Dziewczyny a w czym śpią wasze dzieci jak sa upaly? Chodzi mi o noce
U mnie body kurtki albo długi rękaw i w cienkim spiworku bo się rozkopuje bardzo a w nocy i tak musi być trochę okryta
Ja tez szczepilam tylko refundowanymi ale każda oddzielnie nie brałam skojarzonych żadnych a moja śpi w body na krótki rękaw i przykrywam kocykiem mimo wszytko a w dzień schodzimy na dol gdzie jest chłodno to nakrylam ja tak samo
Mój mały teraz jest w samych bodach bo u nas na 4 piętrze to ciepło ale jak śpi tez go nakrywam cienkim kocykien bo wiadomo wtedy się nie rusza.
Syba o tym też mówiła mi ta koleżanka, ale powiedziała ze nie różnią sie efektywnością - czyli czym nie zaszczepisz efekt bedzie taki sam i zadne nie uodparniaja mniej lub bardziej
Zofianke kładę spac w pajacyku ale u nas nie jest wcale tak ciepło w mieszkaniu bo okna mamy na wschód i jeszcze drzewa nam zasłaniają słońce - wiec u nas chłodzik
Kumpela- od dachu, to rzeczywiście grzać Was musi. U nas ostatnio w domu gorąco i duszno, ale nad ranem jest fajnie chłodno, więc chyba będę musiała naszego Młodego jak się urodzi nieco dodatkowo ubierać koło świtu.
Kumpela szczepionka od rota i pnemokokow jest doustna, trzeba podawac dwie dawki - jedna kosztuje od ok 300 do 370 zl razy dwa wiec wychodzi nam od 600 do 740zl…
Moim zdaniem bardzo zbedny wydatek. podobno dziecko lepiej przechodzi jelitowke ale cos w tym prawdy nie widzialam, moja znajoma szczepila na rota i nic to nie dalo w lagodniejszym przejsciu choroby… Kiedys jakos nikt o takich szczepionkach nie wiedzial i wszyscy zyjemy…
Ja tez szczepilam na podstawowe, po za tym trzy to tylko troche placzu a pozniej przejdzie.
Syba no wlasnie o tym pomyslalam co bylo by pozniej… Jedna wielka Masakra !
Aga zgadza sie trzeba miec zgode ksiedza z twojej parafi, ale ja tez nie chrzcze u nas bo ksiadz sobie pewnie z 500 zarzyczy a ja mu w d*e nie zamierzam pchac… I jak mi cos takiego powie ze nie wypisze zgody bo to jest jego parafia to powiem mu otwarcie ze mnie na ksiedza nie stac! Jak juz gdzies wspominalam z nimi trzeba prosto jak z chlopem ze wsi "nie i hj" To ludzie ich nauczyli ze dostaja kase za darmo i kupuja sobie najdrozsze auta za czyjes ciezko zapracowane pieniadze. ja do tego reki nie zamierzam przykladac, za moje zyc napewno nie beda.
U nas za lokal 90 zl 3 dania gorace, 10 przekasek, napoje i owoce.
Aniu moja Miska tylko w bodziaku z kr rekawem i lekko przykryta kocykiem i czasami w skarpetkach. a w dzien po domu i na dwor sam bodziak kr. rekaw (i na dwor kapelusik lub opaska) dziecko ma wieksza cieplote ciala bo szybciej krazy mu krew ale wiadomo jak spi to tak jak doroslemu organizm sie wychladza
Niunia, pneumokoki to szczepionka domięśniowa. Doustne są na Rotawirusy.
Artan to pewnie pielegniarka sie pomylila mowiac mi o tym bo mowiala ze doustne.
Zgadza się bo dokładnie się dowiadywalam jak byłam z synkiem . My musieliśmy zrezygnować z rota bo mały bardzo ulewaŁ i lekarz powiedział że to strata pieniędzy gdyż szczepinka się nie przyjmie a tylko pieniądze wydamy
Kumplem powiem Ci szczerz nie kierowalam się opiniami a co więcej nawet ich nie słuchałam skoto mamy coś refundowane to dlaczego mamy dodatkowo za coś płacić gdzieś tu Nienormatywna pisała jak to wygląda
A.Zazulak to trafił Ci się lekarza jakiś co przynajmniej dobrze doradzić a nie kazał na darmo wydawać pieniądze
Ja będę Młodego szczepić, a szczególnie tymi refundowanymi szczepionkami. Na pneumokoki i rotawirusy też warto szczepić dzieciaczki, bo jeśli zachorują, to szybko mogą się odwodnić i w ciężkim stanie znaleźć się w szpitalu.
Dziewczyny musze się Wam pochwalić są przyszły, zdjęcia z sesji
To nasze wspólne są robione jak mała ma 5 tygodni a to w koszuku jak ma 5 dni
A u nas szczepienia musi zostać przesunięte … i ogólnie młoda idzie na 2 tygodnie na sztuczne mleko a potem będę walczyć o przywrócenie laktacji … masakra jakaś ale mus to mus
Nienormatywna, utrzymujesz laktację regularnie ściągając pokarm, który możesz zamrozić. Nie musisz przerywać “karmienia” czy opróżniania piersi, a później wracać do laktacji. No chyba, że lekarz kategorycznie zaleca odejście od karmienia twoim mlekiem.
Odsunęli wam szczepienia z powodu tej skórnej przypadłości?
chodzi o to ze umierajac te paskudy wytwarzaja toksyny … karmienie moim mlekiem odpada - trudno, wierze ze wroce do laktacji po tym czasie
a odciagac bede na bank
Nienormatywna zdjęcia super a dlaczego nie możesz zaszczepić
Dasz radę nienormatywna, z tych wpisów tu na forum i z tych fajnych fotek wyglądasz na konsekwentną babkę ;-). A jak się czuje córeczka? Męczy ją świąd?
Nienormatywna super zdjęcia pamiątka na całe życie obu wszysto sięby was dobrze potoczyło z tym kamieniem piersią z drugirj strony butelka tor też nie koniec świata
powodzenia życzę :-)))
Nienormatywna- zdjęcia świetne. Pamiątka będzie wspaniała. Ściągaj pokarm i popijaj karmi. Ściąganie pokarmu będzie stymulować gruczoły wokół brodawek i laktacja nie powinna wówczas zaniknąć.
Nienormatywna wspaniałe zdjęcia
Jeśli będziesz regularnie ściągać pokarm powinnaś bez problemu utrzymać laktację.
Dziewczyny jak sobie dajecie radę w te upały?