniej też słyszałam że jest to możliwe. Kiedy robale wejdą w taki materac,dziecko bardzo się kręci w łóżeczku,bo podobno One gryzą. Polecam obejrzeć ten materiał na YouTube,blogerka wszystko pokazuje w swoim filmie
Też słyszałam że w gryce często lubią być robaki dlatego ja postawiłam na materac piankowy.
I teraz boję się że mam robaki w materacy. Da się to jakoś sprawdzić? Córka nie kręci się w nocy. Może z tą gryka to tylko jeden taki przypadek
Jak już się chciałam skusić na tę grykę to mnie pocieszyłyście dziewczyny Idę szukać pianki / lateksu.
Ja właśnie z tego względu wybrałam materac piankowy.
Ja wybrałam materac gryczano kokosowy firmy Danpol
Słyszałam te historie o robakach, ale wśród moich znajomych nikomu się nie przytrafiło. A jakby miało coś takiego miejsce to dałabym w kość producentowi :-)!
Nie wybrałabym pianki, a lateks i owszem jakby był przystępniejszy cenowo.
Tez mysle ze jakby to sie czesto zdarzalo nikt nie chcialby kupowac takich materacy ale takie opowiesci juz potrafia zniechcecic czlowieka niestety
Karaluchy pod poduchy nabiera nowego znaczenia