Odnośnie materaca ja mogę polecić danpol gryka kokos. 1,5 roku użytkowania i nie ma śladu by dziecko na nim spalo. Zero gniotow i innych oznak uzytkowania. Teraz spi na nim syn.
Drogie mamy, a czy warto skorzystać z używanego materacyka czy lepiej kupić nowy???
Kupuj nowy, materac się odksztalca i dlatego powinno się kupić nowy materac. Mam materac po pierwszej córce a dla drugiego dziecka i tak muszę kupić inny . Szkoda bo obecny wygląda jak nowy.
Tez zdecydowalabym sie na nowy materac,
Zdecydowanie nowy. Tak jak mówi jajeczko materac się ugniata. Nie widać tego na pierwszy rzut oka, a na prawdę może do sprawiać dużo dyskomfort. Poza tym nigdy nie masz pewności jak był użytkowany, pokrowiec da się wyprać, ale wewnątrz materaca mogą znajdować się zanieczyszczenia albo i wszy, więc sama nie zdecydowałabym się i raczej nie polecam. Nowy materac można kupić za mniej niż 100 zł
Tak jak moje poprzedniczki byłam i jestem za kupnem nowego materaca. Ogólnie wiadomo, że jak można coś dostać to super, ja właśnie dostałam od znajomych łóżeczko i komodę ale materacyk już kupiłam nowy. Jak to przy dziecku, czasem się zasiusia lub inne niefortunne wydarzenia się przytrafia, co innego przy rodzeństwie ja zainwestowałam w dobry materac, dwustronny. Z jednej strony twarda struktura na początkowe miesiące a druga strona bardziej miekka na później
Jajeczko to czemu musisz kupić nowy materac jak ten po córce jest jak nowy?
na początku twardy Kokos z czasem można wymienić na bardziej miękki
Marta0284 materac mam w świetnym stanie ,nigdy nie był posiany , ale boje się ,że mimo tego nie widać jest odkształcony. Pediatrzy zalecają zmianę materaca po każdym dziecku.
My mamy mieszany materac do lozeczka gryka kokos, taki nam polecony w smyk, puki co jestem zadowolona bardzo fajny materac mam nadzieje ze nie będzie się odkształcał
Ja też mam gryka kokos z jednej strony i jestem chwilowo zadowolona nic się nie odkształca
Hmm ja nie zmieniłam. Nawet gdy spala najpierw na nim córka to zapomniałam przewrócić go na drugą stronę. Tak się powinno robić przy gryka-kokos.
Na materacu córki gryka kokos też nie ma odkształceń , mimo stosowania od 14 miesięcy. Przewracałam zgodnie z instrukcją. Zastanawiam się czy dla drugiego dziecka kupić taki sam czy inny materac.
jajeczko a jak stosowałaś? bo ja używam na gryce i już tak ponad 7 miesiecy i nie wiem czy już zmieniać czy jeszcze…
Materac musi być twardy i to jest podstawa. Dziecko nie może się w nim zapadać. Sama mam z gryki i jest fajny, siostra ma gryka-kokos i też sobie chwali.
My mamy gryka - kokos i jesteśmy bardzo zadowoleni.
My tez mamy gryka kokos i dla drugiego dziecka tez taki zakupie.
A jak wlasnie z tym przewracaniem? Ja mam gryka kokos ?kiedy odwracac i na ktorej stronie ma na poczatku spac noworodek? Ja corczce kladla na stronie gryka.Nie wiem czy dobrze czy zle robilam. Teraz spi od stroby kokos i materac jest mieki z tej strony ma 4 lata.
najpierw twarda później miękka strona
Dokładnie najpier twarda strona