Oby było ciepło mi zostało 5 tyg dzis ide na wizytę ale jestem ciekawa co mi lekarz powie
Dziewczyny a wszystko macie już gotowe? Pokoik/miejsce dla dziecka przygotowane?
mi tez tygodni dzis 35 tydz i 1 dzien. Kumpela daj zanc co lekarz powie:) ja juz praktycznie tak zosttalo nam kupic lampe do malego. i dokupic jeszce pare rzeczy body z krotkim rekawkiem musze kupic i dresik jakis. i pampersy wkoncu bedziemy uzywac dada
Ja bardzo bym chciała mieć pokoik dla dziecka od samego początku, no ale mamy tylko salon [ z możliwością w przyszłości przedzielenia na 2 pokoje ale to będą dwa male pokoje] no i sypialnie. Na razie wiec łóżeczko syna jest u nas w sypialni. Przez pierwszy rok będzie u nas. A potem my się przeprowadzimy do salonu i z sypialni synowi zrobimy pokój. Trzeba sobie jakoś radzić. Jak sobie pomyśle o kosztach tej “operacji” to mam ciarki.
A tak to już mam prawie wszystko oprócz wózka. Wózek w przyszłym miesiącu kupimy, trzeba rozdzielać koszty
ja chyba mam wszystko lozeczko postawilismy w naszej sypialni chce mieć dziecko na oku a potem pokoik to sie okaze z czasem jak zrobimy na razie tak daleko w przyszlosc nie wybiegam
ja lozeczko mam u malego w pokoiku a u siebie kolyske. z mezem chcemy miec malego w pokoju przez pierwsze miesiace a te chcielismy zeby mial cos w swoim pokoiku dlatego tam jest lozeczko. a powiedzcie mi ile macie ubranek dla malych?
Kurczę takim to dobrze. Dzieciątka już niedługo będą razem z Wami. Nam jeszcze troszkę czasu zostało. Mamy za to już wózeczek i kilka ciuszków. Już nie mogę się doczekać łóżeczka w pokoju
Ja bylam z tym przeziębieniem u lekarza teraz nie msm zapalenia ani nic tylko przeziębienie zwykle. Man brac rutinoscorbin na wzmocnienie.
Ja mam dość sporo bo jak wpadłam w zakupowy szał w lumpie to się obkupiłam. Wiem, że mam aż za dużo ale jak ja kupowałam body za 50 gr no to jakoś mi nie żal jakbym miała czegoś nie zużyć albo okazało by się za małe na sam początek.
Mi będzie łatwiej porobić kilka zakupów po dniu jutrzejszym. Jak myślicie? Zostanie synek czy jednak wyjdzie córeczka? Nie ukrywam, ze do myśli o synku już się przyzwyczaiłam
Hirudo najważniejsze żeby zdrowe a każda płeć dla Ciebie będzie radosna nowina
Dokładnie to najważniejsze chociaz mowia ze jak za 1 razem widac siusiaka to juz rak zostanie:)
Tak się mówi " ważne żeby było zdrowe, płeć jest nie ważna" . No tak to najważniejsze żeby było zdrowe, ale niektórzy marzą o konkretnej płci dziecka i ja to rozumiem. Ja marzyłam o córce, no i miała być. Okazało się jednak, że co nieco wyrosło pomiędzy nóżkami i jest chłopiec. I tym sposobem mój mąż spełnił marzenie o synu. Co nie znaczy, że ja się nie ciesze, bo jestem mega szczęśliwa
Ciekawe co będzie u Ciebie, ja czułam że dziewczynka i ba. Także kobieca intuicja w moim przypadku nie zdała egzaminu:)
Ja tez czułam dziewczynke i mowilam moja Lilianka a jest Igorek marzeniec tatusia o synu:)
ja tez chcialam coreczkę i na razie tylko raz widac bylo ze chlopiec ale to dlatgo ze pewnie pepowina sie zawinela a od pcozątku lekarz informował ze babocha ale i tak wyjatkowo nie chciała sie ujawnić a dzis mam wizytę zobaczymy czy nic sie nie zmienilo bo tak mnie chwalili w swieta ze ladnie wygladam ze na chłopca
Ja chciałam od początku pierwszego synka i się udało
U nas również łóżeczko, przewijak i komoda będą stały u nas w sypialni z czasem urządzimy jakiś pokoik dla synka
Kumpela a może to nie była pepowinka tylko mały ptaszek hehe No ciekawe co Ci dziś lekarz powie ale jestem ciekawa co będziecie dziewczyny miały:)
kum_pela, ja w pierwszej ciąży wyglądałam bardzo źle i urodziłam dziewczynkę. Druga ciąża przebiegała zupełnie inaczej i byłam pewna, że urodzę synka, ale urodziła się Marta. Kiedy teraz zaszłam w ciążę (zupełnie niespodziewanie) byłam pewna, że tym razem to będzie chłopiec. Każdy mi mówi, że wyglądam “kwitnąco”, zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach, ale dwóch lekarzy twierdzi, że urodzę córeczkę! Cieszę się, że dzidzia rośnie zdrowo, ale nie ukrywam, że mąż jest trochę rozczarowany, że musi na zawsze porzucić marzenie o synu.
Agnieszka może jeszcze coś tam wyrośnie i będzie chłopiec:) albo lekarz się pomylił dużo takich przypadków:) Moja ciocia w 8 miesiącu na USG 3D była zapewniania, że będzie chłopiec! …Wyszła Matylda
Aga - z dzieckiem mojej sąsiadki było tak samo. Mieli niemałą niespodziankę przy porodzie, gdy okazało się, że na świat przyszła mała dziewczynka, a nie syn. Mam jednak nadzieję, ze marzenie mojego mężczyzny o synu się spełni (no i moje również). Już widziałam, jak się cieszył niekiedy :).