Tyle ile kobiet, tyle histori ciążowych, z tym, że kobieta każdą kolejną ciążę również może przechodzić inaczej. ![]()
Ja jestem z tych “standardowych” wymiarów a w ciąży kilogramy wchodzą na mnie jak nigdy. Mam apetyt, nie powiem że nie, ale widocznie organizm tego potrzebuje. Nie szalałam również z aktywnością fizyczną, bo miałam ryzyko poronienia i starałam się uważać na siebie, nie wysilać. Do porodu jeszcze miesiąc, ale obstawiam że finalna waga zakończy się na dodatkowych 20 kg.
to też wcale nie jest dużo, moja koleżanka też w 32 tc i na plusie juz 15 kg
ale lekarz zalecił dietę ![]()
Ja już bardzo się pilnuje i przez wymioty i zgagę - jakbym jeszcze miała mieć zaostrzoną dietę to nie wiem co bym jadła ![]()
![]()
Oo a dlaczego dietę? Coś nie tak z wynikami? Z jaką waga stratowała koleżanka/nadwaga?
U mnie najbardziej na koniec rósł
Wasze zdrowie jest najważniejsze
A o kilogramy będziecie się martwić po porodzie! ![]()
Super napisane! ![]()
Ojej, to ja +2kg to miałam w 2/3 mc ciąży
ostatecznie +16kg
Mi sie zawsze marzyl duzy brzuch … zeby wszyscy widzieli ze w ciazy jestem haha a nie mialam
wygladalam jakbym sie dobrze najadla ![]()
Ja to marzyłam, że w ciąży będę lśnić i błyszczeć, a chyba 3/4 ciąży przechodziłam w dresie i koszulce męża ![]()
![]()
![]()
@Wikii naprawdę o tym marzyłaś?
Ja znowu byłam przekonana, że będę miała malusi brzuch a jestem gruba jak beczka, serio, nie wiem gdzie to się wszystko mieści
Nawet mój mąż stwierdził że “kawał kobity się ze mnie zrobiło”. I muszę sprostować wagę, bo już mam +20, a do porodu jeszcze trochę, nieźle ![]()
@DDoominika miałam to samo, ale życie zweryfikowało.
Nawet zainwestowałam w fajne ciążowe ciuszki, a połowy i tak nawet nie założyłam bo moje wyjścia z domu to głównie te do lekarza.
Koszulki męża w tym okresie to są najlepsze
mój się śmieje, że niedługo to i jego będą na mnie za małe i nazywa mnie Kubusiem Puchatkiem ![]()
@Pika ile Ci jeszcze zostało?![]()
Ostatni miesiąc ![]()
Ja zainwestowałam tylko w spodnie i sukienkę jedną, ale tylko dlatego, że szłam na urodziny mojej mamy ![]()
![]()
Ojej to ja ciagle cos kupowalam i zakladalam. Szczerze mowiac to mialam niezla radoche z tego nawet jak bylam tylko w domu. Albo ze pojde po starszaka w tych pieknych ciuchach
uwielbialam ten stan ![]()
To zazdroszczę ci że czułaś się tak dobrze .
ja to czułam się jak jakiś wielki kloc
nie czułam się najlepiej ![]()
Przy pierwszej ciazy dopiero w 8 miesiacu bylo zle no ale to z racji wagi dziecka i wielowodzia. Przy drugiej ciazy mialam tylko zgage ciagle
wszyscy mi mowili ze jestem stworzona do ciazy ( w zadnej nie wymiotowalam )
Ja przez całą ciążę schudłam 7 kg później je nadrobiłam ale nadal nie przekroczyłam wagi z początku ciąży więc byłam na zero jeśli maluszek rośnie i rozwija się prawidłowo nie masz co się martwić po ciąży zleciałam 15 kg ponieważ karmiłam swoim mlekiem dzidzia zdrowa ja zadowolona na prawdę waga w ciąży nie musi rosnąć jeśli wszystko z dzidzia dobrze to tylko się cieszyć że nie ma kg na plusie
Oczywiście że tak zawsze to mniej kg do zrzucenia po ciąży
ja muszę trochę z chudnąć tak z 2 kg żeby znów zmieścić się w swoje spodenki żeby ten brzuch mi się nie wylewał:smile: al najpierw musze dać sobie czas jeszcze w końcu to dopiero 3 miesiące po porodzie. Ale na lato chciałabym już wrócić do swojej wagi:smile:
3 miesiące po porodzie to ciało jeszcze ma czas powrócić do pierwotnych kształtów, a jeżeli nawet to tylko 2 kg, więc wakacyjną formę zrobisz na pewno ![]()