Mamy, jak to u Was jest lub było z wagą w ciąży? 🤰⚖️

Tyle ile kobiet, tyle histori ciążowych, z tym, że kobieta każdą kolejną ciążę również może przechodzić inaczej. :slight_smile:
Ja jestem z tych “standardowych” wymiarów a w ciąży kilogramy wchodzą na mnie jak nigdy. Mam apetyt, nie powiem że nie, ale widocznie organizm tego potrzebuje. Nie szalałam również z aktywnością fizyczną, bo miałam ryzyko poronienia i starałam się uważać na siebie, nie wysilać. Do porodu jeszcze miesiąc, ale obstawiam że finalna waga zakończy się na dodatkowych 20 kg.

2 polubienia

to też wcale nie jest dużo, moja koleżanka też w 32 tc i na plusie juz 15 kg :slight_smile: ale lekarz zalecił dietę :stuck_out_tongue:

Ja już bardzo się pilnuje i przez wymioty i zgagę - jakbym jeszcze miała mieć zaostrzoną dietę to nie wiem co bym jadła :sweat_smile::face_with_peeking_eye:

Oo a dlaczego dietę? Coś nie tak z wynikami? Z jaką waga stratowała koleżanka/nadwaga?

U mnie najbardziej na koniec rósł

Wasze zdrowie jest najważniejsze :heart: A o kilogramy będziecie się martwić po porodzie! :blush:

2 polubienia

Super napisane! :heart:

Ojej, to ja +2kg to miałam w 2/3 mc ciąży :smiley: ostatecznie +16kg

Mi sie zawsze marzyl duzy brzuch … zeby wszyscy widzieli ze w ciazy jestem haha a nie mialam :frowning: wygladalam jakbym sie dobrze najadla :see_no_evil:

Ja to marzyłam, że w ciąży będę lśnić i błyszczeć, a chyba 3/4 ciąży przechodziłam w dresie i koszulce męża :rofl::rofl::rofl:

@Wikii naprawdę o tym marzyłaś? :sweat_smile: Ja znowu byłam przekonana, że będę miała malusi brzuch a jestem gruba jak beczka, serio, nie wiem gdzie to się wszystko mieści :laughing: Nawet mój mąż stwierdził że “kawał kobity się ze mnie zrobiło”. I muszę sprostować wagę, bo już mam +20, a do porodu jeszcze trochę, nieźle :laughing:
@DDoominika miałam to samo, ale życie zweryfikowało. :sweat_smile: Nawet zainwestowałam w fajne ciążowe ciuszki, a połowy i tak nawet nie założyłam bo moje wyjścia z domu to głównie te do lekarza.

Koszulki męża w tym okresie to są najlepsze :sweat_smile: mój się śmieje, że niedługo to i jego będą na mnie za małe i nazywa mnie Kubusiem Puchatkiem :sweat_smile:

@Pika ile Ci jeszcze zostało?:heart_eyes:

Ostatni miesiąc :slight_smile:

Ja zainwestowałam tylko w spodnie i sukienkę jedną, ale tylko dlatego, że szłam na urodziny mojej mamy :rofl::rofl:

Ojej to ja ciagle cos kupowalam i zakladalam. Szczerze mowiac to mialam niezla radoche z tego nawet jak bylam tylko w domu. Albo ze pojde po starszaka w tych pieknych ciuchach :heart: uwielbialam ten stan :heart:

1 polubienie

To zazdroszczę ci że czułaś się tak dobrze . :relieved: ja to czułam się jak jakiś wielki kloc :rofl: nie czułam się najlepiej :pleading_face:

Przy pierwszej ciazy dopiero w 8 miesiacu bylo zle no ale to z racji wagi dziecka i wielowodzia. Przy drugiej ciazy mialam tylko zgage ciagle :joy: wszyscy mi mowili ze jestem stworzona do ciazy ( w zadnej nie wymiotowalam )

Ja przez całą ciążę schudłam 7 kg później je nadrobiłam ale nadal nie przekroczyłam wagi z początku ciąży więc byłam na zero jeśli maluszek rośnie i rozwija się prawidłowo nie masz co się martwić po ciąży zleciałam 15 kg ponieważ karmiłam swoim mlekiem dzidzia zdrowa ja zadowolona na prawdę waga w ciąży nie musi rosnąć jeśli wszystko z dzidzia dobrze to tylko się cieszyć że nie ma kg na plusie

Oczywiście że tak zawsze to mniej kg do zrzucenia po ciąży :smile: ja muszę trochę z chudnąć tak z 2 kg żeby znów zmieścić się w swoje spodenki żeby ten brzuch mi się nie wylewał:smile: al najpierw musze dać sobie czas jeszcze w końcu to dopiero 3 miesiące po porodzie. Ale na lato chciałabym już wrócić do swojej wagi​:smile:

3 miesiące po porodzie to ciało jeszcze ma czas powrócić do pierwotnych kształtów, a jeżeli nawet to tylko 2 kg, więc wakacyjną formę zrobisz na pewno :slight_smile: