Pewnie ze lepiej taki pokrowiec zamowic niz klasc ceratke. Ja jak mialam pod soba cerate w czasie pologu to sie strasznie pocilam a co dopiero taki maluszek jak caly lezy na takiej ceracie. w takie upaly to jakas masakra by byla dla malucha.
pokrowiec jest wielorazowy wiec raz wydamy 40 zł i po klopocie a tak to kupowac ceratki co chwila.
tez na poczatku chcialam ceratki ale szybko zmienilam zdanie:)
ja zamowilam z tej strony mamo-tato materac kokos pianka kokos ma przyjsc za kilka dni tazke zobacze
A czemu miałby być taki materac zły? Moja mała choć ma już 8 miesięcy to nadal śpi na stronie kokosowej, choć mogłabym już przerzucić jej materac na stronę gryki, bo właśnie taki posiadam ( z danpola). A pokrowiec ochronny na materacu cały czas jest i wcale nie kosztował mnie tak dużo, jakieś 20 zł. Także nie mam obawy, że jak mała nasiusia to mi materac zakwitnie :-).
To nie poszlas Artan za głosem producentów czy ten kogoś i nie zmieniasz jeszcze strony ja to właśnie ostatnio o tym myślałam że jeszcze mc i pora przekręcić ale czy to tskie pilne jak widzę chba nie… sama się zastanowię co zrobię.
Bez pokrowca jakiś dziwnie by też mi było a tak to jednak ułatwia życie
A ciekawe jak po przekreceniu czy nie będzie dziecku nie dogodna na tej grace.
No właśnie też się zastanawiam czy małej będzie wygodnie bo kokos taki gładki a ta gryka ziarnista… no zobaczymy
Jak nie ma przymusu żadne do yo też po czekałem z ta zmianą stron przeciesz nic się nie dzieje… chyba ?
Ja kupiłam kokosowo-gryczany bo taki doradziło mi kilka osób i póki co sie sprawdza:)
Jak z polecenia to może i dobrze ja nie wiedziałam czym mam się kierować to tez taki mamy i dalej na tej samej stornie po 6mc.
My do stacjonarnego łóżeczka zdecydowaliśmy się na pianka-gryka a do turystycznego (często będziemy musieli jeździć z córką do innego miasta) na piankowy bo tylko taki znalazłam żeby mógł się składać i być małych rozmiarów i by spełniał warunki turystyczne
Przerzuciłam w końcu materac na stronę gryczaną. Mała chyba zbytniej różnicy nie odczuwa, bo śpi podobnie.
Mi się marzył lateksowy, ale był za drogi.
Ja czasem żałuję że też tskirhi nie mamy bo w końcu to inwestycja na dłużej niż te pół roku… Ale z drugiej strony moje dziecko w ciągu dnia śpi gdzie indziej tylko w nocy w łóżeczku to mam mniejsze wyrzuty sumienia.
Artan to dobrze że nie zaburzylo to jakoś szczególnie snu twojej córci
Gryka i kokos. Podobno przez pierwsze kilka miesięcy maluszka się kładzie na stronie po której znajduje się kokos a jak zaczyna się kręcić i obracać na boczki to obraca się na grykę. Podobno jest idealny dla takich maluszków. Nadmienię także, iż nie jest drogi bo płaciłam za niego 70 zł.
tak, teraz te materacyki nie są drogie na allegro (w zależności 2 np pianka- kokos czy 3 warstwy)można znaleźć już za 50 zł czasami
Ja mam materac kokos-pianka-gryka i sprawdził się super synek ma prawie 3 latka i spał cały czas w łóżeczku na nim początkowo na tej stronie z kokosem później już na tej z gryką, powiem szczerze mały lepiej spał na tym materacu niż na naszym bo w dzień nieraz zasypiał u nas w łóżku i w swoim spał spokojniej. Gryka pomimo wyglądu jest wygodna bo nie raz się kładłam na jego materacyku polecam aby ta mama, która się zastanawia nad obróceniem nie miała zastrzeżeń
Mam również pokrowiec ściągany więc można go spokojnie wyprać.
Krążyły historie że w tym materacu wylęgają się robaki i ja przez te 3 lata nie zauważyłam ani jednego a mały kilka razy popuścił siusiu i nic żadnego robaczka, mysle że te plotki o robakach rozsiewa konkurencja i nie ma co się takimi informacjami sugerować.
Sama słyszałam i tych rybackich a nie ukrywam też mamy materac ze stroną gryki dalej nie zebrałem się przekręcić w końcu musze to zrobić.
To jako użytkowniczka z większym stażem mówisz że nic się tam nie legnie to wieże na słowo.
Na sam materac pomiędzy prześcieradłem wkładam dodatkowo podkład na niespodzianki tyle że do tej pory żadnego takiego wypadku nie było. Ale zawsze ochrona materaca i “robaczków” heh będzie.
A jaka jest roznica między piankowymi a lateksowymi materacami?
Lateksowy jest polecany zwłaszcza dla alergików i jak to mówią “znawcy” nic się w nich nie lęgnie ale tak jak pisałam wyżej mam już 3 lata i nic więc to zależy też pewnie od dbania o materac.
Jakoś nie mam zaufania do gryki. Wolałabym lateks chociaż ceny są bardzo wysokie… dlatego zastanawiam się nad pianką z kokosem.
Ja przy pierwszym dziecku miałam gryka -kokos i sprawdził się.Teraz jestem w ciąży i na pewno znów kupię ten materac.
Mnie tez nie przekonuje gryka synkowi kupilam materac piankowy jak narazie sie sprawdza