Mam doła pomocy

Swoją obraczkę również ściągnęłam jak zaczęła mnie już bardzo obciskać. Do tej pory jej nie noszę bo jest mi wygodniej. Po cc również mi spuchły nogi i u mnie na sali u każdej tak było. Po naturalnym nie mam pojęcia czy tez tak jest.
Dziewczyny to normalne że teraz narzekacie i jest wam ciężko a twoje obrazki Marta bardzo dokładnie obrazują ciążę:)

Ja 2 miesiące po porodzie powiększałam o 1,5 rozmiaru i obrączkę i pierścionek zaręczynowy bo mi nie wchodziły, więc teraz mam nadzieję że po porodzie będą dobre i nie będę już wiecej powiększać:)

Ciekawe czy tez będę musiala zmienić rozmiar zobaczymy :slight_smile: ważne zd zdjęte jeden problem mniej aktualnie mam o wiele gorszy problem zrobił mi się hemoroid boli okrutnie nie mogłam spać w nocy dziś nawet płakałam z bólu i bezsilności. Dwa dni używałam maść dziś mąż kupił czopki zobaczymy ale powiem Wam ze tragedia :frowning:

Marta współczuje Ci:( jak dalej będzie ci doskwieralo to może warto do ginekologa się udać z tym?

Marta lipa slyszalam ze to strasznie boli kiedy masz wizytę u giną??

Marta współczuje bo słyszałam, że hemoroidy potrafią bardzo boleć. Może umów się na wizytę u gina wcześniej albo zadzwoń może coś poradzi?? Może poradzi coś i nie będziesz musiała się tak męczyć…

Hemoroidy nic fajnego.Sama od czasu do czasu z tym się borykam.Najgorzej jest jak wychodzi na zewnątrz i boli przy załatwianiu…Wtedy aż strach iść do wc bo wiadomo że będzie boleć…Ja używam czopków Procto-Glyvenol… Według mnie są bardzo dobre.Po 1-2 użyciach od razu czuć ulgę.Zadzwoń do gina czy możesz je stosować.
Mi te czopki przynoszą ulgę jak zaczyna się coś dziać nie halo…
Mi farmaceutka mówiła że kremy zazwyczaj są słabsze w działaniu niż czopki.

Kremy zawsze są słabsze w działaniu na hemorody. Słyszałam właśnie, że są czopki które są bardzo dobre jednak nie znam nazwy ale być może to te o których pisze Darka. Zadzwon do ginekologa i zapytaj czy możesz ich używać.

Wizytę miałam w poniedziałek a to wyszło we wtorek :confused: użyłam maści było lepiej i jak w nocy wyszło to do dziś chodzę zgięta w pół tak boli :confused: kolejna noc nieprzespana właśnie się ułożyłam tak ze jest w miarę ok ale mam dość próbowania zasnąć i tylko na lewym boku bo na prawym dramat :confused: ani leżeć ani siedziec ani stać a o chodzeniu to nawet nie wspomnę.
Darka właśnie te czopki kupiłam i maść tez procto glyvenol po maści odrazu czuć ulgę. Przed chwila wzięłam prysznic i 3 czopek mam nadzieje ze ostre objawy dziś zaczną słabnąć bo tak się nie da żyć :frowning:

Oj bidulko…mam nadzieję ze ci przejdzie a jal nie to do lekarza…niech to sprawdzi…a moze i przepisze cos skuteczniejszego

Marta jak nic nie pomogą czopki to umów się jednak na wizytę do lekarza wcześniej nie możesz się tak męczyć.

Marta.Wroblewska kiedyś też tak miałam ale nie z hemoroidami tylko z inna przypadłością też ginekologiczną że wszystko mnie bolało tam…to był koszmar! Na szczęście leki i maści pomogły.
Mi zazwyczaj 2-3 czopki i było po sprawie.Niestety do mnie znowu ten problem powrócił i też się z tym męczę…jakoś mam skłonność często ostatnio to przechodzić…

Dziś jest zdecydowanie lepiej nadal boli ale mogę już siedziec mogę w miarę normalnie chodzić spałam w nocy także jest poprawa. Czopki mogę przyjmować 7 dni wiec jak nie przejdzie to napewno pójdę do lekarza. Darka ja wcześniej tez miałam kilka epizodów z hemoroidami ale zazwyczaj pomagała maść i nie bolało tak bardzo jak teraz :confused:

Dobrze, że już jest lepiej. Oby przestało boleć.

Marta a co u Natki? Coś jej ostatnio nie widać na forum?

Kasiu z tego co wiem to wszystko w porządku :slight_smile: pochłonęło ją macierzyństwo :wink:

Szkoda, że Natka nie zagląda… Mamy dzieci blisko siebie rodzone no i obie po cc jesteśmy

Każda z nas ma brak czasu na cokolwiek… aż się boję jak to bedzie z czasem…
U mnie ból dalej jest z tymi hemoroidami.Nie wiem czy do lekarza nie muszę iść skoro tak często mi to wraca.
A ja wczoraj się depilowałam i dzisiaj wszystko tam mnie boli i piecze,idzie zwariować…

Oj ja też muszę prezent od Mikołaja (depilator) wyciągnąć i posiedzieć w łazience trochę, ale jak mam czas to nie sił

Darka ja napewno pójdę do proktologa z tym hemoroidem co prawda miałam taka sytuacje rok temu i teraz wiec w sumie nie za często ale to taki ból ze dramat :confused:
Co do depilacji to odpuściłam sobie ten temat po tym jak tydzień temu chciałam się wydepilować i nawet przy lusterku ale piekło później i szczypało w nocy wiec stwierdziłam ze do porodu jakos przetrwam i przed samym terminem machnę depilacje u koleżanki już wczoraj na grillu się śmiała ze w razie co to ona przyjedzie nawet do szpitala i przy okazji obleci resztę babeczek w potrzebie ;D