Materac do łóżeczka

Odnośnie materaca ja mogę polecić danpol gryka kokos. 1,5 roku użytkowania i nie ma śladu by dziecko na nim spalo. Zero gniotow i innych oznak uzytkowania. Teraz spi na nim syn.

Drogie mamy, a czy warto skorzystać z używanego materacyka czy lepiej kupić nowy???

Kupuj nowy, materac się odksztalca i dlatego powinno się kupić nowy materac. Mam materac po pierwszej córce a dla drugiego dziecka i tak muszę kupić inny . Szkoda bo obecny wygląda jak nowy.

Tez zdecydowalabym sie na nowy materac,

Zdecydowanie nowy. Tak jak mówi jajeczko materac się ugniata. Nie widać tego na pierwszy rzut oka, a na prawdę może do sprawiać dużo dyskomfort. Poza tym nigdy nie masz pewności jak był użytkowany, pokrowiec da się wyprać, ale wewnątrz materaca mogą znajdować się zanieczyszczenia albo i wszy, więc sama nie zdecydowałabym się i raczej nie polecam. Nowy materac można kupić za mniej niż 100 zł

Tak jak moje poprzedniczki byłam i jestem za kupnem nowego materaca. Ogólnie wiadomo, że jak można coś dostać to super, ja właśnie dostałam od znajomych łóżeczko i komodę ale materacyk już kupiłam nowy. Jak to przy dziecku, czasem się zasiusia lub inne niefortunne wydarzenia się przytrafia, co innego przy rodzeństwie :wink: ja zainwestowałam w dobry materac, dwustronny. Z jednej strony twarda struktura na początkowe miesiące a druga strona bardziej miekka na później :slight_smile:

Jajeczko to czemu musisz kupić nowy materac jak ten po córce jest jak nowy?

na początku twardy Kokos z czasem można wymienić na bardziej miękki

Marta0284 materac mam w świetnym stanie ,nigdy nie był posiany , ale boje się ,że mimo tego nie widać jest odkształcony. Pediatrzy zalecają zmianę materaca po każdym dziecku.

My mamy mieszany materac do lozeczka gryka kokos, taki nam polecony w smyk, puki co jestem zadowolona bardzo fajny materac mam nadzieje ze nie będzie się odkształcał

Ja też mam gryka kokos z jednej strony i jestem chwilowo zadowolona :wink: nic się nie odkształca

Hmm ja nie zmieniłam. Nawet gdy spala najpierw na nim córka to zapomniałam przewrócić go na drugą stronę. Tak się powinno robić przy gryka-kokos.

Na materacu córki gryka kokos też nie ma odkształceń , mimo stosowania od 14 miesięcy. Przewracałam zgodnie z instrukcją. Zastanawiam się czy dla drugiego dziecka kupić taki sam czy inny materac.

jajeczko a jak stosowałaś? bo ja używam na gryce i już tak ponad 7 miesiecy i nie wiem czy już zmieniać czy jeszcze…

Materac musi być twardy i to jest podstawa. Dziecko nie może się w nim zapadać. Sama mam z gryki i jest fajny, siostra ma gryka-kokos i też sobie chwali.

My mamy gryka - kokos i jesteśmy bardzo zadowoleni.

My tez mamy gryka kokos i dla drugiego dziecka tez taki zakupie.

A jak wlasnie z tym przewracaniem? Ja mam gryka kokos ?kiedy odwracac i na ktorej stronie ma na poczatku spac noworodek? Ja corczce kladla na stronie gryka.Nie wiem czy dobrze czy zle robilam. Teraz spi od stroby kokos i materac jest mieki z tej strony ma 4 lata.

najpierw twarda później miękka strona :slight_smile:

Dokładnie najpier twarda strona :slight_smile: