Macie jakieś super rekwizyty do zdjęć które jesteście w stanie polecić ? Nie za milony ? Typu foto mata ? Foto kocyk ? Ścianka foto? Itp ?
My mamy różnego rodzaju karty do zdjęć z napisami typu mam miesiąc mój 1 ząbek umiem juz siedzieć potrafie powiedzieć mama tata itp
Foto kocyk też super sprawa ale słyszałam że przeważnie wystarcza tylko do pół roku bo później gdy dziecko jest większe zasłania już te dalsze miesiące nóżkami lub rączkami i ciężko jest zrobić zdjęcie może się mylę może to zależy od maty i firmy
Napewno karty na cały pierwszy rok :)))
My mamy karty na cały rok i kiedyś w testach był kocyk z lovi i też mamy na pewno będziemy upamiętniać pierwsze chwilę.
Na stronie enfamil można się zarejestrować i dostaniesz karty :) z pierwszym synem miałam naklejki na ubrania
tez mam karty,fotokocyka nie miałam ale to super sprawa...zreszta mozna samemu tez wymyslić na kazdy miesiąc,liczby z owoców,kwiatów,i innych rzeczy..
Pati to chyba mnie jeszcze z wami nie było gdy był kocyk w testach ale żałuję
Teraz mam tylko karty do zdjęć z enfamil i z bebiprogram.
W poprzedniej ciąży miałam kocyk do zdjęć ale sprzedałam. Zamawiałam go na aliexpress. Poszukam zdjęć to wstawię.
Mamą być u nas kocyk był spory i nie tyle syn zasłaniał co ciężko było zrobić zdjęcie bo już się ruszał. Nie chcial ani leżeć ani siedzieć. Na roczek mu zrobiłam na stojąco a 2 osoby trzymały za nim kocyk jako tło :D
Też mam karty, dostałam je za darmo zapisując się chyba do klubu enfamama :) W bebiprogramie też coś wysyłają ale chyba to był karty kontrastowe.
Pati naklejki na ubrania? O co chodzi ? :)
Ja mam fotokocyk ale szczerze i tak potem układałam cyfry z różnych rzeczy tematyczbie i wymyślałam zdjęcia np w październiku cyfra była z kasztanów a dzidzia trzymała mała dynie w grudniu cyfra ułożona z pierniczków świątecznych w sierpniu na plazy narysowana na piasku itp na kocyku tez robiłam ale sprawdza się dla malucha jak dziecko już się rusza to ciezko żeby się nie przekręciło mie ściągnęło kocyka czy nie zakryło cyferki
A ja robię zdjęcia na neutralnym tle typu kapa na łóżko lub kocyk i wtedy edytuje w aplikacji Baby story i dokładam jakie naklejki chcę.
Anabanana tak, Pati dobrze pisze. Ja 2 lata temu z Enfamil też miałam te obrazki do zdjęć w formie naklejek, używałąm ich jako zwykłych obrazków ale faktycznie można było odkleić i np nakleić dziecku na body. Teraz dawali zwykłe karty.
Magda i Lena no właśnie ja od nich dostałam karty kontrastowe i karty do zdjęć w formie chmurek.
Pati a co to za naklejki na ubrania
Ewabrz ale dobry pomysl z tym trzymaniem kocyka z tylu
Ja mam kocyk z lovi do zdjęć. Naklejki też mam i karty. Ale sama na kocu a później podłodze układałam liczby i inne rekwizyty i robiłam zdjęcia
Karty z napisami , balony , fajny materiał
Muszę te naklejki ogarnac :)))
Myślę, że często wystarczy trochę wyobraźni i można z niczego zrobić fajne tło, albo użyć różnych aplikacji do przerabiania zdjęć :) Moja kuzynka układała cyferki z tego co akurat miała w domu (różne owoce, bombki świąteczne itp.) i fajnie to wyglądało.
My liczby robiliśmy z różnych rzeczy wskazujących na dany miesiąc. Np grudzień z bombek czy łańcucha choinkowego - święta Bożego Narodzenia, z serduszek - bo Walentynki, z pisanek bo Wielkanoc, itp
Ja mam w planie zrobić drugiemu synowi w tych samych ubraniach te same plakietki zeby miec porównanie między jednym synem a drugim :D
Pati, to super pomysł!