Materac do łóżeczka

Lenka, a jakiej grubości masz piankowy materac? Nic chciałabym za cienkiego kupić, a widzę w necie, że są różne.

My mieliśmy jeden piankowy i jeden z gryką. Według mnie ten piankowy jest dużo gorszy od tego drugiego. Zauważyłam, że maluszkowi było cieplej w łózeczku gdy leżał na materacu z gryką.

Moja mała śpi na gryce w łóżeczku stacjonarnym, a na piance w łóżeczku turystycznym, wydaje mi się że spokojniejsza jest i łatwiej zasypia na gryce niż na piance. Materac ten nie tyle jest gryczany co jest to gąbka/pianka na którą naciągnięte jest powłoka z gryką

Aggi my mamy grubosci 12 cm

Lenka, dziękuję :slight_smile:

Nie ma za co :slight_smile:

Córka śpi na gryce z kokosem i nie narzekam. Gdy kupowałam ten materac to był hit i było dużo pozytywnych opinii na jego temat. Po roku stosowania powiem, że materac nie odkształca się,

A co sądzicie o materacach marki Fiki-Miki?

W sklepie bardzo mi się podobały, ale były droższe od Danpola którego ostatecznie mam. Gdyby cenowo były takie same wziełabym Fiki :-).

O widzisz nie znałam tej firmy :slight_smile: Właśnie oglądam na allegro :slight_smile: a grubość 6 cm jest wystarczająca czy jednak za cienki dla maluszka?

ja kupiłam łóżeczko od razu z materacem. gryczano kokosowy, wydawał mi się najlepszy no i jak na razie nic się nie odkształciło a Kacper chętnie śpi. ciekawe jak będzie później. na jakiej stronie spią wasze dzieciaki? bo ja mam na grykę ustawioną i nie wiem czy to dobrze :slight_smile:

Oglądając ostatnio na YouTube kanał blogerki MammyDoriska natknęłam się na film o materacach z gryką. Blogerka opowiadała o tym jak w materacu z gryką znalazła ROBAKI,wcześniej też słyszałam że jest to możliwe. Kiedy robale wejdą w taki materac,dziecko bardzo się kręci w łóżeczku,bo podobno One gryzą. Polecam obejrzeć ten materiał na YouTube,blogerka wszystko pokazuje w swoim filmie

Też słyszałam że w gryce często lubią być robaki dlatego ja postawiłam na materac piankowy.

I teraz boję się że mam robaki w materacy. Da się to jakoś sprawdzić? Córka nie kręci się w nocy. Może z tą gryka to tylko jeden taki przypadek

Jak już się chciałam skusić na tę grykę to mnie pocieszyłyście dziewczyny :wink: Idę szukać pianki / lateksu.

Ja właśnie z tego względu wybrałam materac piankowy.

Ja wybrałam materac gryczano kokosowy firmy Danpol

Słyszałam te historie o robakach, ale wśród moich znajomych nikomu się nie przytrafiło. A jakby miało coś takiego miejsce to dałabym w kość producentowi :-)!
Nie wybrałabym pianki, a lateks i owszem jakby był przystępniejszy cenowo.

Tez mysle ze jakby to sie czesto zdarzalo nikt nie chcialby kupowac takich materacy ale takie opowiesci juz potrafia zniechcecic czlowieka niestety :confused:

Karaluchy pod poduchy nabiera nowego znaczenia :wink: