Majtki treningowe

Patrycja jak to mówie każde dziecko w innym tempie ogarnia pewne tematy.ja jeszcze jestem przed bo moja ma 11 miesiecy i tez nie wiem jak pójdzie.

Mojej zdarza się siku zrobić jak posadzę ale sama mi się komunikuje a jak pytam czy chce to zawsze jest odpowiedź nie. W sumie co bym nie zapytała to jest na nie hehe

U nas to samo siku nie na nocnik nie na kibelek nie kupa nie A po chwili wszystko pod nogami. 

aneczka bo to słowo jest ulubionym słowem dzieci ha ha ha 

Ja nie używałam takich majteczek. To jest wygodne dla rodzica ale czy pomaga dziecku szybciej przejść na nocnik? Ja zakladalam zwykle majteczki. 

Hej. Wydaje mi się, że moje dziecko jest gotowe na odpieluchowanie. Jest dużo oznak gotowości. Dodatkowo ostatnio często przeszkadza pielucha więc zakupiłam zwykłe majteczki, którymi bardzo się zaciekawiła. Oczywiście przez pół dnia chodziłam z mopem, mimo że nocnik stał tuż obok miejsca zabawy. Małym problemem jest to, że nie lubi siedzieć w miejscu za długo, a nocnik tego wymaga. Aktualnie 20 miesięcy. Poczekać jeszcze z nauką, czy skoro już zaczęłam to kontynuować? Fajnie jakby na wakacje pieluchy już nie było :)

MamaMalej jak zaczęłaś to lepiej dalej w to brnąć ,ciepło się robi to już łatwiej. Nie warto się poddawać na początku u nas dwa dni były siusiania po połowie raz do nocnika, raz na ziemię�

najlepszy moment na odpieluchowanie to jednak jest lato , jak jest ciepło łatwiej przebrać w razie wpadki a i tak nie przewieje w razie zbawy na dworze, 

druga rzecz to gotowość nas do odpieluchowania to raz;) a dziecko to to dwa;)  

na [pewno z dnia na dzień nie zacznie sikać w nocnik;) taka nauka troche potrwa a wpadki bedą coraz rzadsze;) ważny jest doping i satysfakcja z sukcesu;) to zawsze motywuje;)

w jakim wieku zaczęłyście odpieluchowywanie ?

U nas z corka nie było  problemu miala okolo 1.5 roku jak juz chodzila bez pieluszki,  w nocy siku nie robila zazwyczaj pielucha byla sucha, wiec odrazu  na nocnik w ciagu dnia chodzila bez pieluszki oczywiście wypadki  byly ale z czasem  opanowała, uwazam ze lato to najlepszy czas na odpieluchowanie. 

Beata jak cóka skończyła 19 miesięcy chciałam wcześniej, ale tu był wyjazd na wakacje i stwierdziałam ,ze to nie jest dobry moment. POczekałąm miesiąc, aż mąż miał mieć urlop by było nam razem łatwiej, ale zaczęłam przed jego urlopem i  w zasadzie jak miał urlop to juz było po sprawie dziecko nauczone 

Beata moja Bratowa 2 latka i teraz chce na lato bo mi się wydaje ze to juz najwyższy czas

Dobrze by bylo aby w wieku kiedy dziecko idzie do przedszkola juz nie mialo pieluszki, wiadokmo wpadka moze sie trafic i starszemu, stres czy zapomni sie albo wstydzi ale zeby juz w wieku tych 3 latek bylo odpieluchowane.

Anita dokładnie nie każde przedszkole pozwala by dzieci były w pieluchach, ale u teściowej można w przedszkolu bo sie pytałam choc no my nie mamy tego problemy od roku prawie 

jakiś czas temu był program odnośnie przyjmowania dzieci do przedszkola w pieluszkach, i mmimo iz pani z redacji dzwoniła i tylko 2 przedszola powiedziały ze ni ma problemu z dzieckiem w pieluszce, to jak sie potem okazało, przedszkole nie ma prawa odmówić przyjęcia takiego dziecka z pieluchą.

Jednak wiadomo lepiej było by gdyby taki maluch był juz bez pieluszki, bo szczerze mówiac nie wyobrażam sobie ze pani z przedszkola co chwila podchodzi i sprawdza pieluche dziecka;) tak jak to robią rodzice;) jeśli w grupie jest 15-20 

Anita masz rację według prawa nie mogą odmówić przyjęcia takiego Malucha nieodpieluchowwnego. 

Tutaj gdzie syn chodzi do przedszkola jest grupa dzieci które jeszcze korzystają z pieluszek;))

Nawet dla dziecka jest to lepsze ponieważ jak chce idzie na nocnik i sika a tak nieraz się zdarzy ze nauczyciel nie zauważy ze pielucha jest pełna i chodzi z mokrym przez jakiś czas co jest niekomfortowe dla dziecka

No to pewnie zalezy od wytycznych jakie przyjmuje dyrektor danej placówki 

U nas jest warunek w przedszkolu że dziecko musi być odpieluchowane